Sarah Grünewald i ALT for damerne

Foto: Sigurd Høyen "Det er svært at få en god relation, når der kun er en, der vil", siger Sarah Grünewald om sin far i denne uges ALT for damerne.

Sarah Grünewald om forholdet til sin far

Sarah Grünewald: ”Jeg vil ikke sige, at det er min fars skyld, at jeg var kriminel og drak meget, men...”

Den 33-årige model og tv-vært åbner op om forholdet til sin far i denne uges ALT for damerne.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det.

Men Sarah Grünewald er langt fra vokset op i det univers af flotte kjoler, glimtende smykker og lakerede negle, som hun ofte har været omgivet af som model, skuespiller og tv-vært senere i livet.

For selvom rammerne var kærlige i barndomshjemmet på Falster, færdedes den tidligere Vild med dans-værtinde også i et mere hårdkogt miljø, hvor alkohol, stoffer og kriminalitet var en fast del af hverdagen, og hvor jointpapir var på ønskelisten som 14-årig.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald: "Jeg var bange for, at folk ville tænke, vi havde fået en grim dreng"

Det var på mange måder et råb om opmærksomhed, fordi hendes far ikke var typen, der viste åbenlys kærlighed til sine børn.

- Jeg har altid godt vidst, hvad der var rigtigt og forkert. Jeg var ikke så grænseløs, som jeg gav udtryk for, for jeg havde en mor og far, jeg elskede højt. Jeg ville bare gerne have den der fuck-det-hele-attitude. Men det var også et råb om hjælp, fortæller Sarah Grünewald i denne uges ALT for damerne, der er på gaden torsdag.

- Jeg vil ikke sige, at det er min fars skyld, at jeg var kriminel og drak meget, men jeg har haft et ønske om at blive set. Jeg tror, når børn ikke bliver set, tyer de til ekstremerne.

Brød sammen til "Vild med dans"-premiere

Sarah Grünewald har altid følt, at hun skulle kæmpe for faderens anerkendelse. Det var ikke nok ”bare at vågne op og være til stede”, fortæller hun i interviewet.

- Jeg har mærket min fars kærlighed i hans grovhed. Når han skældte mig ud eller syntes, mine valg i livet var mærkelige, måtte jeg tænke mig til, at han ville mig det bedste. Håbe på, at det var derfor, siger Grünewald, der kun kan komme i tanke om én gang, hvor faderens stolthed for alvor skinnede igennem.

Sarah Grünewald, 33 år

  • Model, skuespiller og tv-vært
  • Skuespiller i tv-serien ”Tomgang” og filmene ”Dirch” (2010) og ”Det andet liv” (2014)
  • Vært på ”Vild med dans” (2013-2014) og på TV2 og Røde Kors store indsamlingsshow ”Smid Tøjet Danmark” over de næste tre uger
  • Gift med DJ og tekstforfatter Rasmus Bauhaus og mor til Luis på 1 år

Kilde: ALT for damerne

- På min premiereaften i ”Vild med dans” kom min far ud til mig, holdt om mig og brød grædende sammen. Vi snakker om en mand, der ikke viser følelser. Han stod bare, uden at give slip på mig. Han græd, græd og græd. Det var første og eneste gang, jeg har mærket ham på den måde. Også da jeg tjente mange penge som model, har han kun tænkt på, at jeg skulle have et ordentligt arbejde. Hvis det stod til min far, skulle jeg være læge, siger hun og fortsætter:

- Det har aldrig handlet om, om jeg havde det godt, men om jeg havde en a-kasse og en pension. Den aften, hvor han så mig i premierekjolen, ved jeg ikke, om han græd, fordi han kunne se, han ikke havde bakket mig nok op, eller tænkte wow, du er virkelig noget. Vi har ikke snakket om det efterfølgende, siger hun i interviewet.

Har sluttet fred

Her fortæller hun også, hvordan hun har besluttet sig for at affinde sig med forholdet til faderen og acceptere ham, som han er.

- Det er svært at få en god relation, når der kun er en, der vil. I december spurgte jeg ham af ren kærlighed, om han ikke ville lade være med at være sådan en bitter og grumpy mand. Men han valgte at overfuse mig verbalt. For mig var det her, at festen stoppede. Jeg gad ikke prøve længere, og det var rart at slutte fred med det. Hvis vi skal have en god relation, og han skal være et blidere og sødere menneske, skal han arbejde med sig selv, men han er fra en generation, hvor man ikke arbejder med sig selv. Så det er for meget at bede ham om.

Læs resten af det store interview med Sarah Grünewald i denne uges ALT for damerne, hvor den tidligere "Vild med dans"-værtinde også fortæller, hvad mødet med manden i sit liv og rollen som mor for 1-årige Luis har betydet for hendes selvværd. 

LÆS OGSÅ: Le Gammeltoft om sine tre spontane aborter: "Man føler sig som en fiasko"

LÆS OGSÅ: Puk Elgård tror ikke på ægteskab af én bestemt grund

LÆS OGSÅ: BS Christiansen: Ét spørgsmål kan afsløre, om dit parforhold fungerer

Se, hvad vi ellers skriver om: Sarah Grünewald og Familieliv