GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Luke Perry
Foto: Getty Images Luke Perry spillede rollen som Dylan McKay i otte ud af i alt 10 sæsoner.

Syv scener med Dylan McKay, vi aldrig glemmer

Beverly Hills 90210-stjernen Luke Perry døde mandag, 52 år gammel. Vi har samlet syv af hans mest mindeværdige scener i rollen som Dylan McKay.

Han er “mad, bad and dangerous to know” – men også 90’ernes største hjerteknuser.

Dylan McKay var for teenagere i de gode, gamle 90’ere, hvad James Dean var for generationer før: Den smukke bad-boy, der egentlig ikke var så slem, når det kom til stykket.

Han boede alene på et hotel, var en del af tidens største trekantsdrama og kørte naturligvis byen rundt på sin motorcykel eller i sin sorte Porsche. For hvad gør man ellers, når man er teenager og stinkende rig?

Mandag morgen kunne medier verden over melde, at skuespilleren bag den ikoniske Dylan McKay, Luke Perry, er død efter at være blevet ramt af et alvorligt slagtilfælde ugen før. Han blev 52 år og efterlader sig blandt andre to børn.

Selvom Luke Perry har spillet en god håndfuld roller siden 'Beverly Hills 90210' sluttede i 00'erne, er det alligevel rollen som den rodløse og plagede Dylan McKay, vi husker allerbedst.

Vi husker hans svære kærlighed til både Brenda og Kelly og hans episke forhold til bedstevennen Brandon.

Og så husker vi et hav af ikoniske scener fra serien, der måske har kostet dig timer foran fjernsynet. Her er syv af de allerbedste.

LÆS OGSÅ: Beverly Hills 90210-venner sørger over Luke Perry

1. Dylan the mechanic

Hvem kan stå for en flot fyr smurt ind i bilolie, der pludselig dukker op med flirtende kommentarer?

Brenda kunne ikke - kunne du?

2. Dylan og Brenda skændes – og kysser

Kan du huske, da Dylan og Brenda skændtes på åben gade, inden det hele kulminerede i en smadret potteplante, en grædende Dylan – og parrets allerførste kys?

Øjeblikket, der fik alle (inklusive Brenda) til at falde for Dylans rå charme!

3. Det berømte (første) break-up

I et kort øjeblik troede Brenda fejlagtigt, at hun var gravid med Dylans barn, og det fik hende til at revurdere, om hun overhovedet var klar til et voksent parforhold.

Desværre gik det udover stakkels Dylan, der blev slået op med (part 1) under en kysse-date på stranden.

Dylans ”no!” får stadig hjerter til at bløde – og R.E.M.s ”Losing My Religion” er aldrig igen blevet den samme.

4. Dylan redder Brandon fra stensikker død

Da Brandon falder ud over en klippekant under en campingtur og kun når at gribe fat med fingerspidserne, viser Dylan sig som den ægte bedste ven, han er.

Med et køligt overblik og armmuskler, der er helt ualmindeligt stærke, får han reddet en forslået Brandon i sikkerhed, og 90’ernes vel nok største bromance er forsikret.

5. ”Det er dig, jeg vil have”

Om vi vil det eller ej, så fandt Dylan trøst hos Kelly, mens Brenda var på “find-dig-selv”-tur med Donna i Paris.

Og lige så meget vi føler med en såret Brenda, da hun får nys om deres sommerromance, lige så meget kan vi ikke være i os selv, da Dylan fortæller Kelly, hvorfor han i sidste ende (i hvert fald i første omgang) valgte hende.

- Hør, det var jer to, der gav mig det åndssvage ultimatum. I sagde, at jeg skulle vælge. Jeg valgte, og jeg valgte dig. Det er dig, jeg vil have. Det er dig, jeg altid har villet have, lyder det fra en forelsket Dylan, mens de boltrer sig i poolen.

6. ”I like your butt”

Nok har Brenda fundet sig den værste paryk nogensinde, men det er alligevel sætningen efter mødet med hendes brors hotte ven, der står klarest i hukommelsen: ”I like your butt... I mean your bike!” – og vi kan egentlig godt forstå forvirringen.

Dylans svar er i øvrigt også ret fænomenalt.

7. Ikke bare ét, men to dødsfald

Prisen for det vildeste liv går ganske vist til Kelly, men Dylan har altså også haft sine problemer henover årene i 90210 – byen, hvor teenagere har det ualmindeligt svært.

Værst var det, da Dylan var vidne til det, der lignede sin fars død, efter de to havde prøvet at reparere deres ellers turbulente forhold.

Og bedre blev det på ingen måde, da Dylans splinternye hustru, Toni, senere døde i hans arme, efter en lejemorder fejlagtigt havde forvekslet hende med Dylan og skudt hende.

En af seriens måske mest hjerteskærende scener – som ikke bliver mindre hjerteskærende, da Dylan senere finder hendes kat.

Der er ingen tvivl om, at Dylans teenageår ligger i den svære skala med alkoholmisbrug, manglende forældre og hvad der ellers hører rige tv-teenagere til - men vi bliver i troen om, at han levede lykkeligt lige dér, hvor vi så ham sidst: I et lidenskabeligt kys med Kelly.

Se, hvad vi ellers skriver om: Beverly Hills 90210 og Serier