Gode gaver til børn

Foto: Getty Images Gode julegaver behøver ikke at koste en formue for at skabe glæde hos de små.

Julegaver til børn

24 gode julegaver til børn til under 100 kroner

Når det kommer til julegaver, kan selv de helt små ting vække stor glæde hos børn. Vi har samlet en række gode gaver på budget, som uden tvivl vækker begejstring juleaften.

Julen er en dejlig tid - særligt dejlig med børn, når de oplever julens særlige magi. Men december kan hurtig blive en bekostelig affære, hvis der både skal købe julekalendere, kalendergaver, adventsgaver og julegaver. Derfor er det også godt at blive mindet om, at særligt de mindste børn, sagtens kan få stor glæde ud af ting, som ikke har kostet en bondegård.

Vi har været på jagt og fundet 24 fine bud på julegaver, som alle koster under 100 kroner. Listen kan måske give inspiration til en billigere jul.

Og hvis ikke der er noget her på listen, er det måske værd at lure på nogle af de gode muligheder for at købe genbrugslegetøj. Her kan man også gøre et kup og lade endnu et barn få glæde af et stykke legetøj. Og hvis vi er i gang med at finde de tunge sparetips frem, så er der altså helt ufattelige meget sjov og ballade i en papkasse. Nogen gange er gavernes indpakning bare sjovere end selve gave. Også på den måde er børn ret fantastiske! 

24 bud på julegaver for under 100 kroner

Til barnet på 0-1 år

Når babyer er helt små, lærer de allerede om former, lyde og farver, inden de overhovedet kan tale. Derfor er det godt at købe en julegave, der stimulerer sanserne.

giraf.jpg

Med en blød rangle, der ligger godt i hånden, er der dømt sikker og blød leg. Hæklet flodheste-rangle, 69,00 kr. på babyhelp.dk

Kop_1.jpgTil den tørstige

Denne fine tudkop er perfekt, til når baby gerne selv vil tage sin første tør. Når barnet bliver lidt ældre, kan hætten tages af, så den fungerer som en almindelig kop.

Tudkop fra Done by Deer, 50 kroner hos Kids-World

bidering.jpg

Lidt at bide i

Sød bidering i 100% naturgummi formet som en sød panda, der kan bruges lige fra fødslen.

Bidering, 90 kroner hos LirumLarumLeg

 

Lampe_1.jpg

Lysende hjort

En lille lampe til at lyse babyværelset diskret op, når mørket falder på. Lampen er i pastel farve, og der er desuden en timer indstillet, som hjælper med at spare på batteriet og som slukker lyset efter 15 minutter.

Lampe fra A Little Lovely Company, 100 kroner, hos Ønskebørn

Ophaeng_til_barnevogn.jpg

Gør barnevognsturen lidt sjovere

Et fint ophæng med en lille klokke, der sættes fast i barnvognen eller autostolen, så baby har noget fint at kigge på og måske endda at røre ved.

Ophæng fra Heimess, 64 kroner hos Babygear

 

Stofbog_1.jpg

Den bløde bog

Farver er et hit hos babyer - og kombinerer man farver med fine dyremotiver i en blød stofbog, har man et sikkert hit. Dsienne variant er både sjov at røre ved, kan sige en pive-lyd, når man trykker, har en bidering i toppen af forsiden og en ophængsfunktion, så bogen kan fungere som underholdning på aktivitetstæppet, i tremmesengen eller i barnevognen. 

Stofbog fra Playgro, 80 kroner hos Kids-World

Suttesnor.jpg

Hvor blev sutten af?

Hold styr på sutten med en fin, ny suttesnor med fine trækugler.

Suttesnor fra That's mine, 90 kroner hos Luksusbaby

 

Stabeltaarn_1.jpg

Så bygger vi!

Så snart din baby har lært at sidde, skal der ting mellem hænderne - og de skal udforskes. Et stabeltårn er en sjov udfordring for familiens yngste.

Stabeltårn fra Classic World, 89 kroner hos Jollyroom (sponsoreret)

LÆS OGSÅ: De bedste gaver fra 1-6 år

Til barnet på 1-3 år

Nu går det stærkt med at lære at tale, og sproglege er i høj kurs. Pegebøger og simpel historiefortælling er en god måde at hjælpe dit barn til et nuanceret sprog.

Samtidig gælder det om at udfordre grovmotorikken med masser af tumleri og fysisk leg. Det hjælper også barnet med at blive parat til læring.

 

Babys_foerste_ord_2.jpg

En bog med ord

En babybog er med til at vække barnets nysgerrighed, da der er mulighed for at pege og tale sammen om billederne. Det gør det sjovt at lære sproget. Samtidig er bogen udstyret med tykke og hårde sider, så den kan tåle babys fulde opmærksomhed.

Bog fra Alvilda, 80 kroner hos Kids-World

 

Puttekasse_1.jpg

Hvor skal trekanten hen?

En puttekasse sætter gang i hjernen hos de mindste. Her skal barnet nemlig både regne ud, hvor trekanten skal puttes hen samtidig med, at finmotorikken trænes.

Puttekasse, 58,50 kroner hos Søstrene Grene

0710184_PE727387_S5.jpegFodbold - den bløde slags

Med en tøjdyrsbold kan den lille også have det sjovt indenfor uden at komme til skade.

Grøn tøjdyrsbold, 29 kroner fra Ikea

Modellervoks_1.jpg

Modellervoks - uden gift

Modellervoks er perfekt til at udfordre det lille barns sansemotorik og kreativitet. Modellervoksen her er giftfri. Man kan derfor trygt lade barnet sidde og lege med det igen og igen. 

Giftfri modellervoks fra ÖkoNORM, 89 kroner hos Babynature

 

Bog_med_dyr.jpg

Hvor er kaninen?

Sjov pegebog hvor barnet kan øve og føle på de forskellige dyr.

Pegebog, 70 kroner hos Babysam

legeis.jpg

Lidt lækkert!

Fin vaffelis i træ, der kommer i 4 forskellige versioner og er sjov for de mindste at lege med.

Is i træ fra MaMaMeMo, 30 kroner hos Legehimlen.dk

LÆS OGSÅ: 24 små kalendergaver

Puslespil.jpg

Det fine puslespil

Puslespil er hyggeligt at lægge sammen med børn. Og samtidig stimulerer det faktisk barnets indlæring. I det her spil kan det blandt andet lære noget om dyr, og hvad de spiser.

Duo puslespil med dyr fra Djeco, 70 kroner hos lirumlarumleg.dk

 

Rasleaeg_3.jpg

Rasle, rasle, rasle...

Hvad er det med små børn og støj? Det er så spændende at undersøge, hvornår noget siger en lyd - så hvorfor ikke give din tumling et rasleæg? Et rasleæg er et godt instrument til at lære barnet om rytme, og så er det super underholdende.

Stort rasleæg fra Magni, 30 kroner per stk. hos babygear.dk

Malerbog.jpg

Frem med farverne

Små børn kan sagtens begynde at fordybe sig i denne alder. En hyggelig malebog kan være med til at øge koncentrationsevne - samtidig med at det er super sjovt at udfolde sig kreativt.

Malebog fra Bolden, 50 kroner hos ABC Leg

Til barnet på 3-5 år

Barnet er i fuld gang med at udforske verden og ikke mindst efterligne de voksne. Så din lille trold vil sikkert elske legetøj, der efterligner det, I bruger derhjemme – som for eksempel et legetøjskasseapparat. 

Både sprog og grov- og finmotorik er i fokus. Legetøjet skal udfordre barnet på de områder, det endnu ikke behersker og bekræfte det i de områder, det mestrer.

 

Lægetaske.jpg

Er der en læge til stede?

En taske fyldt med lægeudstyr, når mor og far skal undersøges, bliver uden tvivl et hit. Det er liiiidt svært at finde en god lægetaske til under 100 kroner, men her har vi fundet en på tilbud!

Lægetaske, 100 kroner hos Altileg.dk

 

Puslespil_1.jpg

Hvem kan finde fire hjørner?

Når din tumling bliver en smule større, kan I udvide antallet af brikker i puslespillet. Særligt hvis mor eller far er klar til at hjælpe. Her er det et fint dyremotiv med hele 48 brikker.

Puslespil fra Larsen, 80 kroner hos Legeakademiet 

Telt_1.jpg

Tid til telt

At lege hule er en yndlingsleg hos mange små tumlinger. Men denne sag kan hulen hurtigt skabes i stuen eller på børneværelset. Teltet kan slås ud i flere niveauer.

Telt, 69 kroner hos IKEA

Tusser.jpg

Fordybelse ved bordet

At tegne styrker finmotorikken hos børn. Og så giver aktiviteten også tid til ro og fordybelse, når tegningerne skal udformes. Disse fine tuscher er filtpenne, som egner sig særligt til at tegne på store flader - og så kan farven i øvrigt vaskes af.

Tuscher fra Stabilo, 60 kroner hos Kids-World

LÆS OGSÅ: 30 gaver til ønskelisten

Frisbee.jpg

GRIB!

Med en frisbee får barnet både luft og motion samtidig med at motorikken og sigteteknikken bliver trænet. Denne fribee kan foldes sammen og dermed kan den nemt tages med overalt.

Foldbar frisbee i flere farver, 50 kr. per stk. fra legeakademiet.dk

Daekservietter.jpg

Sjov ved spisetid

Nogen gange er det bare sjovt at få lov at tegne løs, mens man spiser sin leverpostejsmad. Her er 40 dækservietter, som kan farvelægges.

Dækservietter, 90 kroner hos Legeakademiet

legnav_1007-4619__100_4619cupball.jpg

Et sjovt spil

Med et ’grib bolden’ spil styrker barnet både sin hånd-øje-koordination og finmotorik, og så er det super underholdende.

Grib bolden spil, 60 kroner fra legeakademiet.dk

Drage_1.jpg

Hvem vil med ud at flyve?

På de blæsende dage kan en drage være sagen for både store og små.

Drage fra Rex London, 70 kroner hos LirumLarumLeg

Se, hvad vi ellers skriver om: Gaver til børn, Tumling og Julegaver