Pia Sølvstrand
SPONSORERET indhold

Pias hotelgæster er lidt udover det sædvanlige: ”Hunde er med i alt, hvad jeg laver”

Tæt på Struer ligger et lille hundehotel, hvor gæsterne kan tjekke ind til et ophold med sofa, seng og selskab. De kan sågar komme til frisør, for hotelmutter, Pia Sølvstrand, er også hundefrisør. For et år siden var hun lærer, men valgte at følge sin drøm om et fristed for hunde – og sig selv.

Af: Anette Løkken Sørensen Foto: Jens Bach
02. sep. 2023 | Livsstil | Hjemmet

Man ankommer ikke ubemærket til Broholmvej 1 tæt på Struer. Da bilen kører ind på den grusbelagte gårdsplads, kommer Peanut og Pixie løbende for at tage imod.

Peanut har en lyserød sløjfe i pelsen, men hunhunden er også flokfører og har en særlig plads her på "Hundehotel – Det frie liv".

"Peanut er vores mest betroede medarbejder," forklarer hundenes ejer, Pia Sølvstrand, med et smil.

Peanut og Pixie er af racen Bichon Havanese, og de bor her på ejendommen sammen med Pia, hendes mand Flemming og deres yngste datter, der er på efterskole. Peanut er den ældste af de to hunde, og indtager med selvfølgelighed tronen, mens Pixie kærligt bliver kaldt "Mudder Prinsessen", fordi hun elsker at rulle sig i det mudder, som findes i rigelige mængder i den nærliggende dal. Før nye hunde tjekker ind på hotellet, har Pia sikret sig, at de accepterer rangordenen i flokken.

"De kommer til en walk and talk med deres ejer, og så finder vi ud af, om der er god kemi. Vi kan ikke have hunde, som ikke har lært at omgås andre hunde, og folk tager det pænt, hvis deres hund ikke kan være her. Det er i alles interesse, at det bliver et godt ophold," forklarer Pia, der er 52 år.

Indtil sidste sommer var hun skolelærer og brugte en stor del af sin fritid på hunde, men hun vidste, at hun på sigt ville arbejde med hundene på fuld tid.

"Vi ledte efter det rigtige sted til hundehotellet i flere år og købte dette sted netop til formålet," fortæller Pia.

Pia er vokset op i det nærliggende skovområde Klosterheden og har altid haft sine bedsteforældres rideskole som forbillede:

"De boede også i skoven, og alle var velkommen hos dem. Heste er for store til mig, så jeg valgte at have hunde og skabe dette sted, hvor vi giver hundene deres flok tilbage. Her kan de løbe og lege frit, og hundene er med i alt, hvad jeg laver," fortæller Pia.

Drømmen

Naturen har altid hørt tæt sammen med Pia; fra barndommen i skoven og til eks-jobbet som biologi- og naturfagslærer, som hun elskede:

"Du har hevet mange unger ud i skoven," indskyder Flemming med et smil.

Han er 60 år og leder på et idrætscenter. Flemming og Pia mødtes for 18 år siden, hvor de bragte fem børn sammen og siden fik Nanna. Den store familie boede i et parcelhus ikke langt herfra.

"Det fungerede så godt dengang, men nu skulle vi noget andet. Vi faldt for stedet, fordi vi kunne se, at her kunne vi lave det hundehotel, som vi drømte om, og her har vi fem hektar skov i dalen lige herovre," fortæller Pia og nikker mod træerne på den anden side af gårdspladsen.

Selvom Pia elskede jobbet som lærer, så har hun aldrig været bange for at skifte spor i sit arbejdsliv:

"Det er gået sådan her, siger hun og laver skarpe sving i luften med sin hånd."

Da der kom ny ledelse på hendes tidligere arbejdsplads, ændrede Pias arbejdsvilkår sig, og det blev anledningen til at lave et nyt sving.

"Jeg greb muligheden for at gøre det her. Jeg savner da mine kollegaer, men ikke nok til at jeg vil opgive min drøm," siger Pia med et smil.

Almas fristed

En af dem, der er glad for Pias sporskifte, er Heidi Noer og hendes hund Alma. Heidi bor i Holstebro og læste om Pias hundehotel på Facebook.

"Alma var fem måneder dengang, og jeg har ikke familie, der vil passe hende, så jeg tog herud til en gåtur, en walk and talk, med Pia, og jeg var ikke i tvivl om, at her skulle Alma passes. For mig er Alma næsten som et barn, så det var megadejligt at vide, at hun fungerer godt sammen med Pia og Flemming og deres hunde," fortæller Heidi.

For Heidi er det også et plus, at hun får videoer og fotos af Alma, når hunden er på ferie:

"I begyndelsen skrev jeg tit til Pia for at høre, hvordan det gik med Alma, og det er så rart at få vished for, at hun har det godt. Jeg skal ikke bekymre mig om noget, når jeg selv er på ferie, for jeg ved, at Alma er på en ligeså dejlig ferie herude," siger Heidi.

Alma har allerede været her syv gange, så Heidi og Pia har også lært hinanden at kende:

"Vi kan knævre en del," erkender Pia grinende.

Selvom hun i dag arbejder hjemme, så har hun masser af kontakt til kunder, der kommer for at få deres hund passet eller klippet. Udover hundeholder-uddannelsen har Pia også taget opdrætter- og senest hundefrisør-uddannelsen.

Hun og Flemming har planer om at indrette staldbygningen til "hundehus" med bl.a. legerum og salon:

"Vi hjælper hinanden med alt, men hold da k...; det er godt at være gift med en håndværker," erkender Pia med et stort grin.

De trives; med hundene og hinanden. Hundene er en del af deres familie og får lov at være i både sofa og, nogle gange, seng.

Hvis de står og græder, får de lov at komme op i sengen," indrømmer Pia og ser på Flemming, der smiler skævt.

De har bookinger frem til efterårsferien i 2024, men selv holder Pia og Flemming ikke meget ferie:

"Nej, det er vi ikke lige nået til," erkender Pia.

Lige nu gælder det hundene og hotellet, hvor de glæder sig til at udvide:

"Vi har jo kun plads til tre hunde ad gangen nu, så det bliver godt. Det er en stor glæde for mig at have dette sted, og jeg bliver så glad, når folk fortæller mig, at de har nydt at være på ferie – og nydt at se mine videoer af deres hunde undervejs. Det er det, jeg gerne vil: Skabe et sted med glæde og gæstfrihed for hunde og deres mennesker," siger Pia.

Anbefalet til dig