SKAM og Ulrikke Falch
SPONSORERET indhold

Ulrikke Falch om sin spiseforstyrrelse: "Jeg var ivrig efter at fremstå som syg, fordi jeg var stolt af det"

Den populære skuespillerinde taler ud i norsk talkshow om sine teenageår, hvor hun kæmpede med den alvorlige sygdom.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: NRK
07. mar. 2017 | Livsstil | Eurowoman

Det er sjældent, at de unge skuespillere fra den populære tv-serie SKAM eksponeres i medierne. Men i et nyt, sjældent interview taler skuespillerinden Ulrikke Falch nu ud om hendes liv med en spiseforstyrrelse.

Det skete lørdag under et besøg i det norske talkshow Lindmo på NRK.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at følge SKAMs "Vilde" på Instagram

Her åbnede hun op for, hvordan hun som 14-årig udviklede en alvorlig spiseforstyrrelse, fordi hun ikke følte sig god nok.

- Jeg gik fra at hade mig selv til at have et projekt om at forbedre mig selv og se resultater. Og resultaterne gik ud på, hvordan jeg så ud på ydersiden, forklarer Ulrikke Falch.

Hendes ”projekt” handlede alene om at blive tynd – et projekt som hendes karakter Vilde også kæmper med i en periode i SKAM-serien.

I den virkelige verden oplevede Ulrikke Falch dengang, at hun fik positiv respons på at have tabt sig, hvilket fik sygdommen til at eskalere.

- Jeg havde det fedt, jeg var jo blevet mager. Og jeg gik i små toppe for, at folk kunne se, hvor meget jeg havde tabt mig. Jeg var ivrig efter at fremstå som syg, fordi jeg var stolt af det, lyder det ærligt fra den unge skuespiller.

I dag understreger hun, at hun på ingen måde kan eller vil romantisere den sygdom, der kunne have ødelagt hendes liv.

LÆS OGSÅ: Her er de 10 mest romantiske øjeblikke i SKAM

Til sidst påvirkede spiseforstyrrelsen hendes liv så meget, at hun løj for folk omkring hende, og det gik udover hendes skolegang.

Det gik op for hende, at hun måtte stoppe med at lyve, hvis hun ville være rask, og hendes tætte familie støttede hende, så hun fik hjælp til at komme ud af spiseforstyrrelsen.

I dag bruger Ulrikke Falch  ofte sociale medier til at fortælle sine fans og følgere, at de er gode nok, som de er, og til at kæmpe mod de kropsidealer, som presser mange unge mennesker.

Læs mere fra interviewet her på NRK.no eller se det fulde interview på NRK her.

LÆS OGSÅ: Er Stine Danmarks vildeste SKAM-fan?

LÆS OGSÅ: Derfor skal du se serien, alle taler om

LÆS OGSÅ: Henrik Holm: Sådan fik jeg rollen som Even i SKAM