Mette Bluhme Rieck
SPONSORERET indhold

Mette Bluhme Rieck efter Jes Dorph-interview: ”Jeg har ligget i fosterstilling”

"Smatso", ”hysterisk rejekælling" og "pigebarn". Aftenshowet-værten Mette Bluhme Rieck er rystet over, hvor hård retorikken har været efter interviewet med den kendte tv-vært Jes Dorph-Petersen, fortæller hun nu.

Af:: Emma Fjalland Lund Foto: Peter Hauerbach/Her&Nu
02. feb. 2021 | Livsstil | ALT.dk

”Jeg er ellers ikke sådan til at vælte, men jeg har ligget i fosterstilling i lange perioder efter interviewet.”

Sådan lyder det fra Aftenshowet-værten Mette Bluhme Rieck, efter hun er blevet udskældt og udskammet på de sociale medier for sit liveinterview med den tidligere Go’ Aften-vært Jes Dorph-Petersen den 6. januar.

Læs også: Psykolog Ulla Dyrløv blev voldtaget for 37 år siden: ”Jeg er nødt til at gå ud og tale de tavses sag”

Det fortæller hun til fagbladet Journalisten.

Interviewet handlede om Jes Dorph-Petersens fyring, der kom i kølvandet på to tidligere praktikanters anklager om sexchikane.

Allerede under interviewet vrimlede kommentarerne ind på Aftenshowets Facebookside, hvor mange brugere kritiserede værten for at være fordømmende og en uprofessionel og dårlig journalist. Og efterfølgende har tonen ligeledes været hård.

Mette Bluhme Rieck er blandt andet blevet kaldt ”smatso”, ”hysterisk rejekælling”, ”hystade” og ”pigebarn” – og er blevet beskyldt for at være en del af ”kvinders hævntørstige heksejagt” på mænd.

”Det er ikke som udgangspunkt et had til mig, men til hele MeToo-sagen, som jeg så bliver symbolet på i den her konkrete sag, fordi mit navn tilfældigvis stod på vagtplanen den dag, og jeg så tillod mig at gøre mit arbejde,” siger hun.

Med paraderne oppe

De voldsomme reaktioner på interviewet er ikke kommet bag på Mette Bluhme Rieck, fortæller hun. Hun vidste, at dommen om, hvorvidt hun havde været for hård eller blød, hurtigt ville falde.

Derfor har det også fra start været vigtigt for hende, at der ikke var en finger at sætte på hendes journalistiske faglighed.

”Jeg står 100 procent inde for det interview, og derfor har jeg gjort op med mig selv, at jeg er meget interesseret i, at vi får startet en debat om tonen i den her type sager,” forklarer hun.

Nu er der snart gået en måned, siden Mette Bluhme Rieck lavede interviewet med Jes Dorph-Petersen – og det har taget sin tid at komme sig, fortæller hun til Journalisten. Det har krævet flere psykologsamtaler og dage, hvor hun har haft det fysisk dårligt og ofte har ligget i fosterstilling, før paraderne igen har kunnet sænke sig lidt.

Hun føler, hun har været under angreb og er rystet over, hvor hård retorikken har været.

 Men trods de mange hårde ord, hun har fået med på vejen, vil hun lave interviewet igen – ”uden at blinke”, lyder det fra den kendte tv-vært.

Anbefalet til dig