For nogle år siden hoppede jeg med på bagetrenden og begyndte et eksperimentere derhjemme med surdej og forskellige meltyper. Det involverede naturligvis en røremaskine, som jeg investerede i. En dyr en af slagsen. Men jeg var frisk på at teste Wilfas nye Grand Gourmet røremaskine, som har kostet ca. halvdelen af hvad min nuværende har kostet. Jeg bruger primært en røremaskine til at ælte dej på, og det er derfor det der er udgangspunkt for testen.
Lydsvag, men kraftfuld Nu har den stået i mit køkken en måned. Og jeg må sige at jeg er begejstret. Den er lydsvag sammenlignet med andre modeller, men sikke en kraft den har. Den ælter min dej markant hurtigere end jeg er vant til, og det er familien glade for. For nok elsker de nybagt brød – men de elsker ikke lyden af en arbejdende røremaskine, der nogle gange kører op til 30 min før dejen er ordentlig æltet. Hvor god Wilfas maskine er fik jeg afprøvet for nylig, da jeg havde sat en dej over i min gamle maskine. På trods af at den kørte og kørte, skete der ikke noget med dejen. Den blev ved med at ligne tynd grød – en perfekt æltet dej bliver nærmest til en gummibold, der samler sig i skålen. Jeg havde egentlig pakket testmaskinen væk, men besluttede mig for at hive den frem igen. Og efter få minutter i Wilfas maskine fik min dej den konsistens, den skulle have. Jeg er derfor ikke længere i tvivl om hvilken maskine, der får lov at ælte mit brød fremover. Det bliver Wilfa Grand Gourmet.
Wilfas røremaskine er lydsvag, men effektiv og kraftfuld.
Det tager ikke lang tid før dejen er perfekt æltet.
Og efter dejen er hæver og bagt kommer dette skønne brød ud.
Prisen på røremaskinen er Grand Gourmet, Wilfa. 3.495. kr. og der kan fås en mængde ekstra udstyr. Blandt andet kødhakker og pølsehorn, så det er muligt selv at lave pølser.