Sådan får du fantastisk sex i aften
SPONSORERET indhold

Sådan får du fantastisk sex i aften

Når hverdagen rammer, ender sex ind i mellem med at blive en sur pligt. Men sådan behøver det ikke at være, lyder det frasexolog Rikke Thuesen.

Af:: Missu Schneidermann Foto: Bulls
01. mar. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Start med at tænk tilbage på, da du lige havde mødt din partner.

Var du ikke lidt mere optaget af at forberede dig og tage lækkert undertøj på, barbere ben og smøre dig ind i cremer? Og tænkte du ikke også lidt mere på sex i den periode? Og glædede dig til det?

Det gætter sexolog og parterapeut Rikke Thuesens på.

– Kvinder glemmer at blive ved med at være i deres egen seksualitet. I starten af forhold føler vi os meget sexede og fokuserer hele tiden på partneren. Men i takt med, at vi bliver mere etablerede, begynder hverdagen at fylde, og konsekvensen kan være, at kvinden ikke prioriterer det seksuelle højt nok. Ubevidst kommer sex til at rangere under oprydning, at lege med børnene, familiehygge, samtaler, cafébesøg osv. Og fordi kvinder generelt har brug for mere forberedelse til at komme i kontakt med det seksuelle, end mænd har, bliver sex pludselig presset ud af hverdagen, forklarer Rikke Thuesen, som også fortæller, at den største forhindring mellem dig og et godt sexliv er i dit eget hoved.

Læs også: Få det parforhold, du drømmer om

Tænk mere på sex
Den gode nyhed er nemlig, at selvom det til tider føles som om, din seksualitet helt er forsvundet, ligger den bare og venter på at blive aktiveret.

– Det er ganske enkelt: For at få en lettere tilgang til det seksuelle, skal du tænke mere på sex. Hvad kan du lide? Hvornår synes du, sex er skønt? Du skal være mere fokuseret på berøring – både på at røre din kæreste – nusse, kramme, holde om – men også på at tænke på berøring. Tænk på, hvordan du i starten glædede dig til at se ham, at kramme og være tæt med ham, hvordan du følte, når han rørte ved dig, siger Rikke Thuesen.

Helt overordnet deler hun kvinder, der bøvler med sexlivet, op i to kategorier: Dem, der glemmer at sætte det seksuelle på to do-listen i en travl hverdag. Når de endelig får tid til det, siger de: "Det er jo fedt, så hvorfor gør vi det egentlig ikke noget oftere?" Og så er der dem, der kæmper med rutinesex og forudsigelig. For dem er det endnu sværere at få et godt sexliv, for de oplever ikke indimellem at tænke: "Hvor var det dejligt!" For dem skal sex bare overstås.

– Det skyldes primært, at disse kvinder er dårlige til at kommunikere deres behov ud og fortælle, hvad de kan lide seksuelt. Hvis man ikke formår – på grund af tabuer, blufærdighed eller en forestilling om, at man er billig – at få sagt, hvad man vil have, så ender man med at give helt op over for sex. Og manden bliver en doven elsker, der bare gør, hvad han altid har gjort, forklarer Rikke Thuesen.

Det kan ende med, at begge parter tænker: "Det kan vi så heller ikke finde ud af". For at undgå følelsen af fiasko, bliver det meget nemmere helt at holde sig fra sex.

Sæt ord på
Men hvorfor gør kvinderne, så ikke noget? For de vil jo gerne have et godt forhold til den mand, de elsker. Faktisk mener mange, at de allerede tager ansvar. Problemet er bare, at de ikke siger tingene tydeligt nok.

– Det bliver hurtigt noget med: "Jeg har for resten læst i ALT for damerne, at ..." eller: "Nogle kan jo godt lide at ..." Det fatter mænd ikke, så du skal være meget klar og kontant i dit budskab. Sig for eksempel: "Søde skat, nu skal vi have gang i det her sexliv." Mange kvinder synes, at hvis det ikke kommer naturligt og helt af sig selv, er det ikke ægte og ordentligt. Men den romantiske prinsessedrøm om, at sex og kærlighed skal komme naturligt af sig selv, ellers er det ikke rigtigt, den passer altså ikke, siger Rikke Thuesen bestemt.

Når mange kvinder alligevel har svært ved at tage ansvaret og være direkte, hænger det sammen med den måde, de er opdraget på – man vil jo nødig være for vulgær. Men de hæmninger skal altså gemmes langt væk, hvis du vil sætte fut under dit sexliv, mener Rikke Thuesen.

Nu skal det selvfølgelig ikke lyde som om, kvinden har hele ansvaret.

– For kvinder er det ofte sådan, at de skal føle tryghed og nærvær for at få lyst til at åbne sig i det seksuelle rum. Hvis han ikke møder hende i det følelsesmæssige rum, kan hun have svært ved at møde ham i det seksuelle. Det kan sagtens være ham, der svigter hende på vigtige områder, og at hun gerne vil, men ikke føler sig vigtig og valgt til, siger Rikke Thuesen.

Læs også: Sådan får du mere ud af "missionæren"

Mere overskud til livet
Rikke Thuesen forklarer, at hvis man ikke tager ansvar for sin seksualitet, sker der tit det, at forholdet begynder at knirke. Når seksualiteten er gået i stykker, taler ingen om den store elefant i rummet – begge prøver at lade som om, den ikke er der – men det går altså ikke! Det er ødelæggende for forholdet ikke at have den seksuelle del med.

Der er altså masser af gode grunde til at vælge det gode sexliv til. Og ikke bare for forholdets skyld, men også for dit generelle velbefindense.

– Når du får orgasme, producerer hjernen en skøn blanding af kemi, blandt andet frigives oxytocin og serotonin, og det resulterer i, at du får mere overskud og føler mere glæde. Du får vitterligt et brain fuck. Derudover kommer du også i bedre kontakt med din krop, da du ikke hele tiden kun er til stede oppe i dit hoved. Det er ren gevinst, siger Rikke Thuesen.

Og apropos det med ikke kun at være til stede oppe i hovedet, så er det altså ikke nok bare at tænke og tale, hvis der skal gang i sexlivet.

– Hvis du bare beslutter, at nu vil du have mere og bedre sex, sker der ikke en fis, siger Rikke Thuesen.

Tag dit lækre undertøj på, gå efter silketoppen i stedet for den gamle i bomuld, barber dine ben og bikinilinje, smør dig ind i cremer, tag smykker på, sæt dit hår op, nyd følelsen af silkestrømper og højhælede i stedet for uldstrømper og gummisko, gå mere sexet og feminint – gør alle de ting, der booster din femininitet og seksualitet. På den måde vil du mærke din krop på en ny måde, og du vil sende andre signaler til din kæreste.

Stik foden i floden
– Jeg betragter seksualiteten som en flod, der hele tiden løber ved siden af os – nogle gange glemmer vi bare at stikke foden i. Når du først har fundet kontakten til det feminine og din krop, så øv dig i bevidst at tænke i mere seksuelle og erotiske baner, fortæller Rikke Thuesen.

Helt konkret kan du starte med at tænke på, hvor dejligt det er at være tæt sammen med din kæreste – at være nøgne sammen. Læg op til, at I holder mere om hinanden, bliv i det hele taget mere opmærksom på fysisk kontakt.

– Hvis I ikke har haft sex i lang tid, kan det være svært at kaste sig lidenskabeligt ned på et leopardskind og give den gas. Derfor gælder det om langsomt at nærme sig følelsen sammen, og jo mere fysiske, I er, jo nemmere bliver det. Fortæl ham, hvad det er, du har gang i. Sig f.eks. noget i retning af: "Jeg kysser dig måske med tungen, men det betyder ikke, at jeg vil knalde lige nu. Jeg er langsomt ved at finde tilbage til en god kontakt til min lyst, og du skal bare tage imod", råder Rikke Thuesen, der pointerer, at du også her skal være meget tydelig.

Bliv bedre til at turde forklare, hvad du godt kan lide eller gerne vil have, han skal gøre. Det kan f.eks. være at sige til ham: "Når vi går en tur på Strøget i dag, så giv mig lidt ekstra opmærksomhed og lidt mere fysisk kontakt." Og hvis du i hverdagens trummerum og læggenvasketøj-sammen har glemt, hvordan det lige er, at man er sexet, så se på én, du synes er sexet: Catwoman, Marilyn, Pocahontas, hvem som helst. Hvad ville hun gøre? Hvad ville hun sige? Hvordan ville hun bevæge sig?

–Det fantastiske er, at vores underbevidsthed ikke kender forskel på virkelighed og fantasi. Den tror, du er lige præcis så sexet, som du opfører dig.

Du kan også klare det selv: Testvinder - LeLo G-punkt vibrator fra Sinful.dk