Sofie Linde taler ud efter mediestorm: ”Dét havde jeg simpelthen ikke set komme”
SPONSORERET indhold

Sofie Linde taler ud efter mediestorm: ”Dét havde jeg simpelthen ikke set komme”

Fagbladet Journalisten har talt med Sofie Linde om den store sexisme-debat, der er rullet i medierne, efter hendes optræden i årets Zulu Comedy Galla.

Af: Redaktionen Foto: Klaus Bo Christensen/Her & Nu
28. sep. 2020 | Livsstil | ALT.dk

Sofie Linde vidste godt, at det ville skabe en ”rystelse”, da hun som vært til årets Zulu Comedy Galla talte om feminisme og den oplevelse, hun havde for 12 år siden til en julefrokost, hvor en ”stor tv-kanon” truede med, at han ville ødelægge Lindes karriere, hvis ikke hun gav ham et blowjob.

Hun havde dog ingen idé om, at hendes tale ville skabe den enorme debat om sexisme, som siden har rullet igennem de danske medier.

”… at det ville være SÅ kontroversielt at tale om feminisme – dét havde jeg simpelthen ikke set komme”, siger Linde i et nyt interview med fagbladet Journalisten.

Rørt til tårer

Her fortæller hun bl.a., hvor alene hun følte sig i ugerne efter showet, og hvor frustreret hun var over, at mediedebatten ikke blev udvidet til at handle om sagens kerne.

Frustrationen forsvandt dog i dén grad, da 1.615 kvinder fra mediebranchen støttede op i et åbent brev til Sofie Linde, hvor de bakkede hende op i, at der har været – og stadig er – sexisme i branchen.

Det blev Linde enormt rørt over, fortæller hun til fagbladet:

”Og så pludselig var der nogen, som tog mig i hånden. Jeg tudede helt vildt og følte mig så set og hørt. Og hvor er jeg bare pissestolt af mine kolleger, der tog mig i hånden og hjalp mig med at skubbe debatten. Nu kan debatten om, hvorvidt der findes sexisme eller ej, endelig slutte. Det finder sted, det eksisterer stadig.”

Læs hele det store interview hos Journalisten her.

Anbefalet til dig