Dorthe Gerlach

Foto: Claus Boesen Dorthe Gerlach har sønnen Harry med sin mand Michael Hartmann.

Dorthe Gerlach var fyldt 40 år og havde opgivet at blive mor: ”Pludselig var han der”

Sidste år blev Dorthe Gerlach endelig mor. Den nye rolle har forandret alt hendes liv, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

I februar sidste år gik en drøm i opfyldelse for sanger Dorthe Gerlach.

Hun blev mor til sønnen Harry – og det fik hende til at ”miste vejgrebet”, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

”Det var så vild en oplevelse og så overvældende. Jeg var så lykkelig, glad, lettet og udmattet på en gang,” siger den 41-årige sanger og fortsætter:

”Jeg havde ønsket mig i så mange år at blive mor, og pludselig var han der. Jeg tror, jeg havde holdt ham lidt ud i armslængde helt frem til fødslen og tænkt: ”Er han der nu også?” Jeg havde holdt igen med følelserne, men da jeg så fødte ham, ramte alle de følelser mig som en tsunami. Det var et kæmpe virkelighedsskift pludselig at sidde med ham i armene. Gud, er han virkelig? Trækker han vejret? Det er jo mit ansvar nu. Jeg havde svært ved at sove og spise i tiden efter. Jeg var vågen hele tiden og sad bare og kiggede på ham og sagde til omverdenen: Se ham, se ham, se ham.”

Far er lige så god som mor

Dorthe Gerlach er til daglig sanger i bandet Hush, som hun har sammen med sin mand Michael Hartmann.

De har været sammen, siden hun var 20 år, og selvom de har været vant til at lave næsten alting sammen, har det i løbet af årene også været vigtigt at huske, at de er ”to forskellige mennesker”, forklarer hun.

”Det glemte vi vist i en periode. I dag er vi gode til at skændes og blive enige om, at på nogle områder bliver vi aldrig enige. Det skulle jeg lære, for som storesøster var jeg vant til at holde ro i geledderne og undgå skænderier og dårlig stemning,” siger hun.

”Jeg skulle lære som voksen ikke at gå i en stor bue uden om konflikterne. Man er ikke sammen med et andet menneske så længe uden bump på vejen. Man finder ikke bare den rigtige og læner sig tilbage,” lyder det fra Dorthe Gerlach.

Efter hun og Michael er blevet forældre, har hun da også måttet minde sig selv om, at de er forskellige og gør tingene på hver deres måde.

Og det er okay.

”Der er vist mange kvinder, der falder i den fælde at tro, at de gør alting bedst. Måske gør Michael heller ikke tingene, lige som jeg ville have gjort, men jeg forsøger at slippe det der kontroltrip. Far har muligvis ikke tasken fuld af figenstænger, men hvis baby bliver sulten, finder far nok ud af at købe et pølsehorn på en tankstation,” lyder det fra Dorthe Gerlach.

Læs hele interviewet med Dorthe Gerlach i denne uges Hendes Verden, hvor hun også fortæller om at være sammen med en mand, der er 10 år ældre end hende, og om at tro på Gud.

Dorthe Gerlach, 41 år

  • Kommer oprindeligt fra Vendsyssel
  • Har sammen med sin mand, Michael Hartmann, bandet Hush, som har udgivet fem albums
  • Har senest som solist udgivet EP’en Krigerhjerte
  • Bor i Helsingør med sin mand og sønnen Harry på godt et år
Se, hvad vi ellers skriver om: Mor, Kendte og Forældre

610x200_woordy_knap2.jpeg