Podcast for børn

Foto: Getty Images Hør de spændende fortællinger om byer, der er gået til grunde, i børnepodcasten 'Byerne, der blev forladt'. Kan lyttes i appen Talk Town eller på kanalen Talk Town Kids i Apple's podcastapp.

Podcast for børn

Bliv klogere i sommerferien: Utrolige historier om Pompeji og andre byer, der blev forladt

Pompeji, Tjernobyl og Pripjat. Talk Towns nye podcastserie for børn: ’Byerne, der blev forladt’ er fuld af dragende fortællinger om virkelige byer rundt om i verden, som på kort tid blev forandret fra storhed til forfald.

Der lyder et stort brag, da jorden ryster, og vulkanen Vesuv går i udbrud i byen Pompeji. Det er lang tid siden i år 79. Vi ved ikke, hvad indbyggerne tænkte og følte, men vi forestiller os, hvordan de reagerer, da jorden ryster. Timer forinden har gaderne sikkert været fulde af liv og latter; for vi ved, at særligt rige romere elsker at holde ferie her med deres familier, og ingen har forventet, at den store vulkan, der ligger op ad byen, skal gå i udbrud. Under et døgn efter er Pompeji forladt – ødelagt af vulkanen Vesuvs udbrud. Men hvad var det nøjagtigt, der skete?

Ligesom Pompeji har der været flere byer gennem historien, som er synet hen, og som man kun kan se ruinerne af i dag. I den nye børnepodcast ’Byerne, der blev forladt’, tager journalist Sofie Fauerby os med tilbage i tiden og fortæller de gode, fascinerende historier om, hvordan vulkaner, sygdom, guld, krig og katastrofer kan ødelægge en by – måske for altid.

”Det er temmelig dramatiske historier, men også dragende og vigtige for vores historiefortælling. For fælles for dem alle er, at de gør os klogere,” forklarer Mette Hovmand-Stilling, redaktør på Talk Town.

Foto: Mattias Bregnballe | Hør de spændende fortællinger om byer, der er gået til grunde, i børnepodcasten 'Byerne, der blev forladt'. Kan lyttes i appen Talk Town eller på kanalen Talk Town Kids i Apple's podcastapp.

Historierne fortælles bl.a. gennem fiktive personfortællinger, men er baseret på fakta og virkelige hændelser med hjælp fra historieeksperter.

”Vi bliver som regel fanget bedre ind i historien og husker den bedre, hvis vi kan læne os op ad en personfortælling; hvad skete der? Og hvordan var det mon at være barn lige der? Personfortællingen er fiktion, for vi ved jo ikke, hvad de tænkte, men vi holder tungen lige i munden, for hele rammen er faktuelt gennemtjekket, og vi gør en dyd ud af at sige højt, hvornår det er noget vi ved, eller noget vi forestiller os,” forklarer Mette Hovmand-Stilling.

’Byerne, der blev forladt’ er dramatiske og kan være lidt uhyggelige for mindre børn, så vi anbefaler at lytte sammen med en voksen.

Du kan lytte med på appen Talk Town eller på kanalen ’Talk Town Kids’, på Apple Podcast.
Her finder du også mange andre lærerige og underholdende podcasts for børn

Om Talk Town

FB_profilbillede.jpg

Talk Town er ejet af Egmont Story House, som blandt andet ejer magasinerne Vores Børn, Alt for Damerne, Eurowoman og Anders And. Hvis du er printabonnent på en af vores titler, er Talk Town gratis for dig.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast