Fritidsinteresser – Hvad skal dit barn gå til?
SPONSORERET indhold

Fritidsinteresser – Hvad skal dit barn gå til?

Vi guider dig til den perfekte sportsgren for dit barn og forbereder dig på, hvor meget tid, og hvor mange penge du skal regne med at bruge på dit barns sport.

Af: Karin Svennevig, Vores Børn Junior, januar 2011
07. feb. 2011 | Børn | Vores Børn

KLIK I BOKSEN TIL HØJRE OG LÆS OM DE FEM MEST POPULÆRE FRITIDSAKTIVITETER: FODBOLD, RIDNING, DANS, GYMNASTIK ELLER SVØMNING > >

Åh, hvor ville det være rart, hvis sportsklubber var en slags udvidede SFOer, hvor man kunne sætte sine små poder af og så regne med, at træneren klarede resten. Men desværre! Siger du ja til, at dit barn må gå til fodbold, ridning eller anden sport, siger du også ja til at bruge en masse tid på at hente og bringe og stå på sidelinjen og komme med opmuntrende tilråb.

Regn også med at bruge en god sjat penge på alt fra knæbeskyttere til ridehjelme. En verden af udgifter og forventninger åbner sig nemlig fra det øjeblik, du melder dit barn ind i en sportsklub. En verden, hvor forældre i 30erne bare værsgo har at rette ind efter en 16-årig træner og at hjælpe til med alt fra at bage bradepandekager til stævner til at vaske hele holdets træningstøj.

LÆS OGSÅ: Sporty tøj til dig og dit barn

Men også en fagre ny verden, hvor dine børn har det sjovt, bliver mere livsduelige, får nye venner og rykker tættere på at opfylde Sundhedsstyrelsens motionsmål: Halvanden times moderat aktivitet hver dag plus to timer med sved på panden hver uge.

At have aktive børn er imidlertid et job i sig selv. Ifølge børnekonsulent i Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) Max Rasmussen skal forældre generelt regne med, at kontingentet kun udgør halvdelen af prisen for at gå i en klub eller forening. Resten betaler du med tid og gratis arbejde.

LÆS OGSÅ: Vælg den rigtige sport til dit barn