Ida Wohlert

Foto: Privat. Ida Wohlert er 43 år og tv-vært og journalist. Bl.a. kendt fra ”Go’morgen Danmark” på TV 2. Gift med Kasper Fredshavn. Sammen har de Elliot på 10 år og Edgar på 7 år.

Ida Wohlert om sit livs længste minutter: "Han var kun tre år gammel"

Morgenvært Ida Wohlert om mødet med sin mand, om dengang hendes kun treårige søn blev væk i Fælledparken og om at huske de små pauser i hverdagen.

Hvad er din guilty pleasure? 

– Jeg elsker at hente børnene tidligt fra skole og gå på konditori med dem. Det er så dejligt at sidde og vende deres dag over en god kartoffelkage.

Hvem var den første, du kyssede?

– Torben-Lopper fra børnehaven. Jeg gik i en udflytterbørne-have, hvor halvdelen af børnene var henviste fra belastede hjem i Københavns Kommune. Min bedste ven var Torben, han havde det ikke så nemt derhjemme. Men han var verdens bedste ven, og en dag syntes jeg, at han fortjente et kys.

Hvad er den mest mindeværdige oplevelse fra din barndom?

– Jeg voksede op midt i København K og kunne drøne rundt med min bror i Ny Carlsbergfondets smukke gård, hvor vi boede. Vi elskede at kravle rundt på de flotte statuer, selvom vi altid fik skældud af den fine Hr. Kolling fra 1. sal.

LÆS OGSÅ: Ditte Haue: "Jeg gad godt blive bedre til at vælge mine kampe"

Hvad skulle titlen på din selvbiografi være? 

– ”Nyd det!” Vi er her én gang, så det er altså om at få indrettet sig, så man får det bedste ud af livet. Jeg prøver virkelig at nyde hverdagen med al dens kaos og hurlumhej. Jeg forsøger altid at lægge små pauser ind i løbet af en travl dag – nogle gange bliver det bare til et kvarter her og der. Men det er nok til at holde stressen fra døren og give mig rum til at nyde livet lige her og nu og være taknemmelig over alt det, der faktisk lykkes for mig. 

Hvilken dag har betydet mest i dit liv?

– Den dag jeg som 25-årig pludselig mødte min mand og blev meget forelsket i ham. Han var ansat som runner på mit første arbejde og havde lige præcis det mod og den frækhed, som gjorde forskellen. Han sagde højt, hvad han ville have – og fik det, ha ha. I dag har vi to vidunderlige og møgkrævende drenge sammen. Helt sikkert en tro kopi af os selv.

Hvilken del af din garderobe har den bedste historie? 

– Det har min yndlingsnederdel, som er designet af min meget gode veninde, Lisbeth Nordahl. Hun gav mig den i fødselsdagsgave for et par år siden. Det var en overraskelse, så den var syet på øjemål. Jeg var helt paf – den sad så perfekt! Jeg tænker på hende, hver gang jeg har den på, og føler mig meget heldig.

LÆS OGSÅ: Michelle Hviid: "Jeg nægtede at mærke mig selv, fordi jeg var bange"

Hvilken ret elsker du, og hvad siger det om dig?

– Brændende kærlighed – og østers! Jeg elsker det gamle, danske køkken men har også en stor kærlighed til østers. De er bare så æstetiske og elegante, at det halve kunne være nok! Og jeg bliver faktisk tit draget af modsætninger i mit liv. Jeg har det nok i virkeligheden bedst i krydsfeltet mellem det fine og det jordnære.

Hvad ville overraske folk mest at vide om dig?

– At jeg kan spise 24 kanelsnegle i streg, ha ha. Eller det kunne jeg i hvert fald, da jeg var gravid første gang.

LÆS OGSÅ: Signe Egholm Olsen: "Jeg blev bange for at miste alt det, jeg lige havde fået"

Hvad indebærer feminisme i dag for dig?

– At kvinder kan være sig selv og forfølge deres egne drømme. 

Hvad har været dit livs længste minutter?

– Da jeg en sommerdag mistede min søn af syne i Fælledparken. Han var kun tre år gammel. Men han var enormt nysgerrig, og pludselig var han som sunket i jorden. Det var så rædselsfuldt. Jeg kan stadig huske, hvordan en hel legeplads fuld af fremmede mennesker løb rundt for at lede efter ham. Det tog 20 minutter, og det var ganske forfærdeligt. Til sidst fandt vi ham grædende oppe i et legetårn. Han var kravlet for langt op og kunne ikke selv komme ned. Pyha, det var ikke en rar omgang ...

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Livsstil og Interview

610x200_woordy_knap2.jpeg