Familietur til Italien: 7 fede fif til Rom
SPONSORERET indhold

Familietur til Italien: Her er 7 fede fif til Rom

Nok er storbyen kuperet, og det kan udfordre de fleste klapvogne, men italienerne elsker børn – og børn elsker gelato, pizza og pasta, så forcér brostenene alligevel! Det kan sagtens lade sig gøre at tage børn med til Rom.

Af: Mette Seimann Simensen Foto: Getty Images
27. maj. 2019 | Børn | Vores Børn

nr-1.jpg

Tør du?

Nok er det bare et gammelt brønddæksel, men sagnet siger, at Sandhedens Mund kan gennemskue løgne. Tør du stikke hånden ind i munden? Hvis du lyver, spiser munden din hånd! Stenen, som faktisk ligner en gammel mand med udskårne øjne, næse og mund, kan nemt fremmane gys hos de mindste. Før gerne an som voksen, og stik hånden ind i stenens mund, hvis de små er blevet (lidt for) bange for historien. Sandhedens mund finder I i kirken Santa Maria in Cosmedin.

Hvor: Piazza della Bocca della Verita 18, 00186 Rom
Entré: Gratis

2.jpg

Colosseum

Antikkens svar på et stadion, hvor fodbold var skiftet ud med kampe mellem mennesker og vilde dyr. Det har væsentlig blodigere kampe på samvittigheden end finalen i Champions League. Colosseum havde plads til 50.000 tilskuere, og selv om kampene var et spørgsmål om liv og død, så er fortællingen om Colosseum ofte dragende på børn. Det kan godt være, de slet ikke kan forholde sig til, hvor gammel bygningen er (amfiteatret blev indviet i år 80), men løver, stærke mænd og krigere  … DET er vildt!

Hvor: Piazza del Colosseo 1, 00184 Rom
Entré: Voksne ca. 90 kr., unge 18-25 år: ca. 55 kr., Børn 0-18 år: gratis

3.jpg

Åndehul

Fuglefløjt, græs mellem tæerne og vand i sigte. Sæt kurs mod parken Villa Borghese, når ingen længere orker gamle bygninger og tætte stræder. Har I små børn med, vil de sikkert nyde at fodre ænderne i haven. Kig også efter den hyggelige lille børnebiograf, Cinema dei Piccolo. I kan også stikke til søs og leje en robåd i parkens lille sø. Den gamle zoologiske have Bioparco di Roma med f.eks. lemurer, tigre, giraffer, krokodiller og løver, finder du også her. Parken er rig på fornøjelser til en hel dag.

Hvor: Piazzale Napoleone I, 00197 Rom RM
Entré: 16 Euro, fri entre for børn under en meter i Bioparco di Roma.
Hvornår: Kl. 9.30-18.00, Villa Borghese er åbent hele døgnet

4.jpg

Ispause

Ferie uden is er som en juleaften uden gaver. Italien er heldigvis lig med gelato i overflod. Slå jer ned på Piazza Navona med en kugle eller to, slip derefter ungerne løs på pladsen, for her er der ingen biler, og send dem til fontænen med mønter og lykkekast. Nu I er her, så slå et smut forbi det fristende frugt- og grøntmarked Campo dei Fiori. En oplagt mulighed for at sikre sig lidt ekstra snacks.

Hvor: Piazza Navona og Campo dei Fiori, 00186 Rom

5.jpg

Rom i bogforum

En guidebog i børnehøjde, der tager ungerne med rundt i det gamle Rom? Beskrivelser, der kan gøre både Pantheon og Peterskirken spændende for de fem-ni årige? Sådan en findes faktisk! Små opgaver knyttet til hver seværdighed kan lynhurtigt forvandle en kedelig kirke til en forrygende fest! Led f.eks. efter dyr og mennesker i San Clementes store mosaik, leg jorden er giftig på Piazza Venezia, tag en selfie foran det overraskende indgangsparti til Palazzo Zuccari, og gæt hvilke lande de forskellige turister ved Den Spanske Trappe kommer fra. Du kan også bare få læst historien om Astrid og Pampum højt. Astrid er en dansk pige, som er på ferie med sine forældre i Rom – hvad mon hun oplever i den italienske storby?

Hvad: Astrid og Pampum i Rom af Mette Tingholm, forlaget Kamelona
Pris: 180 kr.

6.jpg

Små og store opdagelser

Søg ly for solstrålerne, og lad ungerne gå på opdagelse på Roms måske sjoveste museum for børn. Der er plads til både leg og læring på museets interaktive udstillinger og workshops. Hvad er for eksempel vægt og højde? Leg dig til forståelsen på den store vægtskål med lodder, og sammenlign længden på dine fødder og højden på din krop med voksne menneskers. Lad de små hoppe op i brandbilen, mens de større lærer at passe og pleje blomster og køkkenhave. Eller meld børnene til madlavning i køkkenet.

Hvad: Explora – Il Museo dei Babini di Roma, mdbr.it
Hvornår: I kan komme ind på fire tidspunkter a knap to timers varighed: kl. 10, kl. 12, kl. 15 og kl. 17
Entré: 8 euro, børn 1-3 år: 5 euro, spædbørn er gratis

7.jpg

Gys i knoglekirken

Vægge og hvælvinger dekoreret med lårbensknogler, kæbepartier og ryghvirvler fra mere end 4.000 munke. Det lyder som noget fra en gyserfilm, men sådan er krypten ornamenteret under kirken Santa Maria della Concezione dei Cappuccini. De fleste børneøjne bliver store som møllehjul ved synet, og selv om det måske virker lidt uhyggeligt, ER det altså mere spændende end kirkevægge med Jomfru Maria og jesusbarnet. I hvert fald hvis man er et barn på storbyferie. Der er fem kapeller i krypten, og stedet blev oprindeligt brugt til at tænke over livet og døden for kapucinermunkene, som efter dødens indtog også blev stedt til hvile her.
Hvor: Via Vittorio Veneto 27, 00187 Rom

Anbefalet til dig