Familieliv
SPONSORERET indhold

Familieliv: Vi drømmer om at gå hjemme

Gad du godt, at en af jer kunne gå hjemme med børnene, mens de er små, i stedet for at begge forældre lever et travlt arbejdsliv? Det drømmer et flertal af danskerne om, viser en ny undersøgelse.

Af: Camilla Haldrup, Voresbørn.dk, 20. marts 2014
20. mar. 2014 | Børn | Vores Børn

Holdt. Stop. Pause! Synes du indimellem, at hverdagen som børnefamilie er lidt for hårdt spændt for, når begge forældre har et arbejde at passe? Du er ikke alene. Et flertal af os danskere drømmer om at lade den ene part gå hjemme med børnene, hvis økonomien tillod det.

Det viser en undersøgelse, som analysebureauet Wilke har lavet for Avisen.dk.

“Det viser, at der er et åbenlyst og markant holdningsskifte. Nu må man faktisk godt må sige, at man gerne vil gå derhjemme. Det måtte man ikke for nogle år siden,” siger Helle Rosdahl Lund, leder af Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv, til Avisen.dk.

LÆS OGSÅ: Familieliv: 25 genveje til nemme dage

Ifølge undersøgelsen ville 41 procent lade den ene part gå hjemme med familiens børn, hvis det kunne lade sig gøre økonomisk. 32 procent siger nej, mens knap 28 procent er i tvivl.

Hektisk hverdag får os til at drømme om at gå hjemme

Helle Rosdahl Lund peger ifølge Avisen.dk på, at mange drømmer om at trække stikket til arbejdsmarkedet, fordi de lever en alt for hektisk tilværelse.

“Det her siger noget om, hvor mange der føler sig voldsomt presset i hverdagen. De fleste har et ønske om, at være sammen med de børn, de har valgt at få. Det er faktisk det gamle traditionelle familiemønster, som en del altså higer efter, og som jo står i kontrast til målet om at få folk hurtigt ud på arbejdsmarkedet,” siger Helle Rosdahl Lund.

Ifølge Lisbeth Røge Jensen, formand for Småbørnsfamilie-Foreningen, handler det for især kvindernes vedkommende ikke kun om at gøre op med det praktiske bøvl i hverdagen.

LÆS OGSÅ: Farvel til den perfekte mor

“Der er også noget mentalt, der ændrer sig, når man bliver forældre – og måske især for mødrene. Man har jo ikke lyst til at give sit barn fra sig, og hos nogle vinder følelserne over fornuften, ” siger hun til Avisen.dk

Læs mere på Avisen.dk