Far fortæller: Sjove historier og brugbare facts
Foto: Privat & PR Oplev verden fra en krøllet far-hjernes perspektiv.

Far fortæller: Sjove historier og brugbare facts

Hvad tænker andre fædre, og hvad laver de med deres børn? Her er fire fædre, du kan følge – og blive lidt klogere på rollen som far.

Thomas Skov

I juli 2015 blev tv-værten Thomas Skov far, og det skriver han om på en både underholdende og intelligent måde. Flere af hans klummer er blevet virale hits – særligt den, hvor han beskriver, hvor syret det er at at tage et nyfødt barn med hjem:

‘Jeg fatter ikke, at man bare må få et barn med hjem. Min datter blev født på Hvidovre Hospital, og vi overnattede derude en enkelt nat, inden vi blev sluppet fri. Kl. 10 formiddagen efter fik vi besked på, at alt var godt, og vi måtte tage hjem. Stop en halv. I kan sgu da ikke bare sende folk hjem med spædbørn på den måde. Er der ikke en eller anden test, man kan få lov til at tage?’.

Også på hans instagramprofil har følgerne mærket, at han er blevet far. Her lægger han videoer og billeder op, der er lige så humoristiske som hans klummer.

Følg ham på Instagram på @thomasskov

Thomas Skov

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: “Livet som far minder på mange måder om livet i en film"

Far til fire piger 

Siden Allan Thullesen oprettede sin instagramprofil, Far til fire piger, har han samlet flere end 10.000 følgere, som kan følge med i, hvordan det er at være far til fire piger og samtidig få en travl karriere i modebranchen til at fungere. Han er populær, fordi han ikke er bange for at gå imod de traditionelle maskuline forestillinger.I foråret oprettede Allan Thullesen sin egen blog, hvor han har lovet læserne, at han vil sætte lidt flere ord på, end det er muligt på Instagram. På bloggen skriver han blandt andet:‘Langsomt arbejder jeg mig hen imod at være den far, jeg inderst inde ønsker at være. Ham med mere overskud til familien, til hverdagen og til at være til stede. Kort sagt; det klassiske forældredilemma: at være superfar kombineret med ønsket om og lysten til at have en karriere’.Følg ham på
fartilfirepiger.dk og @fartilfirepigerfartil4LÆS OGSÅ: Far bag tremmer: Når straffen rammer uskyldige

How to dad

Flere end 940.000 mennesker følger Jordan Watson på Facebook, og hans hans videoer på Youtube når op på flere hundredetusinde visninger. Den newzealandske far lagde for halvandet år siden et 54 sekunder langt klip op ved navn ‘how to hold a baby’, Det er i dag afspillet mere end 2,6 mio. gange, og han har siden været berømt som ‘How to dad’ på Youtube. Du får en humoristisk indgangsvinkel til farrollen og gode fif til fx at børste tænder på dit barn eller få barnet til at gøre rent.Følg ham på Youtube.com – søg på ‘How to dad’howto

FAR-appen

Som far – eller kommende far – står man med et bundløst hul af spørgsmål, men med appen FAR er der hjælp at hente. Appen er klar med råd og informationer om fx at blive en god fødselshjælper, træne med dit barn, vænne barnet til potten eller dyrke sex under og efter graviditeten. Bag appen står bl.a. Trygfonden og bloggerne fra DaddyO, der præsenterer sig som en moderne fædregruppe, der sætter ‘fokus på baby-universet gennem et maskulint sprog, humor, ironi og ærlighed’. 

FAR, til Android og iPhone, 25 kr. Følg bloggerne på daddyo.dk

farapp

LÆS OGSÅ: Når din mand skal være far

LÆS OGSÅ: Blog: ”Når man får reddet sin røv af en chokoladekiks”

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: Får du også spat dagligt?

Se, hvad vi ellers skriver om: Far og Familieliv