Oplevelsesgaver og gaver til børn der ikke er legetøj
SPONSORERET indhold

Julegave til junior: Her er 11 gaveideer, der ikke er legetøj

Kan man give en gave, der ikke er legetøj, som barnet bliver glad for? Ja, det kan man sagtens! Vi har fundet 11 fede gaveideer, dit barn vil elske.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
10. dec. 2020 | Børn | Vores Børn

De fleste af os kender godt til et overfyldt børneværelse. Legetøjet hober sig op, og det kan næsten være svært at finde på en gave, som guldklumpen virkelig ønsker sig. Og hvad i alverden skal man så skrive på juniors ønskeliste? 

Gaver, der ikke er legetøj, har fordele, fordi de fleste af dem strækker sig over lang tid og giver hyggeligt samvær. Gaveideer kan for eksempel være:

  • Personlige gave/klippekort
  • Oplevelsesgaver
  • Abonnementer og medlemsskaber
  • Sjove aktiviteter
  • Kreative projekter
  • Motivér læselysten

LÆS OGSÅ: 24 gode julegaver til børn til under 100 kroner

Her får du 11 gode idéer til gaver til børn, som ikke er legetøj

Zoo-1024x574.jpg

1. Årskort

Årskort til museer, eksperimentarium, ZOO, Tivoli eller andet vækker altid stor begejstring. Der er mange sjove, hyggelige og lærerige oplevelser i vente med, og det er budgetvenligt, hvis det er et sted, I har planer om at besøge oftere end et par gange om året.

Oplevelser_for_boern.jpg

2. Events og oplevelser

Biografbilletter, børnekoncertbilletter eller billetter til sportsevents er noget, de fleste børn elsker. Der er noget at se frem til - omend det kan sætte børnetålmodigheden på prøve - og der er fuld valuta, når dagen kommer, og I skal afsted til dét, I har glædet jer til - sammen.

udklaedning_kuffert-1024x573.jpg

3. Udklædningskuffert

Tag i genbrugsbutikken, køb en sjov gammel kuffert eller taske og fyld den med brugt udklædningstøj, hatte, sko, dametasker og slips. Sådan en kuffert er et hit og sætter gang i de kreative tanker.

bage_med_boern.jpg

4. Bag en kage

Tv-programmet “Den store Bagedyst” har sat gang i kagebagningen hos mange danske børnefamilier. Og man kan sagtens gøre bagning til en fin gave! Find en opskrift, som barnet vil kunne lide, f.eks tykke pandekager, køb ingredienserne og pak det flot ind. Lad barnet vælge en dag, hvor I sammen bager. 

Hvis du har brug for inspiration, kan du finde gode bageopskrifter her.

Hvis du har et lidt større barn, og kagebagningen skal være en smule mere avanceret, kunne en fin gave også være et gavekort til et madkursus, hvor der er bagning på skemaet. Hyggeligt for både store og små!

kreativ kuffert
Foto: iStock

5. Kreativ kuffert

Køb en fin papkuffert og fyld den med farver, lim, perler, bånd, papir, knapper, kogler og andet kreativt. De fleste børn vil elske at kaste sig ud i kreative projekter og udforske deres kunstneriske udfoldelse. Og som forældre får du måske endda lidt ekstra fint at hænge op på køleskabet!

Mor_laeser_for_barn.jpg

6. Gode bøger

Bøger er hyggelige at læse sammen og er med til at træne barnets evne til koncentration og indlevelse. Selv de mindste børn kan være med, fx med en god pegebøg med tykke sider af pap, som kan tåle omgang med baby. Myldrebøger som Find Holger og gode oplæsningsbøger er sjove for tumlinger og de lidt større børn, inden de selv begynder at kaste sig ud i at læse bøgerne selv.

Her kan du finde 20 nye og gamle klassikere dit barn vil elske eller tag en snak med boghandleren, så du finder noget, der passer til dit barns alder og interesser.

Boern_spiller_spil.jpg

7. Brætspil og puslespil

Brætspil og puslespil, der er alderssvarende, er en aktivitet som er sjov, stimulerende og udfordrende for barnet. Og det er en måde at øge koncentrationsevnen hos familiens yngste - og måske også hos far og mor.

LÆS OGSÅ: 9 sjove brætspil til både store og små børn

laer_klokken-1024x573.jpg

8. Hvad er klokken? 

Et lækkert armbåndsur motiverer børnene til at lære klokken, for det med at forstå tiden er nemlig ikke særlig nemt og kræver øvelse og tålmodighed. 

klippekort.jpg

9. Hjemmelavet klippekort

Lav et klippekort eller print dit personlige klippekort på amok.dk med ting, som du ved, at barnet elsker; en tur i biffen, en tur i svømmehal, en kagebagedag... Frem med kreativitet og brug eventuelt inspiration fra denne artikel.

Boern_i_naturen.jpg

10. Udendørsaktiviteter

Har du et barn, der elsker haven eller naturen er en insektlup, haveredskaber eller en fiskestang eller -net en god gaveidé. Og så er det ellers på med støvlerne og ud og opleve naturen.

11. Bløde gaver

Det behøver ikke være kedeligt at få bløde gaver. En personaliseret t-shirt med et billede af barnet selv eller kæledyret, er et hit. Det kan også være et forklæde, en t-shirt, eller taske og noget tøjmaling.

Anbefalet til dig