Gode gaver til børn

Foto: Getty Images Gode julegaver behøver ikke at koste en formue for at skabe glæde hos de små.

Julegaver til børn

24 gode julegaver til børn til under 100 kroner

Når det kommer til julegaver, kan selv de helt små ting vække stor glæde hos børn. Vi har samlet en række gode gaver på budget, som uden tvivl vækker begejstring juleaften.

Julen er en dejlig tid - særligt dejlig med børn, når de oplever julens fortryllende magi. Men december kan hurtig blive en bekostelig affære, hvis der både skal købes julekalendere, kalendergaver, adventsgaver og julegaver. Derfor er det også godt at blive mindet om, at særligt de mindste børn sagtens kan få stor glæde ud af ting, som ikke har kostet en bondegård.

Vi har været på jagt og fundet 24 fine bud på julegaver, som alle koster under 100 kroner. Listen kan måske give inspiration til en billigere jul for børn i alle aldre.

Og hvis ikke der er noget her på listen, er det måske værd at lure på nogle af de gode muligheder for at købe genbrugslegetøj. Her kan man også gøre et kup og lade endnu et barn få glæde af et stykke legetøj. Og mens vi er i gang med at finde de tunge sparetips frem, så er der altså helt ufattelige meget sjov og ballade i en papkasse. Nogen gange er gavernes indpakning bare sjovere end selve gave. Også på den måde er børn ret fantastiske! 

24 bud på julegaver for under 100 kroner

Til barnet på 0-1 år

Når babyer er helt små, lærer de om former, lyde og farver, inden de overhovedet kan tale. Derfor er det godt at købe en julegave, der stimulerer sanserne - og som er sjovt at kigge på.

Rangle.jpg1. Til de legesyge 

Med en sjov og farverig rangle, der ligger godt i hånden, er der dømt sikker og festlig leg for selv de mindste.

Rangle fra Djeco, 90 kroner hos Kids-World

Tudekop2.jpg

2. Til den tørstige

Denne fine tudkop er perfekt, til når baby gerne selv vil tage sin første tår. Når barnet bliver lidt ældre, kan hætten tages af, så den fungerer som en almindelig kop.

Tudkop fra Sebra, 60 kroner hos BørnenesKartel

bidering.jpg

3. Lidt at bide i

Sød bidering i 100% naturgummi formet som en sød panda, der kan bruges lige fra fødslen.

Bidering fra Heva, 80 kroner hos LirumLarumLeg

lampe.jpg

4. Lysende hval

En lille lampe til at lyse børneværelset diskret op, når mørket falder på. Lampen er i pastel farve, og der er desuden en timer indstillet, som hjælper med at spare på batteriet.

Natlampe fra Flow, 70 kroner, hos Jollyroom

byggeklodser.jpg

5. Tårnhøje højder

Styrk finmotorikken med disse seje byggebægere og se, hvem der kan bygge højest, inden det bliver for fristende at lade tårnet vælte. Bægerne er lavet i bioplast og er godkendt af Svanemærket.

Byggebægere fra Dantoy, 100 kroner hos Legebyen

rasleæg.jpg

6. Rasle, rasle

Hvad er det med små børn og støj? Det er så spændende at undersøge, hvornår noget siger en lyd - så hvorfor ikke give din baby et rasleæg? Et lille æg liger godt i hånden på de små, og det her er både farverigt, laver sjove lyde og ser sød ud! 

Rasleæg fra BabyCot, 80 kroner hos Babysam

imagerkk5w.png

7. Ring til en ven

Tryk på kanpperne, efterlign mor og far og ring til mormor. Telefonen er lavet i af gummitræssavsmuld og planteekstrakter og er derfor både bæredygtig og sikker for små babymunde. 

Legetelefon fra PlanToys, 100 kroner hos Naturebaby

babybog.jpg

8. Rør og føl

Højtlæsning er sjovt selv for de helt små, og de fleste babyer elsker at bladre i bøger. Her kan de både sanse, føle og se på søde dyr, imens de styrker motorikken. 

Sansebog fra Alvilda, 100 kroner hos Kids World

LÆS OGSÅ: De bedste gaver fra 1-6 år

Til barnet på 1-3 år

Nu går det stærkt med at lære at tale, og sproglege er i høj kurs. Pegebøger og simpel historiefortælling er en god måde at hjælpe dit barn til et nuanceret sprog.

Samtidig gælder det om at udfordre grovmotorikken med masser af tumleri og fysisk leg. Det hjælper også barnet med at blive parat til læring.

Babys_foerste_ord_2.jpg

9. En bog med ord

En babybog er med til at vække barnets nysgerrighed, da I både kan pege og tale sammen om billederne. Det gør det sjovt at lære sproget. Denne bog er desuden udstyret med tykke og hårde sider, så den kan tåle babys fulde opmærksomhed.

Bog fra Alvilda, 80 kroner hos Kids-World

Puttekasse_1.jpg

10. Hvor skal trekanten hen?

En puttekasse sætter gang i hjernen hos de mindste. Her skal barnet nemlig regne ud, hvor trekanten skal puttes hen - samtidig med, at finmotorikken trænes.

Puttekasse, 59 kroner hos Søstrene Grene

deer puslespil.jpg

11. Sæt krokodillen på plads

Styrk øje-hånd-koordinationen med et sjovt knop-puslespil. Her kommer hjernen på arbejde, når krokodillen skal passe ned i den rette form. 

Puslespil fra Done by Deer, 80 kroner fra Jollyroom

Modellervoks_1.jpg

12. Modellervoks - uden gift

Modellervoks er perfekt til at udfordre det lille barns sansemotorik og kreativitet. Modellervoksen her er giftfri, og du kan derfor trygt lade barnet sidde og lege med det igen og igen. 

Giftfri modellervoks fra ÖkoNORM, 89 kroner hos Babynature

Bjørnen sover.jpg

13. Tra-la-la-la-la

En af de bedste måder at øve sproget på, er ved at synge. Hiv derfor jeres bedste sangstemme frem og lad denne bog hjælpe jer med teksterne. 

Sangbog fra Alvilda, 80 kroner hos Luksusbaby

legeis.jpg

14. Lidt lækkert!

Fin vaffelis i træ, der kommer i 4 forskellige versioner og er sjov for de mindste at lege med.

Is i træ fra MaMaMeMo, 35 kroner hos Legehimlen

LÆS OGSÅ: 24 små kalendergaver

Puslespil.jpg

15. Det fine puslespil

Puslespil er hyggeligt at lægge sammen med børn. Og samtidig stimulerer det faktisk barnets indlæring. I det her spil kan det blandt andet lære noget om dyr, og hvad de spiser.

Duo puslespil med dyr fra Djeco, 70 kroner hos Lirumlarumleg

Malerbog.jpg

16. Frem med farverne

Små børn kan sagtens begynde at fordybe sig i denne alder. En hyggelig malebog kan være med til at øge koncentrationsevne - samtidig med at det er super sjovt at udfolde sig kreativt.

Malebog fra Bolden, 50 kroner hos ABC Leg

Til barnet på 3-5 år

Barnet er i fuld gang med at udforske verden og efterligne de voksne, når han eller hun rammer 3-års-alderen. Så din lille trold vil sikkert elske legetøj, der efterligner det, I bruger derhjemme - for eksempel sejt værktøj.  

Både sprog og grov- og finmotorik er i fokus. Legetøjet skal derfor udfordre barnet på de områder, det endnu ikke behersker og bekræfte det i de områder, det mestrer.

byggesæt.jpg

17. Byggemand Bob

Brug hammeren til at samle en supersej traktor. Med dette fine byggesæt skal junior nok være travlt optaget med at sammensætte sjove traktorer. 

Byggesæt fra VIGA, 99 kroner hos Jollyroom

øreklemmer.jpg

18. Pynt til ørerne 

Nytårstøjet får lidt ekstra geist med et par seje øreringe - og disse kræver ikke, at dit barn har huller i ørerne. 

Øreklips fra Konges Sløjd, 70 kroner hos Luksusbaby

Tusser.jpg

19. Fordybelse ved bordet

At tegne styrker finmotorikken hos børn. Og så giver aktiviteten også tid til ro og fordybelse, når tegningerne skal udformes. Disse fine tuscher er filtpenne, som egner sig særligt til at tegne på store flader - og så kan farven i øvrigt vaskes af.

Tuscher fra Stabilo, 60 kroner hos Kids-World

Kreativ.jpg

20. Kreative syslerier

Lav sjove og fine dyremotiver med de flotte cirkler i forskellige størrelser. Fold dem, klister dem på arket og vupti - så har du et lille kunstværk. Her er masser af sjov at hente - og det kræver både reativitet og finmotorik af barnet.

Collagecirker fra Djeco, 80 kroner hos Luksusbaby 

LÆS OGSÅ: 30 gaver til ønskelisten

Frisbee.jpg

21. GRIB!

Med en frisbee får barnet både luft og motion samtidig med at motorikken og sigteteknikken bliver trænet. Denne fribee kan foldes sammen og dermed kan den nemt tages med overalt.

Foldbar frisbee i flere farver, 50 kr. per stk. hos Legeakademiet

Daekservietter.jpg

22. Sjov ved spisetid

Nogen gange er det bare sjovt at få lov at tegne løs, mens man spiser sin leverpostejsmad. Her er 40 dækservietter, som kan farvelægges.

Dækservietter, 90 kroner hos Legeakademiet

legnav_1007-4619__100_4619cupball.jpg

23. Et sjovt spil

Med et ’grib bolden’ spil styrker barnet både sin hånd-øje-koordination og finmotorik - og så er det super underholdende.

Grib bolden spil, 75 kroner hos BabyCircle

Katamaran.jpg

24. Lav din egen katamaran

Med dette spændende samlesæt bliver junior udfordret på både finmotorik og kreativitet, og skal I gøre oplevelsen ekstra sjov, kan I også farvelægge katamaranen bagefter. Så er der flere timers sjov.  Som ekstra bonus kan den endda sejle!

Byggesæt, 80 kroner hos Legeakademiet

Se, hvad vi ellers skriver om: Gaver til børn, Tumling og Julegaver

610x200_woordy_knap2.jpeg