Plus size-model
SPONSORERET indhold

Plus size-modellen: Jeg elsker min krop!

Denise Bidot har ikke de dage, hvor tøjet sidder dårligt og bagdelen ser for stor ud. Det er livet alt for kort til. Hør hendes opløftende syn på sin egen krop, der ikke er perfekt, men derimod elsket for, hvad den er.

Af: Mi Skjold Brix Foto: Zizzi
22. apr. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Denise Bidot. Navnet siger dig måske ikke så meget. Men det vil vi gerne lave om på, for en britisk undersøgelse viser, at 60 procent af 45.000 adspurgte kvinder hadede deres udseende og kun fire procent var direkte tilfredse, ifølge The Daily Mail. Denise Bidot er én af de få, der ville svare klart ja, til at hun elsker sin krop. Også selvom der står størrelse 44 i bukserne.

Hun er smuk, kurvet og amerikansk. 26-årige Denise har stor succes som plus size model i hele verden og har valgt at elske sin krop som den er og får det bedste ud af den.

Denise Bidot
- Jeg har aldrig haft sådan en dag, hvor jeg bare ville ønske, at jeg brugte størrelse 34. Det er sådan her, jeg har det godt, siger Denise Bidot, da ALTfordamerne.dk møder hende til en skydning af billederne til en kampagne for det danske plus size mærke Zizzi.

Der er blevet fløjtet til pause. Denise er klædt i sorte gamacher med læderdetaljer og en neongul top, som kun kvinder med hendes kulør helt kan slippe af sted med – og med både mellemøstlige og sydamerikanske aner er den kulør ret så gylden.

For ti minutter siden var påklædningen dog en helt anden. Kun iført en sort blazer, trusse og stort hår slangede hun sig i en lille cognacfarvet lædersofa, mens hun missede med øjnene og truttede med munden. Den ene del af Zizzis kampagne har titlen "curvy is sexy", og fotografen holdte ikke igen med at kalde Denise Bidot netop det; "sexy", mens hun rodede i håret og serverede nye positurer for linsen.

Denise Bidot

Opgør med kampen mod vægten

Vi sætter os ud i forårssolen med frokosten; gavmilde portioner af thaimad, ris og rejechips. Denise napper også en cola. Med sukker.

- I min barndom kæmpede min mor altid med sin vægt og var på alle mulige slankekure. Atkins, Vægtvogterne og så videre. Jeg så hende gå fra en størrelse 34 til en størrelse 52, men som barn synes jeg, min mor var smuk uanset vægt. Og som voksen synes jeg, det er så spild af tid hele tiden at jagte efter noget, man ikke er. For så ender man med at gå glip af livet, og det vil jeg ikke, siger Denise, der kalder sig selv en "foodie" (madøre, red.).

- Jeg rejser meget med mit job og noget af det bedste er altså at prøve al den forskellige mad, der findes i verden. Det vil jeg da ikke forbyde mig selv. Jeg elsker det. Jeg har ikke en sød tand, men hvis der står crème brûlée på et menukort, så er den min, siger hun.

LÆS OGSÅ: Bloggeren: kurvede kvinder bliver glemt i modebilledet.

Generelt har Denise Bidot altid været glad for sin krop. Men hun undervurderer ikke, at de små buler og bump kan have stor betydning for mange kvinders selvopfattelse. Også for hende selv, og derfor bruger hun hjælpemidler.

- Spanx! Jeg bruger dem hele tiden. Under jeans. Under kjoler. Hver dag. Når du går med "shapewear", slipper du for at bekymre dig om, hvor alt sidder, og så bliver du bare mere selvsikker. Jeg tror, det hele handler om, at du føler dig godt tilpas. Derfor er undertøjet bare rigtig vigtigt. En god bh, der løfter, udglatter og skubber de rigtige steder, gør meget. For alle kvinder egentlig, siger hun.

Og på spørgsmålet om, om ikke det giver en falsk form for selvsikkerhed, siger hun:

- Hvis det får dig til at føle dig smuk, så skal du bare gøre det. Jeg føler mig altid smuk, siger Denise og uddyber:

- Det vigtigste er, at du i kernen føler dig smuk. Også uden makeup og ekstensions i håret. Jeg siger ikke, det har været en nem vej hertil, men på et tidspunkt fik jeg det bare sådan, at jeg måtte stoppe med hele tiden at prøve at blive bedre og bare være glad for det, jeg har. Vi ved jo aldrig, om der er en morgendag, og hvis du hele tiden jagter noget nyt og andet, så bliver du aldrig glad. Det gælder om at glæde sig over det, man har, siger hun.

Ny krop
For snart fem år siden blev Denise mor til en lille datter. Og det var et øjeblik i hendes liv, hvor kroppen ændrede sig, men hvor accepten samtidig blev større.

- Jeg vil gerne lære hende at leve efter det tankesæt, jeg selv gør, så hun lærer det i en tidlig alder. Jeg er ikke en guru, og jeg ved ikke præcis hvordan, man skal gøre det, men jeg fortæller hende hver morgen, at hun er smuk, og fortæller hende, når jeg står uden makeup eller noget, at jeg selv føler mig smuk lige der, så hun kan se, at det ikke handler om alt det ekstra. For mig at se, så handler det hele om at leve livet omgivet af mennesker, der vil dig det godt. For så bliver du også selv lykkeligere. Jeg har ikke brug for mennesker, der taler grimt om andre - også selvom det ikke går ud over mig, siger hun.

Denise Bidot har både strækmærker hist og her og også appelsinhud. I minimal påklædning valsede hun ufortrødent rundt mellem lamper og ledninger, når fotografen fjernede fokus fra hende. Blufærdig er hun ikke. Og under interviewet er smuk det ord, hun bruger flest gange. Ingen er perfekte, men det har hun det helt fint med. Man kan være smuk på mange måder, mener hun.

Mor: skal du ikke tabe dig?
I begyndelsen var det faktisk hendes mor, der havde sværest ved at forstå, at Denise kunne arbejde som model, da hun startede for syv år siden ved lidt af en tilfældighed.

Hun blev ved med at spørge, hvornår hendes datter skulle tabe sig. Så Denise inviterede til sidst sin mor med om bag scenen til et modeshow, hvor de andre kvinder var lige så frodige som Denise selv. Og der gik det op for hendes mor, at andre kunne se skønheden i de kurver, hun selv havde forsøgt at flygte fra hele livet. Hun fældede en tåre. Og Denise havde fuldført sin mission. En mission hun nu arbejder for at udbrede endnu videre – at skønhed kommer i alle former og farver, og at der ikke er nogen mening i at forsøge at tilpasse sig én bestemt opfattelse.

- Det er der bare ingen, der bliver lykkelige af, siger Denise.

Selvom hun fuldt ud elsker sin egen krop, så oplever hun dog stadig modgang på grund af lige præcis den:

- Der er tidspunkter, hvor jeg bare ville ønske, at designerne lavede tøjet i større størrelser. Det er en kamp, jeg kæmper, og jeg håber en dag, at alle designere udvider deres sortiment. Men det får mig ikke til at ønske mig selv mindre, siger Denise.

De kalder inde fra studiet. Det er tid til at springe i det næste spartanske outfit. Om det er den hvide skjorte eller den stramme tanktop, ved jeg ikke. Men jeg er sikker på, Denise ser godt ud i det hele. Hun springer ind i spotlightet, og jeg tager hjem. Og spiser en kæmpe brownie til kaffen (faktisk to). Fordi jeg har lyst. Og de smager skidegodt. Og livet er kort. Jeg er helt høj på Denise.

LÆS OGSÅ: Italiensk plus size mærke åbner i København