Familie med 1 barn: "Vi er lykkelige - hvorfor sætte det på spil?"
SPONSORERET indhold

Familie med 1 barn: "Vi er lykkelige - hvorfor sætte det på spil?"

Af: Sofie Winther Askgaard, Vores Børn, maj 2013
01. maj. 2013 | Børn | Vores Børn

Hvorfor har I valgt kun at få et barn?

Vi har et stærkt forhold, som vi passer godt på, og det tror vi ville være svært med flere børn, da børn naturligt fylder meget og tager meget tid. Vi har hørt om mange forhold, som er gået i stykker på grund af børn, og efter vores mening glemmer mange at pleje deres forhold, fordi meget går op i børn, skole, sport og lektier. Vi har altid kun haft lyst til at få ét barn, og i vores liv med job, daglige gøremål og fritidsinteresser harmonerer det fint med et barn.

Hvornår besluttede I jer for at stoppe ved et barn?

Det har været tanken lige fra starten. Det er ikke noget, der pludselig er kommet, efter at vi har fået Christopher. Vi har altid kun villet have ét barn, og vi har heldigvis altid været enige om det.

LÆS OGSÅ: Familie med 2 børn: "Vores børn vil altid have en at lege med"

LÆS OGSÅ: Familie med 3 børn: "Vi er begge nummer tre i en søskendeflok"

Har I overvejet at få flere børn for at give jeres dreng søskende?

Vi hører indimellem, at det er synd for Christopher, at han skal være enebarn. Men han kommer ikke til at være alene. Jørgen er vokset op med en ti år ældre bror og har nærmest været enebarn, men han havde en masse venner i stedet. Vi kender også familier, hvor børnene skændes hele tiden. Bare fordi man er søskende, er der ingen garanti for, at man er venner. Vi er begge meget udadvendte og gør selvfølgelig meget ud af at opsøge andre, der har børn på Christophers alder, så han har nogen at lege med.

Hvad er det fantastiske ved kun at have et barn?

Det fantastiske er, at vi er en hel familie med ham, vi har ikke brug for at være flere. Vi føler, at vi har masser af overskud til bade ham og vores parforhold, fordi vi er to til at tage os af ét barn. Hvis den ene har travlt eller er træt, tager den anden over, og vi kan være gode forældre for Christopher og samtidig støtte hinanden og give plads til andre ting. Det kan man helt sikkert også med flere børn, men for vores familie er det den bedste løsning.

Hvad har familie og venner sagt til jeres valg?

De kender os, og de kender vores prioriteringer, så det er ikke kommet bag på dem. Bedsteforældrene ville da gerne have nogle flere børnebørn, men de nyder Christopher i fulde drag – og vi får jo heller ikke børn for deres skyld.

LÆS OGSÅ: Test: Er I klar til barn nummer to?