Kaya Brüel
SPONSORERET indhold

Kaya Brüel: Her er mit bedste råd mod kærestesorger

Sanger Kaya Brüel om evnen til at kunne tilgive andre og om mænd, der ikke forstår en hentydning.

Af: Julie Dorthea Bøge Foto: Lis Kasper Bang
30. maj. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad ville overraske folk mest at vide om dig?

– At jeg gerne ville have været sygeplejerske eller læge, da jeg var lille. Men det blev aldrig til noget, fordi jeg allerede begyndte at leve af at synge som 19-årig. Til gengæld har jeg sunget en del for patienter i forbindelse med projektet ”MusikBeRiget”. Og det har faktisk lidt samme kvalitet. Det er utroligt, hvad musik kan gøre for både krop og sind.

Hvilken modetrend hopper du aldrig med på igen?

– De helt tynde øjenbryn. Jeg er rigtig ærgerlig over, at jeg selv skamplukkede dem i 90’erne. De er aldrig rigtig vokset ud igen.

Hvis du kunne vælge frit, levende som døde, hvem ville du så helst tilbringe en dag sammen med?

– Det ville være min mor, Sanne Brüel, uden tvivl. Hun døde i 2011, og jeg savner at snakke med hende og bare være sammen med hende. Især nu hvor jeg har taget hendes gamle sange op og
turnerer rundt med dem, så er der meget, jeg gerne ville spørge hende om.

LÆS OGSÅ: Emilie Brandt: "Det var grænseoverskridende, at alle voksne havde en holdning til mig og mine forældre"

Hvad ville dit yngre jeg sige til dig, hvis det så dig i dag?

– Hold kæft, hvor har du klaret dig godt. Tænk, at du stadig lever af det, du elsker allermest – musikken!

Hvad er dit bedste råd mod kærestesorger?

– Selvom alt lige nu føles meningsløst, så er der nok alligevel en mening med det hele i sidste ende. Husk dig selv, for du er den vigtigste spiller i dit liv. Uden dig fungerer livet jo ikke, og du må aldrig give et andet menneske ansvaret for dit liv.

Hvad er det vigtigste, du har lært af din mor?

– At kunne tilgive andre. Jeg har lært at se motivet bag deres handlinger og finde grunden til, at de reagerer eller handler, som de gør. For forståelse kan langt hen ad vejen føre til tilgivelse. Og tilgivelsen letter dit liv på en eller anden måde.

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?

– Man kan vel sige, at jeg er godt og vel halvvejs i livet, og her befinder jeg mig altså ret godt, både professionelt og privat. Jeg føler, at jeg har opnået rigtig meget af det, jeg kunne ønske mig af livet. Hver dag er jeg så taknemmelig for at udleve min passion for musikken. Og hver dag er jeg
taknemmelig for min familie. Som jeg ser det, ligger der så meget godt i vente derude i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Morten Hee Andersen: "Jeg var tæt på at drukne på en rejse i Vietnam"

Hvornår føler du dig allermest lykkelig?

– Når jeg er ude at rejse og opleve verden med min familie. Eller når vi bare ligger i en klump og hygger os. Men også når jeg synger til en koncert. Det gør mig også rigtig lykkelig, for jeg elsker virkelig mit arbejde højt.

Hvis jeg kunne bestemme, så…

– ...nulstillede vi samfundet og verden, og byggede det op med den erfaring, vi har nu. Der er så mange gamle love og måder, det hele er stykket sammen på, men vi er blevet så meget klogere. Også på klimaudfordringerne. Det ville sgu være smart, hvis vi kunne starte forfra med de erfaringer, vi har gjort os indtil nu.

Hvad bør enhver mand vide om kvinder?

– At kvinder ofte taler i hentydninger. Mænd må tage notater i en lille bog, så de husker, hvad diverse hentydninger betyder. F.eks. ”Åh, jeg synes bare, Lisbeth ser så flot ud med sine nye øreringe”. Notér: Til næste jul ønsker hun sig øreringe. Husk at ringe til Lisbeth og spørg, hvilke det drejer sig om. Det er simpelt, når man først kan gennemskue en kvindes hentydninger. Men afslør dem ikke! Og kræv ikke, at hun taler mere direkte, så får du bare en ordre. Kvinder elsker, når mænd tænker selv og tager initiativ.

Anbefalet til dig