Foto
SPONSORERET indhold

Foto-humor: Verdens bedste far!

Glem alt om rosenrøde glansbilleder af livet som nybagt forælder. Denne far og fotograf foreviger sin datters første leveår i en provokerende og humoristisk foto-serie med titlen “Verdens bedste far”.

Af: Camilla Haldrup, Voresbørn.dk, 30. januar 2014
30. jan. 2014 | Børn | Vores Børn

En amerikansk fotograf og far er i gang med at skabe en noget anderledes scrapbog til sin datter, Alice Bee. Lige siden den lille pige kom til verden i 2010, har Dave Engledow fanget hverdagslivet med den lille pige på foto – og tilsat en god portion humor i form af skøre og overdrevne scenarier og vilde Photoshop-effekter.

“Det allerførste foto min kone og jeg tog sammen med Alice, da hun var 8 eller 12 uger gammel, var egentlig bare ment som et enkeltstående billede. Jeg havde lyst til at lave grin med mig selv som nybagt far – i totalt underskud af søvn og på usikker grund,” har Dave Engledow forklaret til The Huffington Post.

Se billederne her

I virkeligheden er den karakter, som Engledow portrætterer i billedserien, ment som en parodi på den far, han netop IKKE håber, han ender som. En far som er distræt og selvoptaget. Af samme grund optræder der på hvert foto en kop med titlen “World’s Best Father” som en ironisk kommentar.

Ingen fare på foto-optagelserne

Den kreative far, som er uddannet fotojournalist, forsikrer alle for, at selvom situationerne måske ser voldsomme ud, så er grundreglen altid, at lille Alice ALDRIG er i nogen form for fare under optagelserne.

Oftest poserer far og datter på hvert sit billede, som Dave så derefter sætter sammen i Photoshop og tilfører forskellige effekter som fx røg og farvekontraster, så billederne får et tegneserieagtigt look.

“Med denne stil vil jeg gerne signalere med det samme, at billederne skal være humoristiske. Det er ikke virkelighed,” forklarer Engledow til The Huffitngton Post.

LÆS OGSÅ: Far tryller bananer om til kunst

Tanken med billederne er samtidig, at de skal være interessante for både forældre og for dem, som ikke har børn – og gøre op med glansbilledet af livet som forældre, som søde billeder af babyer og perfekte familier på fx Facebook efter hans mening ofte signalerer.

“Men i virkeligheden er projektet allermest lavet for Alices skyld. Jeg vil gerne kunne give hende noget, som hun kan kigge tilbage på og glæde sig over.”

LÆS OGSÅ: Krea: Japansk mor laver vild babykunst