Kerteminde: Kultur, natur og gastronomi
SPONSORERET indhold

Alt det skal du opleve i Kerteminde

Iben Høj, 43, internationalt anerkendt strikdesigner i eget navn, bor i sine bedsteforældres fynske hjemby, Kerteminde. Byen ligger tæt på strand og skov, men byder også på antikbutikker, gallerier og lokalt producerede lækkerier.

Af: Simone Brandt Hald Foto: Iben Høj og Janne Klerk
08. nov. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

BO
I den fredede Andresens Købmandsgård fra 1500-tallet hos Købmandsgårdens Bed and Breakfast. Her er hjemmelavet, økologisk morgenmad, og hvis man er heldig, kan man samtidig gæste værtsparrets stueetage, Samlingsstuen, hvor der afholdes fine intimkoncerter tidligere med blandt andet Nikolaj Nørlund og Ida Gard.

Book værelser på: Bnb-kerteminde.dk
SE
Besøg Johannes Larsen Museet, og nyd både kunstnervillaen og den nyere museumsbygning, hvor der altid er spændende særudstillinger. Villaen og malerens atelier står fuldt møbleret og byder på en unik og ganske magisk oplevelse. Slut besøget af med kaffe og kage i museets charmerende Kaffehus i den over-dådige have.

Johanneslarsenmuseet.dk


SPIS
For prægtig gourmetmad kan intet slå Rudolf Mathis, der ligger smukt i vandkanten ved byens havneindløb. Og hos Saltings Madkultur, hvor cafe, kultur og gastronomi mødes, finder du få, men velsmagende retter fra et ærligt fynsk og europæisk køkken.

Rudolf-mathis.dk, Saltings.dk


OPLEV
En tur til Fyns Hoved, den nordligste spids på Hindsholm, er et must. Kør til Korshavn, og tag vandreturen hovedet rundt. Hele Fyns Hoved er fredet med en del af området udlagt som fuglereservat, og naturen er enestående med stejle klinter og smukke strandenge. Lyset er helt fantastisk – som fotograf Janne Klerk her har fanget på smukkeste vis – fordi halvøen er omgivet af vand på tre sider. Forståeligt, at Hindsholm bliver kaldt Fyns svar på Skagen.SHOP
Et besøg hos Sarkel Antik er altid en oplevelse. Den smukke patriciervilla fra århundredeskiftet er indrettet med et stort udvalg af spændende keramik, kunst og møbler. Her kan du blandt andet finde flotte malerier af kendte og mindre kendte fynbomalere.

Sarkelantik.dk


KØB
Alt efter hvor tung pengepungen er: et originalt, signeret tryk af fuglemaleren Johannes Larsen, en smuk blomstret Lars Syberg-tekop eller lokale madprodukter, som Nybro Frugtplantages rene æblemost eller Sellebergs syltede kirsebær. Og så er fisk jo altid godt i Kerteminde. Find en masse lokale produkter hos Den Gamle Købmandsgård.

Nybrofrugt.dk, Sellebergspecialiteter.dk, Kerteminde-vinhandel.dk


SE OGSÅ: Sydfyn: De velsmagende øer