Gråd
SPONSORERET indhold

Gråd: Derfor vil baby bæres i dine arme

Hvorfor stopper babys gråd og skrigen, når du løfter ham og bærer ham i dine arme? Forklaringen er en urgammel samarbejdsstrategi, mener forskere.

Af: Af Camilla Haldrup, Voresbørn.dk, 10. september 2013
17. okt. 2014 | Børn | Vores Børn

De fleste småbørnsforældre kender til opslidende traveture i tusmørket med en urolig baby, der græder og skriger, når man vover at lægge ham fra sig.

Og de fleste har sikkert også stillet sig selv spørgsmålet: HVORFOR! Hvorfor går baby grassat, så snart de vuggende bære-bevægelser stopper?

Måske hjælper det dig at vide – der midt om natten, når du vandrer hvileløst rundt – at baby ikke gør det af ond vilje, men faktisk i et forsøg på samarbejde.

LÆS OGSÅ: LÆS OGSÅ: Lær at rumme babys gråd

Gråd: Husk mig lige, mor!

Helt instinktivt er spædbarnet programmeret til at søge det mest trygge sted – mors eller fars arme. Og forklaringen på det umiddelbare stop i gråd, når barnet bliver løftet op og båret, skal tilsyneladende findes i en mekanisme, som er fulgt med os fra tidernes morgen.Det er ifølge forskerne en slags reminder til moren om, at hun lige skal huske at få babyen med sig.De japanske forskere foretog forsøg og målinger med både musebabyer og under 6 måneder gamle menneskespædbørn.LÆS OGSÅ: LÆS OGSÅ: Er det kolik?

Gråden er nyttig i farlige situationer

Forskerteamet formoder, at den karakteristiske reaktion på at blive båret har udviklet sig for at gøre det lettere for moren at få ungen med sig, specielt i farefyldte situationer.

Smart mekanisme! Men mon ikke de fleste mødre nok alligevel skal huske deres babyer, selv uden gråd?

Kilde: Videnskab.dk