Spanien

Foto: Getty Images Stadig i tvivl om sommerferiedestinationen? Læs med her og få tre bud på lækre feriesteder i Spanien.

Sulten efter sol? Her er de tre bedste feriesteder i Spanien

Studievært på TV2 News Karen-Helene Hjorth er stor Spanien-fan, og denne sommer går turen til en lille, fin og meget instavenlig by, der hedder Altea. Den afslappede manaña-stemning får nyhedsværten til at geare ned og slappe af, og hun elsker det spanske køkken – og ikke mindst deres rundhåndede måde at servere drinks på.

Karen-Helenes 3 bedste feriesteder i Spanien

Karen Helene

  • Calpe, en kystby med en lækker strand og en uforglemmelig kystlinje.
  • Altea, en lille perle af en by, som ligger på en klippe og er utroligt smuk.
  • Alicante, en mini-Barcelona, bare billigere.

Mit ferieparadis er helt klart Spanien! Det er både afslappet, lækkert og festligt.

Altea

Jeg skal nyde ferien med min eksmand, vores datter og et vennepar, som har en datter på samme alder som vores, og som også er eks’er. Vi har været på ferie sammen nogle gange efterhånden, og det fungerer rigtig godt. Vi har kendt hinanden længe, og også inden vi hver især blev eks’er. Vi nyder hinandens selskab, og vores døtre er blevet veninder, så nu drager vi maksimal nytte af det. Ferie sammen betyder, at pigerne har det sjovt sammen, de voksne har det hyggeligt, og hvis vi skal i byen og te os tossede, er der ingen diskussion: damerne skal ud sammen, mens mændene passer børn, og omvendt.

Ibiza

Jeg glæder mig mest til afslapning og hygge med min datter, min eks og vores venner. Og så glæder jeg mig til at geare ned efter to sindssyge og lange valgkampe med en gigantisk Aperol Spritz med udsigt over Middelhavet.

LÆS OGSÅ: ALT for damernes chefredaktør: Her er mine bedste tips til skønne Provence

Jeg skal pakke Sunlight Sufflé Spf 30 og Deep Cellular, begge fra Amazing Space. Jeg er blevet så tilpas gammel, at min prioritet på solferier handler om min hud, så solbeskyttelse er vigtig. Herudover er Crucial Moisture fra Bioelements også en favorit. Det er den mest enestående ansigtscreme, jeg nogensinde har prøvet. Den fugter maks, men fedtet ikke, og så holder fugten hele dagen. Alle tre produkter bliver pakket hvert år og gør ferien både god og lækkker.

Millionæren fra Singapore
”Millionæren fra Singapore”, Kevin Kwan, Hr. Ferdinand, 150 kr.

Jeg skal læse ”Millionæren fra Singapore”, ”Et Lille Liv” og ”Fear”. Not first mover, I know!

Jeg skal spise hjemmelavet mad. Når vi er afsted sammen, så har vi rollefordelingen klar: Drengene klarer det med bilerne og kører hjem, de rydder op og gør rent efter maden, og jeg går amok i alle de lækre, solmodne råvarer og laver mad. Jeg elsker at lave mad og gør det gladeligt en hel uge, så længe jeg ikke skal klare alt det bagefter. 

Ibiza

Mine bedste feriekøb fra Spanien finder jeg ofte i Zara. Her er udvalget nemlig et andet, og mit seneste feriekøb er et par jeans netop derfra.

LÆS OGSÅ: 3 gode feriebud: Det skal du opleve på smukke Ibiza

Mit bedste ferietip er at pakke sko, du både kan gå og danse i, være rundhåndet med solfaktor, og så huske at slappe af. Jeg har ofte været så højspændt omkring, at en ferie skulle lykkes, at jeg bagefter har indset, at jeg ikke selv har haft ferie. Og det er dumt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide, Spansk mad og Spanien