Lea Friedberg Kommunalvalg

Foto: Storyhouse egmont og Presse ALT for damerne sætter til dette kommunalvalg fokus på kvindelige kandidater.

ALT for damernes kandidatstafet: Mød Lea Friedberg

ALT for damerne sætter fokus på de kvindelige kandidater til kommunalvalget. Derfor har vi lavet en kandidatstafet, hvor kvindelige kandidater får lov til at svare på tre spørgsmål og give stafetten videre til en anden kvindelig kandidat, de har respekt for.

Cille Hald Egholm, Venstre, Københavns Kommune har sendt stafetten videre til...

Lea Friedberg, Socialdemokratiet, Københavns Kommune

Hvad er din mærkesag?

Min mærkesag handler om sikker trafik. I Valby, hvor jeg bor oplever jeg det ofte som enormt utrygt at færdes som cyklist og ved, at det bekymrer mange børnefamilier. Vi bliver nødt til at prioritere cykelstier og effektiv offentlig transport meget mere samt omlægge bilparken til at være grøn og delevenlig, så vi gør vores by grønnere og tryggere at færdes i for både børn og voksne. 

Hvad betyder det konkret for borgerne i kommunen, at der er kvindelig repræsentation i byrådet? 

Når kvinder sidder med ved bordet, så er vores virkelighed også repræsenteret. I alt fra adgang til toiletfaciliteter til at bevæge sig sikkert gennem byen, så har kvinder særlige perspektiver på byens udvikling, der fortjener at blive taget alvorligt og husket ved forhandlingsbordet.

LÆS OGSÅ: Kend din kvinde, før du stemmer: Tag ALT for damernes kandidattest

Hvad betyder det for dig at have andre kvinder omkring dig i kommunalpolitik?

Sammen med andre seje kvinder var jeg en del af opråbet mod sexisme i dansk politik #enblandtos. Det havde jeg aldrig turde som kandidat, hvis ikke jeg vidste, at andre kvinder stod klar til at slå ring om mig på tværs af partier. Sammen skaber vi en sundere politisk kultur med respekt og anerkendelse af vores værd. 

Hvem giver du stafetten videre til – og hvorfor?

Jeg vil gerne indstille Freja Fokdal, der er kandidat for Radikale Venstre på Frederiksberg. Som en af initiativtagerne til #enblandtos er hun én af grundene til, at vi har taget et opgør med sexisme I dansk politik.

Læs med videre i stafetten her.

Kend din kvinde, før du stemmer

ALT for damerne Kandidattest.jpg

ALT for damerne og ALT.dk har i anledning af kommunalvalget den 16. november 2021 fået udviklet vores egen kandidattest – med kun kvindelige kandidater.

Det gør vi for at sætte fokus på den skæve repræsentation i kommunalpolitik, hvor kun hver tredje er kvinde.

Vi kalder testen Kend din kvinde, før du stemmer, og her kan du finde den kvindelige kandidat i din kommune, som matcher dig bedst. 

Læs vores overvejelser om testen her.

Spørgsmålene centrerer sig om de 10 emner, som danske kvinder ifølge en rundspørge, ALT for damerne har foretaget i samarbejde med Norstat, ser som de vigtigste i kommunalvalget.

Tag testen her

Se, hvad vi ellers skriver om: Valg, Ligestilling, Samfund og Politik

610x200_woordy_dmjpg.jpg