Timm Vladimir
SPONSORERET indhold

Timm Vladimir: Dette er det vigtigste, jeg har lært som far

Timm Vladimir om at satse på sin store passion, om ikke at undervurdere tid og om ikke at være så god til at bage kager.

Af:: Simone Vedel H. Laursen Foto: PR
12. nov. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Hvilken ret elsker du, og hvad siger det om dig?

– Retter med kylling er noget, jeg ofte kaster mig over derhjemme. Masser af citron, olivenolie og salt og så i ovnen med nogle grøntsager i bunden – så har du en fantastisk ret med masser af smag. Jeg kunne aldrig finde på at bestille kylling på en restaurant, da kylling ikke får mere smag af at blive forfinet. Mad skal simpelthen bare smage godt – og kylling kan alle få til at smage himmelsk.

LÆS OGSÅ: Katrine Engberg: "Det er den rejse, Timm og jeg aldrig er færdige med at tale om"

Hvad ville du aldrig give penge for?

– Generelt ville jeg aldrig betale for underholdning, hvor maden er inkluderet. Eksempelvis revy eller Wallmans saloner. Det kunne aldrig falde mig ind at bestille charterferie med all inclusive. Det tiltrækker mig bare ikke, og jeg synes, det fremkalder nogle ærgerlige sider i mennesker, når alt er inkluderet. Overspisning og frås med tingene, bare fordi man kan ...

Hvad er det sjoveste kompliment, du har fået?

– Jeg er engang i et dameblad blevet kaldt for en sprød kiks. Det, syntes jeg, var ret sjovt. Og jeg tog det bestemt som et kompliment.

Hvilken begivenhed har ændret dit liv?

– At vinde ”Masterchef” i 2011 gav mig modet til at satse på min store passion for mad, som har været der, siden jeg var 7-8 år gammel. Det og opstarten af madskolen har ændret min livsbane og måde at leve på. Det har blandt andet gjort, at jeg nu også kan lægge navn til en stor køkkenserie, som forhåbentlig kan være medvirkende til at inspirere og give mod til dem, som brænder for mad og god smag ligesom mig.

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?

– Det er, at jeg har en masse livserfaring. Jeg tror, det medvirker til at give nogle sundere og anderledes beslutninger, end da jeg var 20 år. Generelt er jeg et ret fedt sted i livet netop nu, hvor jeg har opbygget en sund virksomhed, som jeg for nylig har overtaget selv, sammen med min makker. Det tror jeg ikke, at jeg at kunne have gjort for 30 år siden.

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: "Når jeg kigger på kvinden, jeg bor med, er der en ting, hun udmærker sig ved"

Hvad er din største succesoplevelse indtil nu?

– Succes har mange facetter. For mig personligt er det en stor succes at skabe et sted som madskolen, hvor der hver dag er folk, der hygger sig. Den største succes er dog, at jeg har en dejlig knægt på 10 år, og at min kone og jeg stadig er superglade for hinanden og gode til at være kærester og partnere, selvom vi har været sammen i mange år.

Hvad ville overraske folk mest at vide om dig?

– De fleste mennesker tror, at jeg qua min rolle i ”Den store bagedyst” er virkelig god til at bage kager – men det er jeg ikke. Herhjemme er det min kone, der tryller med brød og kager, og jeg holder mig til madlavning. Man skal øve sig og vedligeholde sine færdigheder, ellers bliver man ikke god til det. Og jeg må bare konstatere, at bagning af kager ikke er noget, jeg har gjort mig særlig meget i.

Hvad kan få dig til at bryde ud i gråd?

– Jeg græder ikke super meget, men når det sker, så er det faktisk ofte af lykkelige omstændigheder. Sidst var her i sommer, hvor min knægt og jeg sammen havde svømmet rundt i havet og dykket efter tang og muslinger. Det er for mig øjeblikke som det, der niver lidt i hjertet af lykke, og som kan give tårer i øjenkrogen.

Hvad er det vigtigste, du har lært om at være far?

– Det vigtigste, jeg har lært om at være far, er ikke at undervurdere tid. Mange snakker om kvalitetstid, men jeg tror mere på, at kvantitet er vejen frem med børn. At have tid sammen og også give plads til at kede sig lidt sammen er vigtigt og noget, som jeg vægter højt i min rolle som far. Derfor forsøger jeg at sætte meget tid af til at være sammen med min knægt og til at inddrage ham, hvor det er muligt.

Anbefalet til dig