Styr dit barns finmotorik
SPONSORERET indhold

3 apps der styrker det lille barns finmotorik og koncentrationsevne

Med de rigtige apps træner dit barn øje-hånd koordination – og det kræver fuld fokus.

Af: Katrine Kornerup Foto: iStock
06. dec. 2016 | Børn | Vores Børn

Vores Børn redaktionen har udvalgt 3 inspirerende og lærerige apps, der både underholder og træner nogle vigtige færdigheder hos de yngste børn.

Et sejleventyr med kanin og bamse i LEGO Duplo Food

Byg is, burger og kager til de sultne kunder. Når dagen er omme skal der ryddes op og lægges på plads Det er nemt og tydeligt, hvad opgaverne kræver med farver og former der tydeliggør og hjælper barnet.

Find appen i App Store eller på Google Play.

Super finmotorisk træning

’LEGO Duplo Food’ er hyggelig og fin og egner sig bedst til de 1-3 årige. De første par gange er det en god idé at spille det sammen med dit barn, men derefter vil barnet selv kunne spille. Igennem hele spillet får barnet trænet sin finmotorik. Fingrene bruges flittigt, når maden skal bygges og madbodens varer skal sættes på hylderne.

Styrk dit barns koncentrationsevne med Sago Mini Forrest Flyer

I ’Sago Mini Forrest Flyer’ flyver dit barn rundt med en lille fugl i en skov. Når barnet slipper fuglen, sker der sjove ting – fuglen bader, spiser muffins, spiller musik, leger med venner og meget andet. Det gælder om at slippe fuglen på bestemte steder i spillet, hvilket et lille symbol hjælper med at holde styr på.

Der sker mange skøre ting i skoven.

Find appen i App Store.

Her gælder det både koncentration og finmotorik

’Sago Mini Forrest Flyer’ er en god begynder app. Den er flot tegnet, og musikken er rigtig god. Selvom det i starten kan være udfordrende for de mindste at slippe fuglen på de rigtige steder, så lærer de det hurtigt, og både finmotorikken og koncentrationsevnen bliver trænet, mens barnet styrer fuglen rundt i skoven. Appen kan også lære barnet om de mange dyr, der bor i den magiske skov. Appen egner sig bedst for børn mellem 9 måneder og 2 år.

Gør tandbørstning, toiletbesøg og håndvask til en leg med Pepi Bath 2

Du kender det sikkert. Dit barn er ikke bedste venner med tandbørsten, og det er ikke nemt at huske, at hænderne skal vaskes efter et toiletbesøg. Her kan ’Pepi Bath’ være en hjælp – appen lærer gennem leg og grin dit barn om god hygiejne.

Barnet vælger først, om det vil være dreng eller pige, og derefter vælger barnet mellem 4 velkendte dagligdagsscener – toiletbesøg, tøjvask, badetid eller badeværelset. I de 4 forskellige scener er der så forskellige opgaver. Der skal redes hår, vaskes hænder, pruttes m.m. Det er meget tydeligt, hvordan barnet skal løse opgaverne, der underbygges af flot grafik og god musik.

Så skal der pruttes, vaskes og børstes.

Find appen i App Store eller hos Google Play.

Sjovt for både små og store

Spillet egner sig til både vuggestue- og børnehavebørn. Spiller du sammen med barnet, er der mange gode spørgsmål, som I kan stille hinanden om hverdagens hygiejne-rutiner. For de lidt ældre børn er spillet en god reminder om den daglige personlige hygiejne. Der er meget interaktion i spillet, og det kræver god finmotorik at få al snavset af hænderne og vaske håret grundigt. Det er virkelig et sjovt spil, der får ungerne til at skraldgrine.

LÆS OGSÅ: De 8 bedste apps til børn lige nu

LÆS OGSÅ: 8 gratis apps til børn der er så gode, at de burde koste kassen