Legepladser i københavn
SPONSORERET indhold

11 sikre hits: Her er de bedste legepladser i København

København bugner med legepladser, men hvor skal du egentligt tage hen med ungerne, hvis du vil ramme de virkelig gode legepladser i byen? Vi har samlet vores bedste bud lige her.

Af: Kicki Boss Foto: Getty Images
15. jul. 2021 | Børn | Vores Børn

En legeplads er ikke bare en legeplads, det ved i hvert fald alle byforældre, som ikke bare har en have at slippe ungerne løs i.

En legeplads kan være alt fra et asfalteret frimærke med et gyngestativ og en sandkasse over frodige oaser med klatrestativer, motorisk stimuli og vippe-karruseller til indendørs legemekkaer, som kan underholde en hel dag. Men hvor gemmer de spændende legepladser i København sig så?

Her har vi samlet vores 11 bedste bud. Har vi glemt nogle på listen?

LÆS OGSÅ: De 10 mest børnevenlige restauranter i København

Gode legepladser på Østerbro

Til alle små cykelentusiaster: Trafiklegepladsen

Er dit barn bidt af en gal løbecykel, pedalcykel, motorcykel eller rulleskøjte, og skal poden have lov til at fræse på asfalt ad miniatureveje med hajtænder, svingbaner, trafiklys og hele baduljen? Så skal I et smut på trafiklegepladsen i Fælledparken. En sjov og anderledes legeplads og en af de mest spændende på Østerbro.

Her finder man også en god, separat indhegnet legeplads med gynger til både de mindste og de større børn, legehuse og sandkasser omkranset af en cykelsti med bakker og sving. Hele trafiklegepladsen er indhegnet og et sikkert sted for de mindste trafikanter at boltre sig og øve trafikregler. Der er desuden overdækkede borde og bænke, som er velegnede til madpakker og kaffe til forældrene, og der kan lånes cykler gratis. Legepladsen er bemandet af pædagogisk personale alle hverdage i dagtimerne, samt hver tredje weekend i sommersæsonen.

Adresse: Gunnar Nu Hansens Plads 10, 2100 København Ø.

Til alle vandhunde og varme forældre: Vandlegepladsen i Fælledparken

Når sommeren for alvor bager over København, og ungerne på en gang higer efter aktivering og siesta, gemmer der sig en nærmest tropisk perle i Fælledparkens yderkant på Østerbro. Så snart varmegraderne er til det, åbnes der nemlig for hanerne, og de ellers golde betonomgivelser forvandler sig til et udendørs badeland med vandkanoner, kæmpe, lavvandet soppesø med spændende plateauer og bakketoppe at kravle rundt på.

Hele vandlegepladsen er indhegnet og omkranset af græs med gode skyggemuligheder til at slå lejr med tæpper og picnickurve. Her kan både forældre og børn få flere timer til at gå med vandpjaskeri, afslapning og ren feriestemning.

I sommeren 2021 er der vand i soppesøen fredage, lørdage og søndage mellem klokken 10-17.

Adresse: Edel Sauntes Allé 13, 2100 København Ø.

Gratis, indendørs legeplads deluxe: Blegdamsremisen

Når regnen slår mod ruden, eller frosten bidder i fingre og tæer, kan den indendørs legeplads i Remisen på Østerbro varmt anbefales. I Remisens 1000 m2 store legelandskab findes der noget for enhver smag og enhver alder, og legepladsen kan fint stå mål med et regulært legeland. Her er klatrenet, hoppepuder, rutsjerør, bakkelandskaber, sørøverskib og tovbane, men der er også en lang række andre spændende aktiviteter. Der er mulighed for forskellige boldspil samt maler- og lerværksteder, hvor pædagogisk personale står til rådighed. Desuden er der gratis legestue for de 0-3-årige hver tirsdag og torsdag formiddag. Det gør Remisen til en af byens mest sjove og alsidige legepladser.

Blegdamsremisen er en bemandet legeplads med toiletter, og det er tilladt at spise medbragte madpakker og drikkevarer. Legepladsen er populær og med rette, men det betyder også, at man har lavet aldersinddelinger, så alle aldre har en chance for at komme til. Se, hvornår der er åbent for dit barns aldersgruppe her.

Adresse: Blegdamsvej 132A, 2100 København Ø.

LÆS OGSÅ: 16 ting du kan lave i København, når det regner

Gode legepladser på Vesterbro og i Centrum

Fuld smæk på fantasi og fart: Legepladsen i Skydebanehaven

Selvom Skydebanehavens legeplads har mere end 70 år på bagen, er den vesterbro'ske darling stadig en af fineste, skæggeste og rigest udstyrede legepladser i byen. Var det noget med en kæmpemæssig farverig papegøje, som samtidig er en stor, bred rutsjebane? Eller hvad med en stor gul kut-ter til at lege på? Legepladsen har også soppebassin med springvand om sommeren, et stort klatrenet, en roterende dinogynge, en svævebane og et klatretårn, foruden de traditionelle remedier som gynger, sandkasse og vippe. Her er også boldbaner, bordtennis og et indianerhjørne komplet med totempæl og en tipi til at gemme sig i. Kort sagt kan børn i alle aldre more sig godt her. Legepladsen Skydebanehaven er en bemandet legeplads.

Adresse: Absalonsgade 12, 1658 København V.

Eventyrlig legeplads i Centrum: Legepladsen i Kongens Have

Har du en lille ridder eller en modig prinsesse derhjemme? Så vil de sikkert elske legepladsen i Kongens Have, hvor to trædrager holder til og passer på deres guldæg. Legepladsen er især spændende for de mindste, og byder på udskårne drager i træ, som man kan kravle rundt på og undersøge, en svævende hængebro over sandet og en balancebane på stolper.

Den eventyrlige legeplads er en kæmpestor sandkasse, og hele herligheden er hegnet ind, så ungerne kan løbe frit omkring uden at blive væk. Der er bænke langs hegnet, og når man bliver træt af at lege, kan man nappe en slentretur i Kongens Have med på vejen hjem. Legepladsen er ikke bemandet, men hverken beliggenhed eller legepladsens detaljer fejler noget.

Adresse: Øster Voldgade, 1350 København K.

LÆS OGSÅ: Her er 13 af Danmarks bedste naturlegepladser

Gode legepladser på Amager

Til bybørn og dyreentusiaster: Bonderen på Amager

Det kan godt være, der er langt imellem fritgående køer, kælegeder og klappekaniner, når man bor i byen, men på Amager kan alle bybørn møde firbenede venner i hobetal i Remiseparkens legepark. Skal I besøge en legeplads lidt ud over det sædvanlige, er Bonderen derfor et godt bud.

Her er både trampolin, hoppeborg, vippedyr, sandkasse, minigolf, drivhuse og nyttehaver foruden de mange dyr, som ungerne kan få lov til at klappe, fodre og strigle. I den bemandede legeplads' åbningstid er der også mulighed for at låne cykler, scootere og mooncars. Der er desuden både overdækket pavillon, borde, bænke og toiletter at finde.

Adresse: Peder Lykkesvej 73, 2300 København S.

God til klatreaber og vildbasser: Den bemandede i Lergravsparken

Legepladsen i Lergravsparken er måske allermest kendt for sit varemærke – det enorme, gule klatrenet, men legepladsen på Amager har i det hele taget meget at byde på, som man ikke finder på alle legepladser. Der er for eksempel også svævebane, klatretårn, pilehøj til gemmeleg, foruden klassikerne som gynger til både babyer og større børn, vippeheste, rutsjebane og sandkasse.

De små kan få timer til at gå med sandkager ved sandkassebordet, krudtuglerne kan krudte af på klatrefaciliteterne, og de allerstørste børn kan også spille bold eller bordtennis.

Legepladsen er udstyret med toiletter, pulseplads og legeremedier til udlån, er bemandet alle hverdage i dagtimerne og i sommersæsonen også om søndagen. Legepladsen ligger desuden ikke langt fra en metrostation.

Adresse: Lergravsvej 16, 2300 København S.

LÆS OGSÅ: Undgå ulykker på legepladsen

Gode legepladser på Nørrebro og Frederiksberg

Udfordrende indendørs klatrelegeplads: Kulturhuset KU.BE

På Frederiksberg finder man en rå, fed og udfordrende klatrelegeplads i kultur og aktivitetshuset KU.BE. Kæmpe skrå vægge med klatregreb, polerede rutsjebaner i beton og reb til at bestige de store, skrående flader. På den anderledes legeplads er der også en løbebane og et puderum til de mindste. Legepladsen er en fryd for øjet, og kan vel nærmest kaldes børnevenlig, brugbar installationskunst. Her kan alle bulderbasser blive stimuleret og kørt trætte, og det kan alt sammen foregå tørskoede og uden overtøj, for legepladsen er indendørs. Børn skal ledsages af voksne.

Adresse: Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg.

Lækker legeplads lige ved søerne: Legepladsen i Wesselgade

På Wesselgade ligger en god, indhegnet legeplads med timevis af sjov for børn fra 0 til 10 år. Legepladsen er inddelt i en småbørnsafdeling og en til de større børn. På legepladsen til de mindste er der vippeheste- og biler, babygynger, sandkasse, miniature-klatreborg, legehuse og et soppebassin til de varme dage. Der er også fine legetårne og rutsjebaner.

I juniorafdelingen er der desuden boldbaner til både basket, fodbold, tennis og bordtennis, og der er gynger, svævebane, balancebane og en karrusel. Legepladsen er bemandet, der er toiletfaciliteter og indendørs klubhus i åbningstiden.

Adresse: Wesselsgade 12, København N.

Idyllisk trælegeplads på Nørrebro: Legepladsen i Hans Tavsens Park Øst

På en af Nørrebros hyggeligste beliggenheder op mod Assistentens Kirkegård finder man en virkelig fin legeplads med træborge bygget om træerne med hængebro imellem. Der er også klatretræ med rebstige og klatrereb, naturlig balancebane på træstubbe, armgang, rutsjebane, forskellige gynger, boldbane med mål, stor sandkasse og asfalteret cykelbane.

Desuden byder legepladsen på soppebassin om sommeren, og man kan låne forskellige udekøretøjer og sandlegetøj på stedet. Ud over at være hyggelig med gode bænke til kaffeslabberas, mens ungerne buldrer, er legepladsen bemandet på hverdage i dagtimerne, og i sommersæsonen også om lørdagen. Der er derudover både toiletter og puslefaciliteter på stedet.

Adresse: Hans Tavsens Gade 40, 2200 København N.

OBS: Artiklen er oprindeligt udgivet d. 15. maj 2018. Opdateret af Lea Holdgaard Hansen

Anbefalet til dig