Legetøj
SPONSORERET indhold

Den store legetøjsguide

En rangle er ikke bare underholdning, og en spilledåse kan mere end at sige lyde. Legetøj er nemlig lig med udvikling for din guldklump! Læs guiden, og find det legetøj, der styrker dit barn i den udvikling, han gennemgår lige nu.

Af: Sofie Winther Askgaard, Vores Børn Mini, februar 2013
30. apr. 2013 | Børn | Vores Børn

Derfor har dit barn brug for legetøj

Legetøj er ikke bare underholdning for din lille trold, det er en vigtig del af hans udvikling, siger Jørn Martin Steenhold, der blandt andet forsker i børns udvikling, leg og legetøj.

KLIK I BOKSEN TIL HØJRE OG FIND DET BEDSTE LEGETØJ TIL DIT BARNS ALDER >>

Hvorfor er legetøj så vigtig en del af barnets udvikling?

Børn har brug for legetøj for at lære verden at kende. Der er uendeligt mange redskaber og ting i vores hverdag, og som børn skal lære at kende og bruge, og det kan de netop øve sig i ved hjælp af legetøj, der jo ofte er små kopier af de ting, vi voksne omgiver os med.LÆS OGSÅ: Legetøj – Fra tegnebræt til butik

Hvad bruger børnene legetøjet til?

Indtil dit barn bliver to år, handler det udelukkende om at finde ud af, hvad det egentlig er for noget. De fleste tror, at deres børn leger med legetøjet, og at det bare er underholdning, men det er det ikke.Små børn arbejder rigtig hårdt på at finde ud af, hvad det er, og hvad det kan bruges til. Når de først har erfaret, hvad det er, så kan de begynde at eksperimentere med det og lege med det.

Hvor vigtigt er det at vælge alderssvarende legetøj?

Hvis legetøjet er for avanceret for dit barn, kan det give ham en række nederlag, fordi han ikke kan finde ud af, hvad det skal eller kan bruges til. Der er derfor ingen grund til at give dit etårige barn legetøj, der er beregnet til et barn på tre år, selv om du synes, at dit barn er fremme I skoene!

Omvendt skal du selvfølgelig også hele tiden sørge for, at legetøjet er udfordrende nok for dit barn, så det vækker hans interesse og nysgerrighed og støtter hans fortsatte udvikling, så han ikke ender med at komme bagud.

Øvrige kilder til legetøjsguiden: Leg med dit barn af Mette Vainer Weglopp & Lone Spliid, Politikens Forlag, 2006, Babyonline.dk

LÆS OGSÅ: Derfor har dit barn brug for legetøj