Sådan undgår I skænderier i parforholdet
SPONSORERET indhold

Sådan undgår I skænderier i parforholdet

Det er de færreste drømmer om et parforhold med evige skænderier og negative tanker. Alligevel er der rigtig mange par, der irriterer sig over og skændes om de samme ting igen og igen, uden rigtig at komme til en løsning på problemet.

Af: Mette Haulund Foto: Alamy / Mette Haulund
28. okt. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Vi kvinder kan desværre ofte påtage os en stor del af ansvaret for skænderierne i parforholdet – og helt ærligt så har vi rigtig meget fokus på, hvad vores partner kan gøre anderledes, i stedet for at fokusere på, hvordan vi selv kan bidrage til færre konflikter. For ja, det kunne da være rart, hvis han bare lige gad at gøre tingene på vores måde, eller på det tidspunkt, der passer os, ik? Og hvis han dog bare lige gad at gå lidt mere eller mindre op i.....

LÆS OGSÅ: Krise i parforholdet - Her er faresignalerne

Jeg er ret overbevist om, at du selv kan fortsætte argumenterne, men det gavner bare ikke ret meget. Vi må i stedet for stoppe op og kigge på, hvad vi selv kan gøre!

Hvad er det, der sker, når du bliver gal? Er du reelt set gal, eller er du mere ked af det, såret eller skuffet? Savner du i bund og grund din partner og jeres parforhold, som det var engang? Er du presset på grund af alt muligt andet, som ikke vedrører din partner, at du bare næsten ikke orker mere, og derfor lader din frustration gå ud over ham?

Konstante skænderier gavner sjældent muligheden for at opnå det parforhold, du ønsker dig – så hvad kan du gøre i stedet for at blive gal og komme op at skændes med din partner?

Start med at få helt styr på, hvad det er for et parforhold du ønsker dig. Hvis det indeholder nærhed, kærlighed, samhørighed, glæde og tiden til hinanden, så vurder på, hvordan du kan skabe overskuddet til det.

LÆS OGSÅ: Tjek om du er sammen med den rigtige person

Hvad kan du drosle ned på? Hvordan kan du involvere din partner UDEN, at det bliver kritik? Hvad skal der til for, at du i stedet for at blive gal spørger efter opmærksomheden, skaber opmærksomheden, fortæller præcist at du savner, er ked af det eller hvad der er årsagen til din vrede. Hvilke "kampe" har du brug for at finde løsninger på? Hvilke "kampe" vil du være ligeglad med fremover? Hvilke krav kan du slække på, så du også giver dig? Hvilke ting er der blevet talt (skændes) så meget om, at det ikke længere skal inddrages i dialogen? Hvordan vil du vise din partner, at du er glad for ham og for jeres liv sammen? Hvis du modtager kritik, hvordan kan du så tage imod uden at angribe? Hvordan kan du acceptere jeres forskelligheder? Hvad er din partners styrker? Hvordan kan I tale om de større ting, der skaber problemer og finde løsninger, så I undgår skænderierne fremover? Husk at sådan en dialog ikke skal indeholde kritik og tilbageblik på de ting, der er sket, men skal handle om, hvordan du gerne vil have det fremover, og hvordan du kan bidrage til at opnå det, du gerne vil.

Der skal altid to parter til et skænderi, så jo mere du går forrest og lader være med at gå ind i skænderiet, jo færre skænderier på den lange bane – ikke mindst fordi det ofte er os kvinder, der starter skænderierne. Jo mere kærlig du er overfor din partner, jo flere kærlige tanker får du – og jo større er sandsynligheden for at de små ting i dagligdagen får mindre betydning. Sidegevinsten er, at når din partner oplever, at du får fokus på hans styrker, på jeres parforhold, på din tilgang til ham og jer jo større er sandsynligheden for, at han giver dig endnu mere opmærksomhed og også selv bliver fokuseret på at have fokus på det positive.

Nogle gange er det værd at overveje, om man er den partner, som man selv har lyst til at være gift med..... og hvis ikke, så gør noget ved det.

LÆS OGSÅ: Sådan fortæller du ham, at han irriterer dig