Søren Huss skammede sig over, at han i en periode ikke havde overskud til sin datter efter kærestens død.
SPONSORERET indhold

Søren Huss: Skammede sig efter kærestens død

Igennem de seneste fem år har forsanger i Sabiya og nu soloartist Søren Huss forsøgt at finde tilbage til sig selv og det meningsfulde liv, efter at han den 17. december 2007 mistede sin elskede kæreste, Camilla, i en højresvingsulykke i Valby, hvor de boede. Hun blev dræbt på stedet, mens datteren Ronja på to år blev hårdt kvæstet.

Af: Marie-Louise Truelsen Foto: Les Kaner
12. dec. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Den afgrundsdybe sorg og det lille barn, som Søren Huss havde eneansvaret for var i perioder et ansvar, han havde svært ved at leve op til, fortæller han i et interview med ALT for damerne.

– I starten var jeg fuldstændig følelsesblokeret. Der var ting, jeg slet ikke følte, bl.a. angsten for, at der skulle ske Ronja noget. Det har jeg siden skammet mig over, og jeg har tænkt, at det var en ubehagelig fornemmelse ikke at føle den der skrøbelighed. Men skrøbeligheden er nu kommet tifold tilbage, synes jeg, og i dag har jeg både angsten for, at Ronja skal miste sin eneste forælder, og selvfølgelig den helt naturlige forældreangst for, at der skal ske hende noget.

LÆS OGSÅ: Maise Njor: Mine børn skal ikke vokse op med en mand, som ikke er deres far

"Det blik er noget af det, der har skræmt mig allermest"
Og Ronja var hovedårsagen til, at Søren Huss kom op at stå igen, selvom han på et tidspunkte følte, at han var ved at slippe hende

– Og det er noget af det værste, jeg har oplevet. Jeg kunne ikke håndtere det. Jeg gav slip på ansvaret i sorg. I virkeligheden valgte jeg "den anden side" for en tid. Hun blev passet rigtig meget hos sine bedsteforældre i den periode, men en dag kiggede jeg ind i hendes øjne og kunne ikke kende hende. Hendes øjne var helt væk, hun lignede et af de børn, jeg så, da jeg var pædagog et halvt år et sted, hvor der bl.a. var nogle børn, der kom fra rimeligt smadrede hjem. Det var det samme udtryk, hun havde i øjnene. Det blik er noget af det, der har skræmt mig allermest. Overhovedet. Det, som har gjort mest ondt. Heldigvis fik jeg taget mig sammen og fik hentet nogle ressourcer frem. Og jeg fik vist hende, at jeg godt ville hende, siger Søren Huss til ALT for damerne og tilføjer, at han godt kan forstå, at nogle mennesker ikke rejser sig op igen, når de mister ved dødsfald eller i forbindelse med en skilsmisse.

– Der ligger et valg dernede, når du ligger og raller allermest. Vil du rejse dig op, eller vil du ikke?

LÆS OGSÅ: Mia Lyhne: Ikke nemt at finde Mr. Right

Læs hele interviewet med Søren Huss i denne uges ALT for damerne nr. 50/2012