Tak
SPONSORERET indhold

Sig tak og bliv lykkelig

Du kan lære dig selv at være mere glad og tilfreds og samtidig opnå de ting, du drømmer om. Hvordan? Ved at føle ægte taknemmelighed. Få Life Coach Nathalie Dahls 10 grunde til at være taknemmelig og tips til at få følelsen til at bruse i kroppen.

Af:: Charlotte Wendt Jensen Foto: Getty Images
02. sep. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

1. Skaber positive tanker
Derfor! Når du er taknemmelig, kan du ikke være negativ. Taknemmelighed får dig til at tænke positivt, fordi du koncentrerer dig om de gode ting i dit liv.
Sådan! Så snart du får negative tanker, så prøv at finde fem til ti ting, som du er glad for ved din nuværende situation. Det gør dig hurtigt glad uden de store anstrengelser.

2. Giver en god dag
Derfor! Taknemmelighed om morgenen kan påvirke din psykiske tilstand hele dagen. Sig tak for din familie for dine mange muligheder, at du har det godt, for dit arbejde, for det dejlige vejr, for solen og havet, og for at du kan se, høre og gå.
Sådan! Find 10 ting hver morgen som du er taknemmelig for, og få masser af positiv energi til din kommende dag.

3. Giver mere nærvær
Derfor! Taknemmelighed hjælper dig til at være mere til stede og leve i nuet.
Sådan! Bemærk alle de positive ting omkring dig. Ting, som gør dig glad. Farver, dufte, kønne mennesker, flotte bygninger. Gør alt langsommere. Sig tak for alt det, du kan opfatte og registrere. Du kommer til at se flere og flere lyse ting og nyder livet endnu mere.

4. Styrker dine forhold
Derfor! Når du er taknemmelig for en bestemt person i dit liv, bliver jeres forhold stærkere, fordi du ser de gode sider af personen fremfor at fremhæve de dårlige. En undersøgelse viser, at ægteskaber, hvor parret tænker positivt om og roser hinanden, holder længere.
Sådan! Hvis du føler dig utilfreds med din partner eller ven, så tænk taknemmeligt på de oplevelser, I har haft sammen og på hans eller hendes menneskelige træk. Det får vreden til at forsvinde, og du får overskud til at finde en forståelse og en konstruktiv løsning.

5. Slipper fortiden
Derfor! Taknemmelighed hjælper dig med at slippe af med negative situationer fra din fortid. Enhver situation har en mening, som du kan lære af, men det er vigtigt at finde ud af præcist hvad og sige tak for det. Du frigiver masser af energi og tid, som du kan bruge på at gøre de ting, som du ønsker i dit liv, fremfor at leve i din fortid.
Sådan! Find positive punkter ved en bestemt situation. Er du for eksempel blevet fyret, så sig tak til din tidligere chef for muligheden for at arbejde med ham eller hende. Jobbet har givet dig erfaring, gode kolleger og en god økonomi.

LÆS OGSÅ: Derfor bliver dit liv bedre, hvis du træner din kreativitetsmuskel

6. Gør dig sundere
Derfor! Taknemmelighed for dit helbred og din krop forstærker dit immunforsvar og forbedrer din fysiske tilstand. Taknemmelighed minimerer nemlig stress og fjerner blokeringer på fysiske og mentale niveauer.
Sådan! Sig tak til alle dine kropsdele med kærlighed og varme. Tænk på, hvilke funktioner de forskellige dele hjælper dig med, dine fem sanser og alle dine organer, som arbejder i et godt team. Tak dem en efter en, og du vil føle en forskel i løbet af få dage.

7. Hjælper til tilgivelse
Derfor! Taknemmelighed hjælper til at tilgive mennesker.
Sådan! Tak personen – det kunne for eksempel være din eks – for de gode oplevelser med ham. For jeres dejlige børn, hvis I har nogen. Hav medfølelse med ham, og ønsk ham det bedste fremover af hele dit hjerte. Det tager tid, men jo flere positive tanker du sender til personen, desto lettere bliver det for dig at
tilgive ham.

8. Fremmer din karriere
Derfor! For at få en succesrig karriere skal du være taknemmelig for det arbejde, du har nu, uanset om du kan lide det eller ej. Det er din vej videre mod din eventuelle drømmestilling.
Sådan! Find alle de gode ting ved dit nuværende job, og sig tak for det, det har givet dig indtil nu.

9. Giver større nydelse
Derfor! Når du er taknemmelig for din mad og dine drikkevarer, får du en større nydelse ved hvert måltid, og samtidig undgår du at spise for meget.
Sådan! Inden du skal have noget at spise eller drikke, så sig tak for det, og nyd måltidet langsomt og intenst, bid for bid. Smagsoplevelsen bliver større, og du mærker nemmere, hvornår du er mæt.

10. Gør andre glade
Derfor! Vis verden din taknemmelighed. Det gør andre glade, og du får endnu mere tilbage.
Sådan! Gør en god gerning, giv et smil, et knus, ros eller en kompliment. Gør det ikke blot for at være høflig, vær oprigtig og glad, og du vil mærke taknemmeligheden strømme tilbage.

LÆS OGSÅ: Skal vi virkelig nå det hele i 30’erne?

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du en dygtig blærerøv

LÆS OGSÅ: Hvem tør sige "Jeg elsker dig" først?