Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sunde, sprøde knækbrød
Sunde, sprøde knækbrød.

Sunde, sprøde knækbrød

Sådan laver du sunde, sprøde knækbrød

Få Ditte Ingemanns lækre knækbrødsopskrift - supergode til en weekendbrunch.

Her er min version af nogle fantastisk nemme knækbrød. Ordet knækbrød er egentlig bare ret kedeligt, og det leder ikke ligefrem tankerne hen på noget lækkert og velsmagende, men når det kommer til stykket er jeg vild med knækbrød.

Jeg synes det er muligt at købe nogle rimelig gode knækbrød, men hvis man først prøver at bage dem selv, er det slut med købe-versionen! Disse knækbrød kan varieres som du lyster. Du kan bruge de frø og kerner du har i skabene, og hvis du er ude efter en glutenfri variant, så erstat melet med fx quinoamel.

Kerneknækbrød, 12 stk:
60 g frø og kerner – vælg dine favorit kerner og frø, fx hørfrø, sesamfrø, græskarkerner
75 g havregryn, finvalset

75 g grahamsmel

1 tsk salt

1 dl vand

1 tsk bagepulver

1 spsk olivenolie

1 æg til at pensle med

Kom havregryn, mel, frø, kerner salt og bagepulver i en skål og tilsæt vand og olie. Rør det hele godt sammen – dejen skal være en smule klistret.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og rul dejen indtil ca. 3 mm. Fjern det øverste stykke papir og skær dejen ud i passende knækbrødsstørrelse. Læg dem på en bageplade med papir. Pensl dem med æg og drys evt. med sesamfrø.

Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader – hold øje!

LÆS OGSÅ: Det er for skørt: Tab 12 kilo med knækbrød??

Se, hvad vi ellers skriver om: Knækbrød og Ditte Ingemann