Mille Dinesen
SPONSORERET indhold

Mille Dinesen: "Mit hjerte er blevet dobbelt så stort"

Mille Dinesen om at være blevet mor, om en U-vending i sin karriere, og om at være blevet mere bevidst om sig selv og sine egne behov.

Af: Emilie Dreyer Kampmann Foto: Tine Christensen
09. jul. 2020 | Livsstil | ALT for damerne

Hvornår er du helt dig selv?

– Det er jeg, når jeg er bare mig og min søn derhjemme. Men samtidig kan jeg også være helt mig selv, når jeg er foran kameraet. Det er i virkeligheden der, jeg kan føle den allerstørste frihed. 

Hvilke fysiske træk holder du mest af hos dig selv?

– Ha ha, OMG… Ej, men jeg synes faktisk, at mine ben og mine læber klarer det forholdsvist godt, i forhold til at de er 46 år.

Hvad er den vigtigste lektie, som livet har lært dig?

– Ikke at tage det for givet!

Hvad indebærer feminisme for dig?

– Lige med det har jeg det lidt svært. I min branche kan man statistisk se, at der ikke er lige fordeling af mænd og kvinder. Men det bliver meget bedre, og det ER blevet meget bedre over de seneste ti år. Christian Torpe, manuskriptforfatteren til ”Rita”, sagde engang, da vi skulle finde en fotograf: ”Jeg er fuldstændig ligeglad med, om det er en mand eller en dame, det skal bare være den dygtigste!”. Og det er jo rigtigt, for man skal ikke ansætte nogen, bare fordi de har et bestemt køn, eller fordi man skal være politisk korrekt omkring feminisme. Sådan skal det ikke være. Men forudsætningerne skal være de samme for mænd og kvinder, for at man kan sige det. For hvis kvinderne ikke har fået plads og lov til at vise, at de faktisk er den bedste eller lige så dygtige, så er det jo svært.

LÆS OGSÅ: Carsten Bjørnlund: Jeg ville gerne have fået dette råd, da jeg var yngre

 Hvad ville du sige, hvis du kunne bagtale dig selv?

– At jeg er utålmodig og en slave for at økonomisere min tid. Jeg kan ikke lade være med at tænke: ”Okay, så går jeg først ned i Irma, og så køber jeg det der, for så kan jeg have det under barnevognen, og så passer det med, at jeg lige kan hente Eddie bagefter, og … ”. Jeg går helt ned i detaljerne i stedet for bare gå ud ad døren med barnevognen og bare se, hvad der sker.

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?

– Det er lidt klichefyldt, men det handler om min bevidsthed og balance. Det er det største skridt, jeg har taget, ligegyldigt hvilket issue det handler om. I dag er jeg slet ikke i tvivl om, hvornår jeg er i balance, og jeg ved, hvordan jeg skal komme derhen, hvis jeg ikke er det. Og bevidstheden om netop det, er det vigtigste. Det er det, der er rart ved at blive ældre. Jeg er blevet klogere på mig selv. Jeg ved, hvad jeg skal, jeg ved, hvordan jeg reagerer, jeg ved hvorfor, og jeg ved, hvilke forholdsregler jeg skal tage mig. 

Hvad er du mest stolt af? 

– Umiddelbart har jeg jo mest lyst til at sige, at jeg er stolt af min søn. Men jeg er sgu også stolt af alt det, jeg har opnået i forhold til min karriere. Og det hænger nok sammen med, at jeg er blevet ældre og ved, hvad jeg vil, og hvad jeg ikke vil. Jeg er ikke så bange for at kaste mig ud i noget, jeg godt kunne tænke mig – ikke så bange for at drømme og rykke på den drøm. I virkeligheden er det en total U-vending, at jeg har kastet mig ud i at lave Balance by Mille Dinesen (hudplejeserie, red.). For det er jo noget helt andet end skuespilleriet. Men det er pissesjovt, og det er blevet et hjertebarn for mig, ligesom ”Rita” er det.

LÆS OGSÅ: Michelle Hviid: "Jeg nægtede at mærke mig selv, fordi jeg var bange"

Hvornår føler du dig allermest lykkelig?

– Når jeg er sammen med min lille dreng. Han kan sende mig et blik, et grin eller et glimt i øjet, hvor jeg tænker: ”Dét der, det er helt vildt!”, og jeg kan få helt tårer i øjnene ved bare at tale om det. Det er nye kærlighedsfølelser, som jeg ikke har mærket før, og mit hjerte er blevet dobbelt så stort.

Hvornår vidste du, at du var blevet voksen?

– Da jeg fik Eddie. Der skete et eller andet, da det pludselig var det mig, som skulle tage ansvar og passe på et andet lille menneske. De der barnlige tendenser, som jeg godt kan have, er blevet meget færre. Mange af dem er blevet skrællet helt væk: ”Altså glem det! Glem dine egne små latterlige ting og sager. Der er ikke tid til dem længere”. Nu er det Eddie og hans behov, som fylder og betyder noget for mig.

Anbefalet til dig