Bryllup tips
SPONSORERET indhold

Læg ikke beslag på brudeparret

Det er klart, at du skal lykønske brudeparret efter ceremonien, men lad det ske hurtigt.

Af: Linn Merete Rognø, Redaktionen Foto: Alamy
27. aug. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

- Lige efter ceremonien bør man holde sig til at sige "tillykke" og give et par komplimenter. Når hundrede mennesker vil lykønske, skal det gøres effektivt, siger Nina Asbjørnsen.
Silje Glenne opfordrer gæsterne til at huske på, at der er mange, der gerne vil hilse på parret. - Man har hele aftenen til at snakke med parret, så hold dig til en kort hilsen.
Charlotte Lovise Morits mener, det er vigtigt at have med i overvejelserne, at parret gerne vil have tid til at mødes med alle inviterede gæster.
- Der kan være gæster, der har rejst langt, og som ikke ser bruden og gommen så ofte. Derfor bør du hellere lade bruden og gommen komme til dig i stedet for at lægge beslag på parret.

Eget Instagram-hashtag
Når det er tid til at tage billeder uden for kirken, er det vigtigt ikke at "kaste" sig over brudeparret, så det bliver ubehageligt for dem, og så man skygger for alle de andre, der gerne vil tage billeder.
- Brudeparret kan sige til fotografen, at vedkommen kan tage kontrollen og oplyse om, at han tager billeder, så gæsterne ikke behøver det, forslår Silje Glenne.
Charlotte Lovise Morits understreger, at man som brudepar må forvente, at gæsterne gerne vil lykønske en.
- Man er automatisk et knudepunkt, og det skal man være klar over. Ønsker man ikke, at gæsterne tager billeder, bør man allerede gøre opmærksom på dette i invitationen. Man kan for eksempel skrive; 'Vi har hyret en professionel fotograf, som tager billeder under hele aftenen. Vi sætter derfor stor pris på, om I vil lade kameraerne blive derhjemme og deltager i festen, mens fotografen tager sig af fotograferingen.'"
Nina Asbjørnsen mener, at de fleste brudepar ønsker flest muligt billeder af dem selv fra dagen, men at de vil undgå kaos.
- Et tip, jeg hellere vil give, er at oprette et "hashtag" i invitationen, som gæsterne bruger, når de uploader billeder på sociale medier. Så kan bruden og gommen samt de øvrige gæster se alle de billeder, der bliver lagt ind under hastagget, siger hun.

Denne artikel blev oprindelig bragt hos Kvinneguiden, kikk.no

KLIK HER: 10 ting du aldrig må gøre som bryllupsgæst