Har du tre børn? Så skal du nok passe lidt ekstra godt på dig selv

Foto: Getty Images At være mor til tre stresser mere end at have fire og fem børn, konkluderer en undersøgelse.

Har du tre børn? Så skal du nok passe lidt ekstra godt på dig selv

Når det kommer til antallet af børn, er tallet 3 det magiske tal for stress. Du er som mor mere udsat end dem fire eller fem børn. Det har en undersøgelse, lavet af amerikanske ’TODAY Parents’, konkluderet.

Siden 2007 har undersøgelsen talt med og fulgt op på 7000 mødre med forskelligt antal af børn, og det er tydeligt, at forældre med et enkelt eller to børn er langt mindre stressede end dem med tre børn. Årsagerne kan være mange, men mange af besvarelserne handlede om, at de ikke længere fysisk kunne slå til. En mor svarer f.eks.

”Da vi gik fra to til tre børn, skete der en stor omvæltning i mig, for jeg kunne ikke længere holde alle mine børn i hånden. Der var kun plads til to på skødet og kun to af dem kunne sidde ved siden af mig. Og så skulle jeg pludselig også bruge tid på, at der ikke var en af dem, der blev holdt uden for af de to andre. Rent mentalt var det virkelig hårdt for mig, og jeg var ofte ved at gå ned med stress.”

Læs også: Den førstefødte er den klogeste i børneflokken

Undersøgelsen viste også, at mødre med fire børn eller flere, var de mindst stressede af alle. Her når rigtig mange forældre et punkt, hvor man giver op på at skulle være den perfekte forælder. Det er der hverken tid eller overskud til. Og den anerkendelse og accept er med til, at det ikke er noget, der bliver stresset over.

”Det giver god mening,” siger psykolog Dr. Janet Taylor og fortsætter:

”Med så mange børn har man vænnet sig til, at der ikke er tid til at læse en bog og at aftensmaden ikke er superlækker hver aften. Det er man ovre – og det gider man ikke at bruge sin energi på. Skuffelsen er der ikke, og man ved, det ikke kan betale sig at blive irriteret over det.”

Victoria Beckham har med sine fire børn ingen grund til stress - ifølge undersøgelsen...

Mødrene svarede også

46 % af mødrene i undersøgelsen sagde, at deres partnere gav dem mere stress, end deres børn gjorde.

72 % af mødrene stresser over, hvor stressede de er.

60 % af af dem mente, at det var den manglende tid – og at de aldrig kom i mål med deres projekter, der gjorde dem stressede.

9 ud af 10 af mødrene stresser over at skulle holde sig i god form og forblive attraktive.

60 % sagde, at det var mere stressende at opdrage piger end drenge.

Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv og Mor