Pia Storm

Foto: Carolina Segre Pia Storm har en garderode fyldt med vintagekjoler.

Pia Storm går i vintagekjoler

“Kvinder siger ofte, at det er flot, og at de ville ønske, de også turde”

Der kommer hele tiden nye, smukke vintagekjoler ind i Pia Storms garderobe. Men aldrig et par bukser. Kjolerne har nemlig lært hende, at hun aldrig skal gå i noget, der får hende til at føle, at hendes krop er forkert.

Hvorfor begyndte du at gå i vintagekjoler?
– Jeg har en krop med hofter og talje. Så bukser har altid været for smalle i hoften eller gabt i taljen. Standardmål har altid passet rigtig dårligt til min krop. Men en dag besøgte jeg en vintagebutik, hvor jeg købte min første rigtige vintagekjole. Det var en knaldrød 50'er-kjole.

LÆS OGSÅ: Få stilen: Pia Storm giver sine bedste tips til vintagetøj

Hvordan føltes det at hoppe i den?
– Det var fantastisk. Den fremhævede alt det rigtige og fik min hud til at fremstå så flot. Jeg følte, at jeg gik fra at være hende, der altid var lidt småtyk til at være hende, der så rigtig godt ud. Og så kunne jeg jo se, at det ikke var min krop, der var noget galt med. Det var bare det forkerte tøj, jeg havde jagtet. Så smed jeg alle mine jeans ud, og jeg har ikke ejet et par i ti år.

LÆS OGSÅ: Cecilie Frøkjær: "Jeg holder alle potentielt upopulære holdninger for mig selv"

Det må trække lidt opmærksomhed til sig?
– Det sker virkelig tit, at nogen siger noget til mig. Mange spørger, om jeg skal til fest. Det er lidt sært nogle gange, men det er fine komplimenter, jeg får. Men det er mærkeligt at blive taget stilling til, bare fordi jeg skiller mig lidt ud fra mængden. I starten var det grænseoverskridende, fordi jeg ikke er et særlig ekstrovert menneske. Så opmærksomheden er ikke noget, jeg stræber efter.

Hvad får du oftest af komplimenter?
– Kvinder siger ofte, at det er flot, og at de ville ønske, de også turde. Det er faktisk vildt ærgerligt, at de har det sådan, for det er jeg sikker på, at de kan.

– Engang var der en mand, der sagde, at han håbede, det føltes lige så godt, som det så ud. Det var vildt sødt.

Hører der en konservativ tankegang med til dit tøjvalg?
– For mig er det ikke en drøm at gå tilbage i tiden. Det handler om at bringe det gamle op i nutiden. Det har ikke noget at gøre med politisk overbevisning eller gamle kønsroller. Jeg føler mig hverken underdanig eller hjælpeløs. Jeg føler mig meget stærkere, fordi jeg bruger min kvindelig på en anden måde, end jeg gjorde før.

Er der situationer, hvor du dresser ned?
– Hvis jeg f.eks. skal til forældremøde i vuggestuen eller til en fest, hvor jeg ved, folk er mere afslappet, så dresser jeg lidt ned. Men jeg har ikke sådan en helt almindelig uniform, jeg kan tage på. Jeg vil altid være lidt anderledes.

Savner du nogensinde at være lidt anonym?
– Nej, ikke rigtig. Men nogle gange er det dejligt at tage i sommerhus, hvor jeg møder knap så mange mennesker. Men jeg sætter væsentlig mere pris på at gå i det tøj, jeg elsker, end jeg savner anonymiteten.

Føler du dig smuk?
– For det meste. Jeg er efterhånden kommet til et sted i mit liv, hvor jeg har fundet mig selv. Det gør det lettere for mig at fokusere på det positive ved mit udseende.

Pia Storm, 33 år

  • Selvstændig skribent bag bloggen "Storms Magasin" og bogen "Vintage".
  • Gift med Jan Storm Petersen, 40, og mor til Pontus på 2,5 år.
  • Har omkring 150 vintagekjoler og ingen bukser i sit klædeskab.
Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed og Interview