Navnetyper
SPONSORERET indhold

Test: Hvilken navnetype er du?

Det er ikke tilfældigt, om dit barn hedder Thor eller William. Se nedenfor, hvad dit barns navn fortæller om dig som type.

Af: Vores Børn Foto: Getty
16. jul. 2012 | Børn | Vores Børn

Mit barn har et nordisk navn

Eksempler: Thor, Frej, Ask, Balder, Silje, Asbjørn, Aslak, Bjørn, Thora, Solbjørg, Trond.

Du er klart mere til en vandretur i de norske fjelde end en uges charterferie på Golden Sands i Bulgarien. Du er stolt af dine nordiske rødder og hylder naturlighed, hvad angår boligindretning, der domineres af træ og måske endda skind.

Du er aktiv i din fritid, måske med heste eller andre friluftsaktiviteter som kano/kajak eller ekstremsport. Måske er du ingeniør, tømrer, folkeskolelærer, pædagog eller dyrlæge. 

Mit barn har et top 10-navn

Eksempler: Ida, Emma, Ella, William, Noah eller Oscar. Se hvilke navne, der ellers er i top 10

Du har ikke det store behov for at skille dig ud, du synes såmænd bare, at Freja eller Noah er et pænt navn. Du tager på campingferie eller måske bondegårdsferie, fordi det er praktisk, der er dyr at klappe, hoppeborge og masser af frisk luft, og du er heller ikke bleg for at tage på charterferie med all inclusive, fordi det er bekvemt.

Du er sandsynligvis håndværker, socialrådgiver, pædagog, økonoma eller lærer eller har en natur videnskabelig uddannelse.

Mit barn har et royalt navn

Eksempler: Victoria, Alexander, Caroline, Isabella, Victor, Frederik, Carl-Gustav.

Du går op i den nyeste teknologi, biler og fladskærme og arbejder måske inden for det private erhvervsliv. Du hylder internationalt udsyn, og blandt andet derfor har børnene fået navne, som kan siges på flere sprog. Det er vigtigt for dig at få succes, og det samme gælder dine børn, som du er tilbøjelig til at sende i privatskole, hvor der lægges vægt på faglighed.

Du har en kort- eller mellemlang handelsuddannelse, er måske merkonom, cand. merc., jurist eller økonom.

LÆS OGSÅ: 28 babynavne der emmer af luksus og overklasse

Mit barn har et traditionelt, men hipt navn

Eksempler: Asta, Ella, Alfred, Marius, Jens, Thorvald, Kaj, Svend.

De meget gamle danske navne er mere særprægede og hippe at bruge til sit barn end egentligt traditionelle. Du bor i byen eller et bofællesskab og kan lide ferier med kulturelt input, som man kan få i byer som Barcelona og Paris.

Du arbejder med et eller andet kreativt eller litterært, og er journalist, fotograf, eller cand.mag. i dansk, litteratur, historie eller moderne kultur.

Mit barn har et særpræget navn

Eksempler: Storm, Sne, Vigga Viola, Emma Rosalina, Zandra, Mikas.

Du elsker at gå mod strømmen og indrette dit liv, præcis som det passer dig, og ikke som andre mener, du ‘bør’. Måske er du lidt hippieagtig og er ikke bleg for at sende dit barn i kreativ friskole af en art og leve dine idealer ud i måden, du indretter dit liv på. Du er unik, dit barn er unikt, og det skal navnet også være.

Du er skuespiller, musiker, pædagog eller litterat, eller også arbejder du inden for medie- og reklamebranchen.

LÆS OGSÅ: Her er de mest sjældne babynavne

LÆS OGSÅ: Det afslører dit barns navn om dig

LÆS OGSÅ: Numerologi: Det betyder navnetallene