Carina Holm undrer sig over, at kvinder har så travlt med at dømme hinanden.
SPONSORERET indhold

"Hvorfor har vi kvinder så travlt med at dømme hinanden?"

Et utal af gifte kvinder, synes at jeg skulle skamme mig, skriver vores skilsmisse-klummeskribent Carina Holm.

Af: Redaktionen Foto: Mikkel Holm Petersen
26. okt. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Af: Carina Holm 

KLUMME: Det er mit lod at lægge øre til sure opstød og ubehagelige nyrehug, når jeg nu selv vælger offentligt at udtale mig om mit privatliv. Den kritik kan fremprovokere tics hos den mest velfungerende kvinde, men den vil aldrig stoppe mig, da jeg ved, hvor mange kvinder, der kan få gavn af at vide, hvordan jeg har det, da de formentlig kender det selv.

I min seneste klumme, 10 ønsker jeg vil opfylde, nu da jeg er skilt, kunne du læse, hvordan jeg valgte at fokusere på det positive i mit nye liv, selvom jeg kæmpede med ensomhed og ulykkelig kærligehed. Et af midlerne var at skrive en ønskeliste på 10 punkter. Det vakte stor debat og utallige gifte kvinder synes, at jeg skulle skamme mig over min egoisme ved at se på det positive i skilsmissen, og at de i øvrigt godt kunne udleve alle de punkter i deres parforhold.

LÆS OGSÅ: Nyskilt og forelsket: Jeg glemte mine børns behov

Det blev da heller ikke bedre af at korrekturgangen var gået lidt hurtigt og at klummen blev lagt på Facebook med det opdigtede udsagn: "Juhuuu min skilsmisse giver mig mulighed for at rejse og træne".

Jeg grinede sammen med min redaktør over den lidt for kreative overskrift på facebook, men selvom den blev rettet, synes jeg, at det er oplagt emne at tale om. For hvorfor har vi kvinder så travlt med at dømme hinanden? Og kan et par stavefejl i en tekst virkelig fjerne fokus fra en vigtige pointe?

Alle mennesker har ting de er rigtig gode til og ting som udfordrer dem. Det giver efter min mening ikke nogen retten til at rende rundt som dommer og påpege andres fejl. Det kan dog ikke længere hidse mig op eller gør mig ked af det at få kritik, for nu ved jeg, at min uperfekthed kun kan få dit pis i kog, fordi noget i dig er bange for ikke at være perfekt. Ellers ville du bare trække på skuldrene over mine fejl.

LÆS OGSÅ: 13 talemåder, vi siger forkert

I øvrigt kender jeg godt trangen til at dømme fra mig selv. Det er bare på andre områder end retskrivning og livsstil. Jeg interesserer mig meget for indretning og design, så når jeg er på besøg hos folk, kan jeg godt komme til at tænke: Hvor ville det være super flot, hvis man rykkede lysestagerne over til den vase, eller flyttede spisebordet over til det store vindue. Men jeg lader være med at give min mening til kende eller at flytte på deres møbler.

Derfor, kære kvinde som ikke kan tåle lidt stavefejl, prøv at udfordre dig selv og hold bøtte. Bare en enkel gang. Og se hvad der sker... 

Og kære gifte kvinde, som ikke kan forstå, jeg valgte at fokusere på det positive i mit nye liv, trods en svær tid: TILLYKKE! Tillykke med, at du lever i et dejligt sundt parforhold, hvor der er plads til, at du udvikler dig og ikke mindst tillykke med, at du er så sej, at du gør det!

Årsagen til, at jeg ikke længere er gift med min eksmand og ønskede et nyt liv, behøver vel så ikke bøjes kraftigere i neon, tænker jeg...

LÆS OGSÅ: Kristina ville redde sit ægteskab - men så mødte hun sin ungdomskæreste

LÆS OGSÅ: Kender du dit kærlighedssprog?

LÆS OGSÅ: "Far har forvekslet ny og spændende sex med dyb kærlighed. Et ægte kussechok"