Oprah som præsident
SPONSORERET indhold

Golden Globes pustede liv i rygterne: Bliver Oprah USA’s næste præsident?

Talkshowværtens ikoniske tale til aftenens Golden Globes uddeling har sat skub i rygterne om, at hun kan være på vej mod det ovale kontor.

Af:: Amalie Louise Larsen Foto: Getty Images
08. jan. 2018 | Livsstil | ALT.dk

Publikum var som tryllebundet, da Oprah Winfreys medrivende takketale i aftes pustede ild til gamle rygter om, at hun vil gå efter præsidentposten i 2020.

Det skete, da hun som den første sorte kvinde nogensinde modtog Cecil D. DeMille-prisen til årets Golden Globes-uddeling.

Som tak begyndte den anerkendte talkshowvært en personlig fortælling om at anerkende sorte i underholdningsindustrien, der endte i en brændende opfordring til handling. En afslutning, der nu har fået flere til at heppe på Oprah til det kommende præsidentvalg.

“Jeg vil gerne fortælle alle de piger, som ser med i dag, at en ny dag venter i horisonten! Og når den dag endelig begynder, vil det være på grund af en række storslåede kvinder, hvoraf flere er i dette rum i aften, og nogle temmelig fænomenale mænd, der har kæmpet hårdt for at sikre, at de bliver ledere, som leder os til den tid, hvor ingen nogensinde igen bliver nødt til at sige ’Me Too’,” lød det blandt andet fra den folkekære kendis under aftenens prisuddeling, der stod i 'Me too'-kampagnens tegn.

Selvom Oprah endnu selv mangler at kommentere på de nyeste præsident-rygter, er hendes partner, Stedman Graham, imidlertid ikke lige så tilbageholdende.

- Hun vil helt sikkert gøre det, hvis det er det, folket ønsker, lød det fra Graham, da han efter showet blev spurgt til hustruens ambitioner om at gå efter præsidentposten i 2020.

Og med ét var hashtag som #Oprah2020 født.

”Hun vil helt sikkert gøre det”

Rygterne om tv-dronningens præsident-potentiale begyndte allerede at svirre i 2012, da den amerikanske dokumentarist Michael Moore opfordrede talkshowværten til at gå efter embedet.

Et statement, der fik en håndfuld andre kendisser til at følge trop og offentligt tilkendegive deres støtte til Oprah.

Blot få timer inden den storslåede tale kunne Golden Globes-værten, Seth Meyers, derfor heller ikke dy sig med at levere et vink med en vognstang til den folkekære kendis.

“I 2011 fortalte jeg nogle jokes om vores nuværende præsident til The White House Correspondence Dinner. Jokes om, hvordan han var ukvalificeret til at blive præsident. Nogle har sagt, at den aften overbeviste ham om at stille op. Hvis det er sandt, vil jeg bare sige: Oprah, du vil aldrig blive præsident! Du har ikke, hvad det kræver,” lød det fra aftenens vært, der fortsatte med at fortælle Tom Hanks, at han ville være en forfærdelig vicepræsident.

Afviser blankt - måske

Selv har Oprah notorisk afvist, at hun skulle være USA’s næste overhoved, når hun gennem årene er blevet konfronteret med spørgsmålet.

Ikke desto mindre retweetede hun i september en klummeskribent fra New York Post’s opslag med ordene ”Demokraternes bedste håb for 2020: Oprah.” Hertil skrev hun følgende: 

Mens talkshowværten har forholdt sig beskedent til spørgsmålene om præsidentembedet har andre amerikanske kendisser imidlertid ikke på samme måde holdt sig tilbage.

Således har blandt andet Katy Perry, Kanye West og Will Smith hintet, at de stiller op til valget, når der om to år skal skiftes ud i Det Hvide Hus.

Under et interview til MTV Video Music Awards 2015 afsluttede Kanye West eksempelvis sin 13-minutter lange monolog med følgende:

- Ja, nu har du nok gættet, at jeg har besluttet at stille op til præsidentvalget i 2020.

Om fremtiden bringer Oprah eller Kanye i verdens måske mest magtfulde position, vil kun tiden vise.

Lige nu tegner det til, at intet er umuligt.

Anbefalet til dig