Mor i london
Foto: Privat: Instagram Sandra Samuelsen flyttede til London med familien.

Det ville jeg gerne have vidst, inden vi flyttede til London med en 1-årig

Sandra Samuelsen og hendes kæreste flyttede til London med deres dengang 1-årige datter. Det var en udfordring at opbygge et netværk. Til gengæld har en af de bedste ting ved udenlandseventyret været at møde nye spændende mennesker.

Hvorfor flyttede I til London?

Vi flyttede hertil i 2014, fordi min kæreste fik job herovre. Hvordan var det at flytte med et lille barn? Vi har altid talt om, at vi gerne ville bo i udlandet for en periode. At det så lige skulle falde i hak, mens vi havde en lille baby var lidt af en tilfældighed. Jeg må indrømme, at jeg gik lidt i panik. Min datter led voldsomt af kolik og bare en tur i metroen kunne give mig koldsved, fordi jeg slet ikke havde vænnet mig til at være mor. Så kort sagt, synes jeg det hele var enormt spændende og overvældende men tog det nok lidt i stiv arm, da mit allerstørste fokus var at lære at være mor. Jeg var stadig i en lille boble med min datter.

Hvad ville du gerne have vidst inden, I rejste?

Jeg hungrede efter at mødes med andre mødre, som jeg kunne dele erfaringer med, men først skulle vores lille familie finde et område at bo i og derefter kunne jeg stille og roligt bygge et liv op. Jeg nåede selv at være del af en fantastisk mødregruppe i Danmark, hvor man virkelig kunne slappe af og dele erfaringer om søvn, rutiner og det bedste ble-mærke. Men her bliver mødre sat sammen allerede under fødselsforberedelserne. Så det var ikke en mulighed. Jeg måtte derfor selv stå for at møde andre mødre, og det var både hårdt og fantastisk, for jeg var ret kritisk. Jeg ville gerne møde nogle, hvor børnene aldersmæssigt kunne lege sammen og nød hinandens selskab men også nogle, hvor vi voksne kunne hygge os, mens de legede. Nogle som var ærlige omkring moderrollen og havde lyst til nogle store snakke om livet over et glas vin, for det havde jeg brug for. Og det fandt jeg!

LÆS OGSÅ: Rejseguide: Thailand med en baby på armen

Du kan flyve til London direkte med Rejsepriser (sponsoreret). 

Hvad har du lært?

Pas på dig selv! Jeg har tidligere boet i udlandet i længere perioder og havde kun mig selv at tage mig af. Det var ikke tilfældet her. Selv om jeg var presset eller udmattet, så skulle jeg også tage vare på et andet lille menneske. Det tog lidt tid, men jeg indså, at jo bedre jeg passede på mig selv og prioriterede alenetid med fordybelse eller sjov, jo bedre en mor var jeg også. Det er særligt vigtigt i udlandet, for ofte stod jeg alene med udfordringer, som jeg gerne ville vende med familie eller veninder i DK, men i situationen virkede det skørt at ringe “hele vejen” fra London, og jeg klarede det selv.

Hvordan fungerer børnehaven?

Min datter går i den lokale børnehave, som de faktisk kalder for et nursery school, så siden hun var tre år har hun sådan set skulle i skole om morgenen. Hun skal hver dag bære en lille uniform med skolens logo, og når hun ankommer præcis klokken ni om morgenen, står skolelederen klar i jakkesæt, og hun skal give hånd og sige “Good morning.” Hun skal hentes klokken 15.30 sharp og derefter tager hun enten til ballet, eller vi har en legeaftale med to af hendes gode veninder fra skolen. Hvis vejret er godt, mødes vi i en lokal park med legeplads.

Rejsepriser flyver dig rundt i verden til gode priser (sponsoreret).

Hvad er det bedste og sværeste ved at bo i udlandet?

Det bedste har været at møde nye spændende mennesker, som jeg har valgt til, fordi de var vidunderlige, og ikke blot fordi vi tilfældigvis boede i samme storby.

Det sværeste har derimod også været at sige farvel til nye gode venner, der er rejst videre. Det er det samme i forhold til min datter. Hun har virkelig knyttet stærke bånd med både venner og lærere, og det bliver svært at rejse fra.

LÆS OGSÅ: Tokyo med børn: 12 steder I skal bo, spise og opleve

Hvordan bevarer I forholdet til familien derhjemme?

Der har været flere store begivenheder, hvor det har passet, at jeg har taget en uge eller to ekstra i Danmark, hvor jeg har besøgt familie. Det har særligt været vigtigt for mig at bevare kontakten til veninderne, så jeg har også taget dage, hvor min datter er blevet passet i Danmark, og jeg mødes med én veninde til morgenmad, en anden til frokost og så en tredje til aftensmad. Det har virkelig været fantastisk. Dog var jeg meget fokuseret på ikke at gøre det for meget i begyndelsen, da jeg kunne mærke, det blev for svært at vænne sig til, at jeg rent faktisk boede i London og skulle have det til at fungere.

Hvad er dine gode råd til andre?

Forventningsafstem! Min kæreste og jeg skulle nok have sat os ned og forventningsafstemt inden afrejse. Selvom jeg aner ikke, hvordan den liste egentlig havde taget sig ud, for vi anede ikke, hvad vi kom over til og var nok også så optaget af at få det praktiske til at gå op. Men det er så vigtigt at tale sammen.

Om Sandra Samuelsen

Sandra Samuelsen, 36 år, journalist og indehaver af Primrose Ink, kæreste med Claes. Sammen har de datteren Isabelle Scarlett på 4 år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv, Rejseguide, Rejser med børn og London