Mandeforsker Kenneth Reinicke har et bud på, hvorfor mænd bliver mindre lykkelige af at få børn.
SPONSORERET indhold

Mænd bliver ulykkelige af at få børn

En ny Megafon-målingi ALT for damerne afslører, at mænd med børn er mere ulykkelige i deres parforhold end mænd uden børn.

Af: Simone Brandt Hald Foto: Peter Nørby
11. jun. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

En ny Megafon-måling som ALT for damerne står bag afslører, at mænd med børn er mere ulykkelige i deres parforhold end mænd uden børn.

Faktisk er det kun 20 procent af de mænd, der har børn i husstanden, der er lykkelige i meget høj grad, mod 40 procent af de mænd, der ikke har børn i husstanden.

Det står særligt sløjt til med lykkefølelsen hos mænd mellem 30 og 39 år, hvor næsten fire ud af svarer, at de er lykkelige i nogen grad, mindre grad eller slet ikke.

"Jeg er ikke blevet mere lykkelig af at få børn!"
En 39-årig far til fire, som er en af de i alt 675 mænd, der har deltaget i ALT for damerne og Megafons nye parforholdsundersøgelse forklarer, hvorfor han er blevet mindre lykkelig af at få børn.

"Det har i stort omfang påvirket min lykkefølelse i nedadgående retning at få børn. Jeg er ikke blevet mere lykkelig af at få børn! Lykke mærker jeg naturligvis lejlighedsvist, men det er jo kun i de situationer, hvor jeg har overskuddet til at nyde øjeblikket, og de situationer kan der være få af i et fortravlet børnehjem med to selvstændige, hårdtarbejdende karrieremennesker, som begge gerne vil både karriere og børn."

Ifølge mandeforsker Kenneth Reinicke er overgangen fra at være ung til at blive far er en brat opvågnen for mange mænd.

"Pludselig går de ind i et voksenliv, hvor der er ting, der skal tages stilling til og faste rutiner. Når man får børn, kan man ikke bare blive hængende på jobbet til kl. 19, for du har nogle andre forpligtelser end tidligere. Samtidig går det op for én, at det er sådan her, det bliver fra nu af: Pligter, rutiner og faste rammer."

Mænd savner sex
Fraværet af lykke hænger også sammen med, at mange mænd længes efter mere sex i deres parforhold. Hele 46 procent af alle mænd savner sex '"i meget høj grad, i høj grad eller i nogen grad". Hos de 30-39 årige er tallet endnu højere: 57 procent.

Som den 39-årige far til fire siger:

"Hvis min kone konstant er utilfreds med, hvor meget jeg arbejder, hvor lidt jeg laver derhjemme, hvor meget bedre alle veninderne har det og så videre, ja så forsvinder den fornemmelse af samhørighed, og så forsvinder min lyst til sex – i hvert fald med hende!"

Læs mere i ALT for damerne nr. 24, som udkommer torsdag den 12. juni 2014.