Le Gammeltoft skilt

Foto: Franne Voigt Le Gammeltoft danner i dag par med Venstre-politikeren Tommy Ahlers.

Le Gammeltoft om sin skilsmisse: ”Vi sagde stop på et tidspunkt, hvor vi begge kunne skabe et nyt liv”

Hun har fundet en styrke i det tidspunkt, hvor hun og eksmanden valgte at sige stop – og hun påtager sig sin del af skylden for bruddet med sine børns far. Det fortæller radiovært og iværksætter Le Gammeltoft i et nyt interview til ALT for damerne.

Hun har fundet en styrke i det tidspunkt, hvor hun og eksmanden valgte at sige stop – og hun påtager sig sin del af skylden for bruddet med sine børns far. Det fortæller radiovært og iværksætter Le Gammeltoft i et nyt interview til ALT for damerne.

Ingen går ind i et parforhold med drømmen om at gå fra hinanden. Le Gammeltoft havde selv altid drømt om det livsvarige forhold.

Men da hun og eksmanden Jesper Backer valgte at gå fra hinanden i sensommeren 2019, indså hun, at hun havde taget sine dårlige mønstre med fra tidligere parforhold – og at hun havde glemt sig selv.

LÆS OGSÅ: Katrine Muff: "Jeg elskede ham, som jeg er gift med nu, og han ikke ville have mig"

I stedet for at se bruddet som et nederlag, valgte hun at tænke over sit eget ansvar i forhold til  skilsmissen. Det fortæller radioværten og iværksætteren i et stort interview i denne uges ALT for damerne.

”Da jeg mødte Jesper, lagde jeg mig fuldstændig over i ham, og det var grundforvirrende for ham, tror jeg. Men han var skruk og ville gerne have børn, og jeg var med på det projekt. Og så blev vi slugt af voksenliv, karriere, økonomi, spontane aborter, fødsler, børn og bleskift. Så kører det jo bare. Wrooommm …! Men hvor fanden var jeg henne i det forhold?”, siger Le Gammeltoft til ugebladet.

Le og Jesper var sammen i 9,5 år og fik to piger. Efter at de er gået fra hinanden, har de formået at bevare venskabet og et godt samarbejde omkring deres døtre.

Hendes egne forældre blev skilt, da hun gik i gymnasiet. Inden da levede de længe sammen i et adskilt forhold uden varme og lidenskab. Også for længe, mener Le Gammeltoft i dag.

”Jeg har taget det med fra deres skilsmisse, at man skal huske at blive skilt, når man ikke er glad for hinanden længere, og man skal ikke blive sammen på grund af børnene. Nogle gange er det lettere bare at få revet plasteret af. Det ER svært for børnene, når de bliver ekstremt bevidste, og når man er teenager, er en skilsmisse hård. Der er det måske lettere med en femårig, der er lidt mere rundt over det hele og ikke er så bevidst. Så nej, jeg ser ikke mine forældres forhold som et forbillede på et forhold,” forklarer hun.

Hun føler selv, at hun og eksmanden valgte det rette tidspunkt at gå fra hinanden.

”Jeg har fundet en ekstrem styrke i, at vi sagde stop på et tidspunkt, hvor vi begge havde muligheden for at skabe et nyt liv hver især i stedet for at sidde sammen i et møgforhold resten af livet. Vi er begge to blevet sat fri. Og det er jo ikke fordi, det er nemt,” forklarer hun til ALT for damerne.

Min eks kan sige tak

Le Gammeltoft påtager sig sin del af skylden for bruddet, for hun mener ikke, at hun var ærlig omkring, hvem hun selv var i deres år sammen. I stedet for at vise sårbarhed blev hun vred, når hun var ked af det. Hun gav også slip på sig selv og undlod at sætte grænser.

”Jeg ser det virkelig på den måde, at vi netop har taget ansvar for vores liv. Og for vores børns liv. Mine piger skal ikke opleve et forhold uden lidenskab. Jeg vil vise mine piger lidenskab. Jeg vil vise dem, at jeg som kvinde har krav på at blive elsket. Jeg skal ikke være i et forhold, hvor der ikke er lidenskab, og hvor jeg ikke bliver rørt ved. Jeg skal være i et forhold, hvor jeg bliver elsket, og hvor jeg kan få lov til at være mig selv. Jeg vil vise dem, at det er sådan et forhold, de skal gå efter. For det kan man godt få,” forklarer hun.

I dag er Le Gammeltoft sammen med Venstre-politiker og iværksætter Tommy Ahlers, som hun ”elsker overalt på jorden”. Samtidig har hun og eksmanden nu et forhold, hvor de taler om alt og vil hinanden det bedste. Nytårsaften fejrede Jesper eksempelvis sammen med Le, Tommy og børnene.

”Jeg har også tænkt meget over mit eget ansvar i forhold til min skilsmisse. Min eks kan sige tak til mig for, at vi er gået fra hinanden, men jeg kan også sige tak til ham for, at han gad at være med på den rejse med mig, som var fuldstændig vanvittig. Jeg var i fucking øst, vest, nord og syd dengang, og jeg vidste ikke, hvem jeg var. Men det ved jeg nu. Nu er jeg Le,” understreger hun.

Få hele det store interview med Le Gammeltoft i denne uges ALT for damerne

Her fortæller hun om, hvordan hun og Tommy Ahlers fandt sammen, om den store kærlighed til ham – og om for første gang at forstå, at kærlighedens pris kan være positiv.

ALT for damerne er på gaden fra torsdag 28. januar

Le Gammeltoft forsiden ALT for damerne.jpg

Om Le Gammeltoft, 42 år

  • Dj, radiovært, iværksætter og CEO for det digitale medie Heartbeats
  • Kæreste med Venstrepolitiker Tommy Ahlers
  • Har døtrene Filippa, 8, og Lilja, 4, fra et tidligere forhold. Tommy har datteren Isa, 10, og sønnen Matthis, 13, fra et tidligere forhold.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte, Skilsmisse og Kærlighed