Sundhed
SPONSORERET indhold

Sund mor: 8 gode råd

Er du en sund mor? Du er ikke bare, hvad du spiser! Du er også, hvordan du sover, hvad du drikker, hvad du tænker, hvad du siger, hvordan du trækker vejret, hvad du laver, og hvordan du bevæger dig.

Af:: Marie-Louise Truelsen, ALTfordamerne.dk, December 2012
12. dec. 2012 | Børn | Vores Børn

Lær af Kropsinstituttets indehaver Martin Bonde Mogensen og optimér din sundhed.

1. Sund kost er vigtigt

Syre – base balancen holder dig sund og slank.

Noget af de vigtigste i forhold til kosten er at tænke over syre-base balancen. Hvis kroppen bliver for sur, har du risiko for at få osteoporose.

Du vil mærke en forringelse af din mentale klarhed, arbejde langsommere, få sværere ved at koncentrere dig og energiniveauet bliver lavt.

LÆS OGSÅ: Chris McDonalds slanketip til løbere

Hvis du vil undgå disse problemer og i stedet få et kraftigt forstærket immunforsvar, skal du spise en kost, der er 80 procent basisk. Sørg for at spise levende, frisk mad. Grønt, frugt, gode fedtstoffer.

2. Træk vejret rigtigt – i ren luft

Træk vejret rigtigt og få mere energi.

Korrekt vejrtrækning er den mest effektive og powerfulde vej til at skabe øjeblikkelige forbedringer og helbredelse såvel i din fysiske som psykiske tilstand.

De fleste mennesker bruger kun 2/3 af deres lungers iltkapacitet og er ikke særlig bevidste om, hvordan de trækker vejret.

Når du styrker dine lunger, får du mere energi i hver enkelt celle samtidig med, at du også lettere bliver renset for affaldsstoffer.

Husk at være steder, hvor luften er så ren som muligt og husk at lufte ud derhjemme og have gerne mange grønne planter i hjemmet.

3. Husk at bevæge dig

Motion er meget andet end løb.

Din krop er ikke skabt til at sidde stille. Hvis du slet ikke bevæger dig, vil din krop begynde at degenerere. Tænk bare på, hvor slap du føler dig i musklerne efter ganske få dage i sengen med en influenza. Og tænk så på, hvor frisk du føler dig efter en god, lang gåtur med vind i håret.

Jo mere bevægelse du får ind i din hverdag, jo mere energi vil du få. Dit selvværd vil øges, du vil opleve øget mentalt fokus og eventuelle triste tanker vil blive færre. Læg dertil en øget muskelstyrke, en smidig og slank krop og et sundt hjerte.

LÆS OGSÅ: 10 råd der øger din forbrænding

Motion behøver ikke at være at løbe i højt tempo eller en sveddryppende time i fitnesscenteret. Motion er også en rask gåtur, at tage trappen i stedet for elevatoren og at cykle til jobbet.

4. Tænk positive tanker

Du er, hvad du tænker.

Dine tanker er både de ord, du hører inde i hovedet og de ord, du siger højt. Når du siger: “Sikke en smuk dag i dag” til et andet menneske, tænkte du ordene, inden du sagde dem. Dine tanker bliver altså til handlinger.

Da du stod op i morges, tænkte du, at du ville gøre det, inden du rent faktisk gjorde det. Dine tanker afgør, om dine ord og handlinger bliver positive eller negative, så det er vigtigt at tænke positive tanker.

De fleste mennesker tænker dog mere over de ting, de ikke kan lide, end de tænker om de ting, de holder af.

Vores tanker og overbevisninger gør hele forskellen mellem et liv med vitalitet, sundhed, energi, lidenskab, glæde og kærlighed eller et liv med elendighed, sundhedsmæssige udfordringer og ødelæggelse.

5. Søvn er vigtigt for sundheden

Søvn hjælper med at reparere din krop, holde dit hjerte sundt, reducere stress, forbedre din hukommelse og holde den rigtige vægt. Søvn er simpelthen livsvigtigt, så hvad venter du på?

Hurtigt, ind under dynen!

Otte tegn på, at du får for lidt søvn: Du er afhængig af et vækkeur, du bliver døsig, når du kører bil, du er afhængig af kaffe, du begår fejl, du er glemsom, du er irritabel, du er ofte syg, du spiser for meget.

LÆS OGSÅ: Spis dig glad med disse 6 madvarer

6. Vær tro mod dig selv

Vær tro mod dig selv.

‘Vi ser ikke tingene, sådan som de er, vi ser dem, som vi er.’ Sådan sagde den franske forfatter Anaïs Nin, og uanset hvad vi kigger på og opsøger, vil det automatisk afspejle, hvem vi er og hvad vi føler.

I sidste ende vil det afspejle vores handlinger og det, vi modtager. Det, du fokuserer på, er altså det, som du får, så det gælder om at være tro mod dig selv. Brug hver dag et par minutter på at forestille dig dit drømmeliv.

LÆS OGSÅ: Komplet motionsprogram til mor!

Tænk på alle de ting, der har mest betydning for dig, og forestil dig, at det hele er, som du gerne vil have det. Så skal meget af det nok komme til at ske i virkeligheden.

7. Husk at sige tak

Tænk over, hvad du siger til dig selv og andre. Hold lige så meget øje med dine ord som med dine tanker. De ord, der kommer ud af din mund former dig.

Hvis du hele tiden siger, at du er træt, så bliver du træt. Sig i stedet for gode, kærlige og opmuntrende ting til dig selv. Jeg er sund! Jeg er rask! Jeg elsker mig selv at hele mit hjerte! Og husk det meget vigtige ord “tak”.

Når ordet bliver brugt rigtigt, kan det næsten skabe mirakler i dit liv. Taknemmelighed er en af de letteste og mest kraftfulde måder at forvandle dit liv. Hvis du er oprigtig taknemmelig, vil du tiltrække lykke, og dit liv vil automatisk ændre sig i positiv retning.

LÆS OGSÅ: Slank mor uden sultekure

Det er umuligt at være negativ, når du siger tak. Og når du er taknemmelig, sender du kraftfulde signaler ud i universet om, at du er klar til at modtage flere gode ting, du kan være taknemmelig for. Det virker!

8. Der skal vand til

Vand er kilden til liv. Vi kan slet ikke undvære vand, og i virkeligheden er vand hemmeligheden bag al sundhed. Vi drikker vand, vi bruger det i maden, vi vasker os, bader i havet, bygger huse med havudsigt og besøger kurbade for at udnytte vandets helbredende kraft.

Af de seks grundlæggende næringsstoffer – protein, kulhydrater, fedt, vitaminer, mineraler og vand – er vand langt det mest betydningsfulde næringsstof i vores krop.

Over 70 procent af vores kropsvægt er vand, og vi kan kun overleve ganske få dage uden vand.

LÆS OGSÅ: Sund og lækker morgenmad til hele familien

Vand regulerer din kropstemperatur, smører og blødgør led og væv, hjælper fordøjelsen, fortynder blodet, fjerner giftstoffer fra kroppen, er afgørende for din hjerne og dit nervesystem. Så vand skal der til.