GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Luke Perry
Foto: Getty Images Luke Perry blev 52 år.

Beverly Hills 90210-stjernen Luke Perry er død: Her er, hvad vi ved

Luke Perry, der spillede Dylan McKay i 'Beverly Hills 90210', er gået bort. Han blev 52 år gammel.

Blot få dage efter at han blev indlagt med et alvorligt slagtilfælde, er skuespiller Luke Perry gået bort. Han blev 52 år. 

Det skriver flere medier, herunder Reuters og BBC

Skuespilleren, der i 90'erne smeltede hjerter som karakteren Dylan McKay i seersuccesen 'Beverly Hills 90210', skulle ifølge hans agent, Arnold Robinson, være død mandag morgen, omgivet af familie og venner. Herunder af hans to børn, Jack og Sophie, og af hans forlovede, Wendy Madison Bauer, lyder det i en pressemeddelelse.

- Familien er taknemmelig for den store støtte og de bønner, som er givet til Luke fra hele verden, og beder samtidig om, at retten til privatliv respekteres i denne svære tid, siger Arnold Robinson i pressemeddelelsen, der blandt andet er gengivet i The Guardian. Her kan man også læse, at Luke Perrys mor, søskende og ekskone også var til stede, da han gik bort.

Onsdag sidste uge blev skuespilleren, der siden 2016 har spillet Fred Andrews, en jordbunden farkarakter, i teenageserien 'Riverdale', kørt på hospitalet efter at være blevet ramt af et alvorligt slagtilfælde i sit hjem i L.A.

Siden har det været sparsomt med oplysninger om skuespillerens tilstand, indtil det mandag aften, dansk tid, kom frem, at han var afgået ved døden. 

GettyImages-1047745002.jpg
Luke Perry har den seneste tid spillet rollen som Fred Andrews i Netflix-serien 'Riverdale'. Her ses han med sine medskuespillere - herunder K.J. Apa, der spiller hans søn i serien. Foto: Getty Images

Venner og kollegaer i sorg

Flere af Luke Perrys kendte venner har siden onsdag sendt søde ord og gode ønsker via sociale medier, heriblandt Shannen Doherty, der spillede hans on/off kæreste, Brenda, i 90-hitserien. 

Ifølge Entertainment Online har hun været i kontakt med skuespilleren, efter han blev indlagt. 

- Jeg kan ikke tale om det her, for så vil jeg bogstaveligt talt begyndte at græde. Men jeg elsker ham, og han ved, at jeg elsker ham. Det er Luke, og han er min Dylan, siger hun til mediet. 

Efter nyheden om hans død er flere af skuespillerens tætteste venner og gode kollegaer igen taget til sociale medier for at udtrykke deres dybe sorg over den sørgelige nyhed.

En af dem er Ian Ziering, der spillede Steve i 'Beverly Hills 90210'.

- Kæreste Luke, jeg vil for altid dvæle ved de kærlige minder, vi har delt gennem de seneste 30 år. Må din rejse fremad blive beriget med fantasiske sjæle, som gik bort før dig, nøjagtigt som du har gjort det her for dem, du efterlader. Gud, giv ham en plads tæt på dig. Det fortjener han, skriver Ian Ziering mandag aften på sin Instagram-profil

Luke Perry blev født i Ohio, USA, den 11. oktober 1966 med det borgerlige navn Coy Luther Perry III. Fra 1993 til 2003 var han gift med skuespillerkollegaen Rachel Sharp, med hvem han deler to børn. 

Foruden sine børn og nærmeste familie, efterlader skuespilleren sig også en forlovet. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Beverly Hills 90210 og Kendte