Nikolaj Lie Kaas og Anne Langkilde
SPONSORERET indhold

Nikolaj Lie Kaas: “Hvis jeg ikke havde Anne, ville jeg bare sidde i min lejlighed og aldrig komme ud”

Hun forstod ikke de jokes, han crackede, da de mødte hinanden første gang, men han flyttede ind hos hende efter deres første date, hvor de drak sig fulde og tog på jazzklub. De har været sammen lige siden. For Nikolaj Lie Kaas og hans kone, Anne Langkilde, handler parforholdet mest af alt om at give luft og gøre plads til hinandens dårlige vaner og særheder.

Af: Nina Buth Olsen Foto: Oscar Meyer
22. jan. 2018 | Livsstil | Eurowoman

Hvordan mødte I hinanden?
Anne: – Vi mødte hinanden på en fotooptagelse, hvor jeg arbejdede som stylist og skulle style Nikolaj. Der skete egentlig ikke så meget den dag, men jeg syntes, du var sød og sjov.

Nikolaj: – Syntes du, jeg var sjov den dag? Du fattede ikke en brik. Du lignede et kæmpe spørgsmålstegn hver gang, jeg prøvede at være morsom. Jeg glemte mine nøgler på settet. Heldigvis. Så fik jeg brug for dit telefonnummer.

Anne: – Efterfølgende mødte vi hinanden tilfældigt på gaden og til en fest. Så begyndte vi at sms'e lidt, og efter tre-fire måneder var vi så på date. Vi var begge stjernegenerte, så vi drak os totalt fulde og tog på jazzklub. Og så flyttede du ind, more or less. Det var ikke noget, vi snakkede om. Du var der bare lige pludselig og kom ikke rigtigt ud igen.

Nikolaj: – Hvor romantisk.

Hvordan minder I om hinanden?
Anne: – Vi har de samme værdier, og jeg tror, at vi er opdraget lidt på samme måde. Vi har det samme grundsyn på livet og er rimelige enige om, hvordan vi opdrager vores børn.

Nikolaj: – Men personlighedsmæssigt er vi ret forskellige. Jeg er faktisk glad for, at du minder så lidt om mig. Det er ret bekræftende, at jeg aldrig helt finder ud af, hvad der foregår inde i hovedet på dig. Du er altid en overraskelse.

LÆS OGSÅ: Cecilie Thormark og Jacob Kampp Berliner: “Der gik otte måneder, fra vi mødte hinanden, til jeg blev gravid”

Hvordan er I forskellige?
Anne: – Nikolaj er vanvittig tålmodig, og jeg er sindssygt utålmodig. Jeg ville ønske, at jeg havde hans tålmodighed. Han sagde engang lidt for sjov, og alligevel lidt i alvor, at jeg er formen, og han er indholdet. Først tog jeg det som en fornærmelse, som om jeg ikke indeholdt noget, men så forstod jeg, hvad han mente. Det er jo mig, der er den handlekraftige og sørger for, at vi kommer ud af røret, og at der sker noget i vores liv, så vi rent faktisk flytter os. Men det er helt klart Nikolaj, der følger med i ny musik og ved alt om film og tv-serier. Eller bare er den sjove, hvis det hele er lidt stramt. Han er god til at punktere situationer og løsne op.

Nikolaj: – Hvis jeg ikke havde Anne, ville jeg jo bare sidde i min lejlighed uden at komme ud. Nogensinde. Og prøve at være morsom overfor mig selv. Trist.

Hvad beundrer I mest ved hinanden?
Nikolaj: – Anne er super tjekket og en virkelig god mor. Og så er hun altid godt selskab. Alle mennesker har det godt i Annes selskab, og det synes jeg er ret fedt. Nogle gange skal jeg lige være i stødet til at være generøs og være til stede, men Anne er det over for alle og enhver.

Anne: – Nikolaj bringer det bedste frem i mig. Jeg kan godt lide mig selv sammen med ham. Jeg tror, der er mange, som begynder at bringe det værste frem i hinanden, når de har været sammen i mange år. Det er stadig til hver en tid Nikolaj, jeg helst vil ud at spise med.

Nikolaj: – Sådan har jeg det ikke.

Han smiler.

LÆS OGSÅ: Topmodellen og kokken: “Da jeg mødte hende, levede hun af vandmelon og tyggegummi”

Hvad irriterer jer ved hinanden?
Anne: – Nikolaj lukker aldrig skabene. De står altid åbent. Så når vi skal se film, sidder jeg ovre i sofaen og får OCD og kan ikke koncentrere mig, før skabene er lukkede.

Nikolaj: – Anne er lydfølsom, så jeg kan ikke spise indenfor en radius af to meter fra hende. Det kan være lidt bøvlet. Det er ikke så slemt ved aftensbordet, men hvis jeg vælger at spise udenfor spisetiderne, kan det give lidt problemer.

Anne: – Nikolaj er B-menneske, og på grund af hans døgnrytme spiser han altid aftensmad to gange. Så klokken 23 er det ved at være aftensmadstid for ham igen. Så sætter han sig gerne ved siden af mig i sofaen og gumler løs med de der kæmpe kæber.

Nikolaj: – Jeg spiser, som alle andre gør! Altså, det er jo virkelig basale problemer, men når Anne skal ud af døren om morgenen, lyder det, som om hun er i gang med at fælde et træ. Det første hun tager på, er høje hæle, og så klokker hun rundt som en giraf i hele hytten.

Anne: – Ej, jeg synes selv, at jeg lister rundt og er helt stille.

Nikolaj: – Anne er også god til at rydde op. Hvis man synes, at Pippi Langstrømpe er god til at rydde op. Hun tager alle mulige ting og propper dem ind i de skabe, hvor der er plads, så man ikke kan se dem, men heller ikke finde dem igen. Tingene findes praktisk talt ikke mere, for jeg har ingen jordisk chance for at vide, hvor i huset jeg skal lede, og så må jeg ud at købe nye.

Anne: – Jeg kan godt lide at rydde op. På min egen måde.

Nikolaj: – Ja, hvis man kalder det at rydde op.

Anne: – Sådan er det jo at være en familie. Vi har alle sammen nogle underlige vaner eller nogle ting, som vi bare skal lære at leve med.

Hvad er jeres styrke som par?
Anne: – Jeg tror, at vi er sindssygt gode til at acceptere tingenes tilstand. For et år siden fik jeg en ny stilling hos HAY og har arbejdet røven ud af bukserne siden. Jeg er fuldstændig blæst i knoppen, når jeg kommer hjem og måske ikke altid så god til at være til stede i familien. Nikolaj har sagt fra, når det har været for meget, men også accepteret, at det var et behov, jeg havde.

Nikolaj: – Hele konceptet i et parforhold er, at man giver hinanden plads til det, som man har lyst til.

Anne: – Præcis. Vi er begge to passionerede og ambitiøse omkring vores arbejde, så der er en gensidig forståelse for, at vi engang imellem er inde i en klokke, hvor arbejdet fylder meget. Vi går ikke i panik, når der er en periode, hvor der går overlevelse i den. Vi ved, hvor vi har hinanden.

Nikolaj: – Anne forstår mig, og sådan nogle mennesker hænger ikke på træerne. Det er virkelig få, du løber ind i i livet, som du elsker, ikke keder dig sammen med, og som du ikke på et eller andet tidspunkt har lyst til at slå ihjel med en pude. Der er virkelig få, der opfylder alle de parametre, og det er jo derfor, at det er så svært at finde en kæreste. Hvis man ikke bidrager med noget til hinanden, går man lynhurtigt død, og så er der jo masser af andre ting, du hellere vil bruge din tid på. Fx at spille FIFA.

Hvad er det vigtigste, I har lært om kærlighed?
Anne: – Man skal unde hinanden det bedste og give hinanden frihed. Nikolajs højeste prioritet er, at vores piger og jeg har det godt. Derfor har jeg det fint med, at han tager afsted på optagelser i lange perioder, for jeg ved, hvad der er vigtigst for ham.

Nikolaj: – Det er rigtigt. Men det kræver, at du får luft. Det er dejligt at komme lidt væk og mærke, at familien er et frit valg. For så vælger du den til.

Anne: – Jeg elsker, når Nikolaj kommer hjem med ny energi og godt humør. Det er helt vildt dejligt og bidrager også positivt til vores forhold.

Nikolaj: – If you love somebody set them free. Der har du overskriften.

Anbefalet til dig