Se 38 apps du bør kende
gallery

Se 38 apps du bør kende

Find nærmeste åbne butik, bestil en blid morgenvækning og få overblikket over, hvordan årets ferieplaner passer sammen med din cyklus – der er nærmest ingen grænser for, hvad du kan få din telefon til at hjælpe dig med. Med hjælp fra 3 mobilsmarte kvinder har vi samlet de vigtigste apps til din smartphone.Sara Blædel, 48 år, forfatter:

FACEBOOK
– Min Facebook-app er ubetinget min yndlings. Det er en helt fantastisk måde for mig at være i kontakt med mine skønne læsere på. Med den app kan de være med på mine bogrejser i udlandet og med i mit skrivehi i sommerhuset. Jeg poster alt muligt – og – umuligt til dem, og vi har det supersjovt med det. Lige nu er der små 8000, der synes godt om min side og er sammen med mig og min hovedperson Louise Rick på helt tæt hold.
Fås til iOS og Android. Gratis.

VIBER
– Viber er en anden app, jeg bruger rigtig meget. Jeg har en pressedame i USA, som jeg er i kontakt med flere gange om ugen, og så er det jo helt fantastisk, at vi kan ringe sammen gratis, bare vi begge er på nettet – love it!
Fås til iOS og Android. Gratis.

LOGO-QUIZ
– Logo-quizzen har min søn Adam introduceret mig til. Vi var på en længere rejse sammen i sommer, bare ham og mig. Og der blev vi så hooked på det, at da vi gik rundt i Barcelona, råbte vi op, hver gang vi så et af de logoer, vi ikke havde kunnet gætte, og så var det bare om at skrive ned. Det er topsjovt, og man kan ikke lade være med at være ekstra opmærksom, når man bevæger sig rundt i gadebilledet.
Fås til iOS og Android. Gratis.

Vicki Berlin, 35 år, komiker.

PAKKELISTE
– Jeg er en listefreak, og når jeg skal på tour eller ud at rejse, så skriver jeg altid lister – det slipper jeg for nu, for her er en app, som har det hele, og det, der mangler, kan man tilføje. Det er en app efter mit hjerte, som giver ro i sindet.

Fås til iOS og Android. Koster 7-8 kr.

SLEEP-CYCLE
– Den her app vækker mig på det tidspunkt, som er bedst. Den fornemmer, hvornår jeg er ude af den dybe søvn, og vækker mig stille og roligt med plinkeplanke-musik, og så måler den min søvnkvalitet. Om det virker, er svært at sige, men det er en dejlig måde at blive vækket på.
Fås til iOS. Gratis.

KALORIETÆLLER - SHAPE UP CLUB
– Her kan jeg tælle kalorier og skrive alt det ind, jeg spiser i løbet af dagen. Så spotter jeg synderne og sørger for, at jeg ikke spiser for meget. I de tider, hvor der er røget lidt for meget på sidebenene, er det en metode, der virker godt for mig, så jeg kan tabe dem igen. Så skal jeg bare holde mig under 1200 kalorier. Bum!
Fås til iOS og Android. Koster 13 kr. til iOS, gratis til Android.

Stine Bramsen, 26 år, sangerinde.

INSTAGRAM
– Billeder siger jo nogle gange mere end tusinde ord, og jeg synes, det er en rigtig fin måde at dele mine oplevelser og interesser med hvem end, der kunne være interesserede i at følge med i min hverdag eller lære "hende der fra Alphabeat" lidt bedre at kende. Jeg følger både veninder og kendisser, som kan inspirere mig eller få mig til at trække på smilebåndet, som f.eks. Sara Bro.
Fås til iOS og Android. Gratis.

iPERIOD
– Jeg er ikke et synderligt organiseret menneske, og min hverdag er meget omskiftelig. Så det er guld værd at have en app, hvor jeg kan holde styr på min cyklus og forudsige, hvornår jeg får min næste menstruation, og hvordan mit humør og min hud bliver påvirket. Jeg synes, man skal lytte til sin krop, og de signaler, den sender, så jeg bryder mig ikke om at putte hormon-piller i min krop. En cyklus kan jo ændre sig i forbindelse med stressede perioder, så det giver mig en tryghed at holde lidt øje med det.
Fås til iOS. Gratis

MENTAL NOTE
– Jeg kommer mere og mere ind i sangskrivning og bruger meget tid på at skrive tekster for tiden. Så når jeg ikke lige sidder derhjemme og arbejder koncentreret, er det skønt at have en app, hvor jeg både kan optage en pludselig melodi-ide og skrive teksten lige nedenunder, hvis den kommer til mig en time senere. Man kan også tage et billede eller tegne en hurtig tegning, hvis der skal mere til at huske en ide. Jeg tror, at alle kreativt tænkende mennesker vil sætte pris på Mental Note.

Fås til iOS. Gratis.

ALT for damernes redaktion anbefaler: De praktiske

FLASHLIGHT
Forvandler din telefon til en omvandrende lommelygte med et enkelt klik. God ven i mørke omgivelser!
Fås til iOS og Android. Gratis.

FIND MY iPHONE
Hvor mange gange har du ikke febrilsk ledt efter din telefon og råbt ad kæresten, om ikke han kunne prøve at ringe dig op, så du kunne følge lyden? Nu behøver du ikke længere at være afhængig af andres opkald. For Find My iPhone hjælper dig med at finde din forsvundne telefon med det samme. For at det virker, kræves det dog, at du ejer andre Apple-produkter.
Fås til iOS. Gratis.

CLICK-A-TAXI
Mangler du en taxi, men aner du ikke, hvor du er? Click-a-taxi påstår at kunne finde dig, ligegyldigt hvor langt væk du er. Alt, hvad du skal gøre er at trykke bestil, så finder chaufføren dig gennem din telefons GPS.
Fås til iOS og Android. Gratis.

TIMEOUT BARCELONA
Hvis du skal ud og rejse, må du ikke glemme denne uundværlige rejseapp, der giver dig et fantastisk overblik over hvilke sights, shoppingmuligheder eller spisesteder, der er i nærheden af dig. Via telefonens GPS får du også ruten dertil. Ud over Barcelona findes app'en også til f.eks. Paris og London.
Fås til iOS. Gratis.

JUICEDEFENDER
Med en smartphone følger apps, internetsurfing og et temmelig udtømt batteri. Er du træt af, at din telefon altid løber tør for strøm på de mest uheldige tidspunkter? Så installer JuiceDefender. En app, der kører i baggrunden og sørger for, at dit batteriforbrug skrues ned til det minimale.
Fås til Android. Gratis.

COZI FAMILY ORGANIZER
Få styr på familien med denne ultra smarte app, hvor hele familien deler samme konto. App'en indeholder både en kalender over familiens aftaler, en indkøbsliste, du automatisk kan krydse af, så manden ikke køber det samme med hjem som dig, og en to do-liste, så I er sikre på at nå alting.
Fås til iOS og Android. Gratis.

STYLEBOOK
Undgå at stå på hovedet i skabet hver eneste morgen. For med Stylebook kan du planlægge, hvilket outfit du skal have på hvilken dag. Det er lidt omstændeligt at komme i gang med, for du skal tage billeder af alt dit tøj og på den måde matche det. Men i det lange løb kan det spare dig for en masse tøjkriser.
Fås til iOS. Koster 25 kr.

TVTID
Planlæg din aften på sofaen via telefonen. TVTID fortæller dig, hvad du kan se i fjernsynet lige nu og lader dig vælge, hvilke kanaler du vil se programoversigt fra. Perfekt til sofakartoflen!
Fås til iOS og Android. Gratis.

Redaktionen anbefaler: De underholdende

COOL FACTS
Brug tiden i venteværelset på at blive lidt klogere på alt fra bakterier til astronomi. Vidste du for eksempel, at hvis du har høretelefoner på i en time, så øges antallet af bakterier i dit øre 700 gange? Eller at når månen hænger lige over dit hoved, så vejer du en smule mindre, end du plejer?
Til iOS og Android. Gratis.

NETFLIX
Få streaming-tjenesten Netflix på din smartphone. Så kan du se serier og film, hvor end du befinder dig.
Fås til iOS og Android. Gratis – men selve Netflix tjenesten kræver abonnement.

SOUNDHOUND
Din ven i nøden, når brudstykker af en sang har sneget sig ind på din nethinde og terroriserer dit sind, fordi du ikke kan huske, hvem der har lavet den eller hvad den hedder. Nyn en del af sangen for din telefon, og den kommer straks med forslag til, hvilken sang det kan være.
Fås til iOS og Android. Gratis.

TOCA BOCA
Skal ungerne underholdes, imens du køber ind eller køreturen overstås? Så er Toca Boca din ven. Her finder du alverdens spil til alle aldersgrupper. Perfekt børneunderholdning!
Fås til iOS. Koster 13 kr. pr. spil.

TED
Trænger du til underholdning, hvor du samtidig får ny viden? Så er TED-app'en for dig. Her kan du se over 1000 miniforedrag om alt fra fordelene ved at være en indadvendt person til teknologiens betydning for moderne forhold.
Fås til iOS og Android. Gratis.

FLIPBOARD
Skab dit eget digitale magasin, hvor du blandt andet kan læse Facebook-opdateringer, Twitterfeeds, artikler fra New York Times eller nicheblogs. Så kan du kreere dit helt eget univers med de nyheder, du gider høre om.
Fås til iOS og Android. Gratis.

STYLE.COM
Bliv opdateret om alt inden for modeverden gennem tekst, lyd og billeder. App'en viser dig blandt andet de seneste runway shows og interviews med designerne.
Fås til iOS. Gratis.

Redaktionen anbefaler: De fotogene

PIXLR-O-MATIC
Giv dine billeder nyt liv med de mange varme og kolde farvefiltre og alverdens effekter.
Fås til iOS og Android. Gratis.

VINTAGE CAMERA
Sjove, gammelsdags filtre, der gør dine billeder retro, uden det bliver for meget.
Fås til iOS. Gratis.

CAMERA+
Der er ingen grænser for, hvilke filtre og lysændringer du kan lave med denne app. Virkelig solide og varierede muligheder.
Fås til iOS. Koster 7 kr.

CROSSPROCESS
Sæt kulør på tilværelsen med endnu en kamera-app, hvor du specifikt kan gå ind og vælge, hvilke farvetoner dit billede skal være i. I modsætningen til andre fotoapps gør denne ikke billederne uigenkendelige.
Fås til iOS. Koster 13 kr.

PUDDINGCAMERA
Med andre fotoapps lægger du først effekterne ind, efter billedet er taget. Men ikke med PuddingCamera. Du vælger først en effekt og derefter et farvefilter, og så er det bare at gå i gang med at fotografere.
Fås til iOS og Android. Gratis.

PINTEREST
Del dine billeder med andre eller gå på opdagelse i de mange albums, du kan finde derinde. Der er inspiration til alt!
Fås til iOS og Android. Gratis.

Redaktionen anbefaler: De sunde

COUCH-TO-5K
Drømmer du om at kunne løbe fem kilometer uden at få blodsmag i munden og sorte prikker for øjnene, så lad couch-to-5k gøre tricket hen over ni uger i et tempo, der passer dine nybegynderben.
Fås til iOS og Android. Koster 11-13 kr.

HYPNOSE
Virkelig en fantastisk app, der gennem hypnose kan hjælpe dig med at genfinde balancen i en stresset hverdag, kvitte smøgerne eller destruere diverse forbier.
Fås til iOS og Android. Gratis – men de forskellige hypnosedele er ret dyre.

MOODAGENT
En musiktjeneste, der gennemgår alle de sange, du har liggende på din telefon, og skaber playlister ud fra dit humør. Ganske enkelt perfekt!
Fås til iOS og Android. Gratis.

Redaktionen anbefaler: De shoppevenlige
OPENHOURS
Nogle gange gør app's bare livet lidt lettere, og denne er ingen undtagelse. For med en fingerbevægelse giver den dig en oversigt over det nærmeste åbne supermarked, apotek, take-away-sted eller posthus, og hvor travlt du har for at nå derhen inden lukketid.
Fås til iOS og Android. Gratis.

TRENDSALES OG EBAY
Vær sikker på, at gode køb ikke går din næse forbi!
Fås til iOS og Android (kun Ebay). Gratis

IRMA
Det er altid irriterende at stå foran køledisken i supermarkedet og skulle genopfinde den dybe tallerken. Mangler du inspiration til nye opskrifter, så hent Irmas app og slip for fantasiløse måltider.
Fås til iOS og Android. Gratis.

VIVINO
Sørg for, at du aldrig køber en dårlig drue igen. Over en halv million vine er at finde i denne apps database, så der er rig mulighed for at søge information om den vin, du overvejer at købe.
Fås til iOS og Android. Gratis.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Apps