Træt hele tiden
Foto: Skribentens eget Træt hele tiden. Journalist Kicki Thomsen i mombie-tilstand efter en nat med to syge børn.

Træt hele tiden

10 tegn på, at du er en ’mombie’

Træt hele tiden på grund af søvnløse nætter og alt for tidlige morgener? Og det er ikke fordi, du fester eller nyder at stå op med lærken, men fordi du er småbørnsmor. Der er et ord, for din tilstand. Du er blevet en mombie.

Kender du begrebet ’mombie’? En mor-zombie? Du kender garanteret tilstanden, hvis du har små børn. Her er 10 tegn på, at du kan kalde dig mombie og supermor for at hænge i. Hvad kan du tilføje af skøre scenarier?

1. Du tager fejl af klokken, og laver aftensmad kl. 16.15, fordi din hjerne tilsyneladende er for træt til at kunne aflæse et analogt køkkenur, og dit indre ur er så off, at du ikke rigtigt kan mærke, om du er sulten eller ej. Eller om det er efter morgenmad, aftensmad eller en hel plade chokolade, du trænger til. Ingen hjælp dér.

2. Du varmer en tom kaffekop i mikroovnen, fordi du havde glemt, at du allerede havde tømt den. PS: det kunne den ikke tåle.

3. Når nu vi er ved kaffen, så kan det også godt ske, at du er kommet til at komme frugtmos i din mokka stedet for i grødtallerkenen ved siden af.

4. Det kan også godt være, du lige smagte om den stadig kunne drikkes, fordi du ikke orkede lave en ny kop, og poden krævede sin grød NU. (Det kunne den godt i en snæver vending.)

5. Når barnet vågner for gang nummer Gud ved hvor mange denne nat, og du oprigtigt ønsker, at det snart bare er morgen, så du i det mindste ikke skal blive ved med lige akkurat at kysse søvnen og blive rykket ud af den igen.

LÆS OGSÅ: Nybagt mor: 13 ting du ikke vil glemme

6. Concealer er din bedste ven i makeup-pungen, og du vælger den til enhver tid over mascara, hvis du bliver nødt til det. Også selvom du er en relativt lys skandinav. Væk med randene under øjnene – det er to timers søvn på tube i et snuptag.

7. Når du går ovenpå, i bryggerset eller ud i køkkenet, men pludselig ikke aner, hvad du gik efter. Som i slet ikke. Måske sov du lidt på vejen?

8. Når du ved forsøg på hidkaldelse af et familiemedlem må hele navnestriben igennem. Inklusive kattens.

9. Når du vågner med en væltet godnathistoriebog ovenpå dig, kun halvt læst, og et sovende barn ved siden af, og du ikke aner, hvordan eller hvornår det gik for sig, men er rimelig sikker på, at du sov før afkommet.

10. Du finder dine bortkomne bilnøgler i køleskabet lige mellem yoghurtbægrene og spegepølsen af alle steder. Naturligvis først efter at have ledt fra kælder til kvist i flere timer.

LÆS OGSÅ: 11 tips: Sådan overlever du den første tid som nybagt mor

LÆS OGSÅ: 8 tips til at finde roen på barsel

LÆS OGSÅ: Parforhold: Sådan overlever i det første år med barn

Se, hvad vi ellers skriver om: Barsel, Mor og Baby