2020 julekalender

Foto: Christian Geisnæs / DR Hovedrollen i DR's nye julekalender, 13-årige Bjørn, foran Det Kongelige Teater.

Julekalender på tv til børn 2020

Her er årets julekalendere på tv og streaming for hele familien

December nærmer sig, og det er tid til at finde ud af, hvilken julekalender familien skal samles om i år. Her får du en oversigt over hvilke familie-julekalendere, der bliver sendt og kan streames i julen 2020.

December nærmer sig, og det betyder julehygge og masser af tid med familien. Og en af de bedste måder at komme i rigtig god julestemning er selvfølgelig med et godt juleeventyr, som dem der hvert år sendes op til juleaften, så ventetiden ikke føles helt så lang. 

I år er der masser af hyggelige på tv og streaming for hele familien hos både DR og TV 2. Vi kan blandt andet glæde os til et gensyn med rigsarkivet og drillenissen Pyrus, højtlæsning af et juleeventyr og ikke mindst et nyt juleeventyr på DR1.

Vi har samlet listen over årets bedste julekalendere på tv og streaming for børn og barnlige sjæle.

DR1 og DR TV

DR 1 Julefeber.jpgFoto: Christian Geisnæs. Grafik: Torsten Høgh Rasmussen / DR.

Julefeber - DR1

I år sendes der en ny familiejulekalender på DR1 med titlen Julefeber. Den handler om 13-årige Bjørn, hans lillesøster og far, der bliver smidt ud af deres lejlighed den 1. december. De tre flytter ind på loftet af Det Kongelige Teater. Den juleoptimistiske far arbejder i teatrets kantine, og familien forsøger at holde sig skjult i den korte tid, faren mener, at de skal bo på loftet. Der begynder at ske nogle mystiske ting med Bjørn; er det mon puberteten, eller er det noget helt andet?
Julefeber sendes fra d. 1. december på DR1 klokken 19.30.
Julefeber kan også streames fra morgenstunden den 1. december på DR TV .

Ultra Talkshow - DR Ultra

På DR Ultra vil der hver dag blive sendt et talkshow med værten Jannik Schow. Sammen med en lang række gæster vil han tage fat i alle hemmelighederne omkring Julefeber, så børn og barnlige sjæle kan dykke ned i tilblivelsen af serien, historien og dens karakterer.
Ultra Talkshow streames hver morgen i december på DR TV.

Nissebanden - DR Ramasjang

På Ramasjang kan de mindste se en gammel kending: Nissebanden. Julekalenderen, der første gang blev sendt i 1984, handler om julemanden, som har mistet sit gode (jule)humør – og nu er julen i fare. Nissebanden, der består af den gamle slotnisse Hr. Mortensen, skovnissen Pil, skibsnissen Skipper, kræmmernissen Gemyse og grød- og pulternissen Lunte, bliver sendt på en mission af Agent A38 for at finde julemandens gode humør. Nisserne bliver placeret i en æresbolig i Holme-Olstrup, der er en gammel vandmølle. Boligen er tophemmelig for andre, og missionen er vanskelig, for hvordan finder man det gode humør frem? Lykkes det ikke, bliver nisserne overflyttet til afdelingen for vatnisser – og værst af alt bliver det måske ikke jul.
Nissebanden sendes på DR Ramasjang fra d. 1. december klokken 17.00.

Ramajetternes jul - DR Ramasjang

Der er gensyn med Ramajetterne fra lufthavnen i Ramasjang, når julekalenderen "Ramajetternes Jul" fra 2017 løber hen over skærmen. Julemandens computer er blevet stjålet fra lufthavnen, og Ramajetterne må deres igang med at forsøge at finde den.
"Ramajetternes Jul" sendes Ramasjang klokken 07.00 hver morgen fra d. 1. december.

Sebastians Jul – DR Ramasjang

På Ramasjang kan I også følge med i Sebastians Jul, hvor Sebastian Klein skal passe dyrene på en gammel bondegård langt ude på landet. Bonden er rejst på ferie og Sebastian skal passe dyrene og sørge for at de mærker, at det er jul.
Sebastians Jul sendes på DR Ramasjang fra d. 1. december klokken 17.30.

onkel reje.jpgFoto: DR

DR TV

Eksklusivt på DR TV får I muligheden for at følge med i en række julekalendere i år. Fra d. 1. december kommer Klassens Jul fra 2017, Hr. Skægs Jul, Bamses Julerejse og Onkel Rejes Julefis til at ligge tilgængelig til streaming, lige når det passer jer i den travle julemåned.

Læs også: 11 geniale gaver til pakkeleg under 50 kroner

TV 2 og TV 2 PLAY

TV 2 Pyrus.jpgFoto: Søren Hartvig / TV 2

Pyrus - TV 2

Den første Pyrus-julekalender, Alletiders jul, bliver vist om eftermiddage på TV 2. Pyrus havner i Rigsarkivet og laver rav i Danmarkshistorien, da han kommer til at slette julen med en trylleformular. Dronningen har bedt rigsarkivaren, Birger Bertramsen, og hans datter, Josefine Brahe, om en fyldestgørende rapport om julen. Den gamle nisse Guttenborg (senere kendt som Gyldengrød) og Pyrus rejser gennem bøgerne i rigsarkivet tilbage i Danmarkshistorien for at rette op på Pyrus’ unoder og genskabe julen.

Alletiders jul bliver klokken 16.25 på TV 2.
Alletiders jul kan også streames på TV 2 PLAY fra den 1. december.

TV 2 Juleønsket.jpgFoto: TV 2

Juleønsket - TV 2

Se eller gense julekalenderen Juleønsket fra 2015, der handler om Julie, der mest af alt ønsker at holde jul med hele sin familie, men begge hendes forældre har altid travlt og skal endda arbejde juleaften. Hun sender et juleønske mod himlen, og englene sender den unge engleaspirant Rafi for at få hendes ønske til at gå i opfyldelse. I løbet af december bliver Julie, Rafi og vennen Willy hvirvlet ind i et stort juleeventyr om mennesker og engle, kampen mellem det gode og onde, familier, venskaber og hemmeligheder.
Juleønsket kan ses fra 1. december klokken 20.00 på TV2.
Og hvis klokken 20.00 er for sent for børnene, så findes Juleønsket også på TV2 PLAY, hvor dagens afsnit kan streames 24 timer, før det bliver sendt i fjernsynet.

TV2 Valhal.jpgFoto: Thomas Marott/TV 2

Jul i Valhal - TV 2 PLAY

Julen begynder allerede den 7. november på TV 2 PLAY, hvor du kan streame familiejulekalenderen Jul i Valhal. Tag med Jonas og Sofie på et eventyr i den nordiske mytologi. Julen står på spil, for guden Loke er sluppet fri fra sine tusindårige lænker, og hvis de ikke fanger ham, starter Ragnarok – det endelige slag mellem guder og jætter, der for altid vil lægge Midgård og Asgård øde. Julekalenderen blev sendt første gang i 2005.

Jul i Historiehulen - TV 2 PLAY

For de helt små er der i år et helt særligt tilbud på TV 2 PLAY. Fra den 1. – 24. december kan de streame Jul i Historiehulen, hvor der på bedste slow-tv-facon hver dag læses et nyt afsnit op af et juleeventyr.

Jul for de voksne

For de voksne, er der også gode muligheder for at komme i julestemning op til jul. I år sender TV 2 en eventyrlig julefortælling på fire afsnit, der hedder Grethes Jul. Vi mødte Grethe (Peter Frödin) første gang i 2016, hvor hun flyttede ind hos familien Bynke, og hjalp dem gennem en kaotisk hverdag. Nu er hun ansat i et stormagasin, hvor hun har en stand med sin nye bog, ”Pletter- alt kan fjernes”, hvor hun demonstrerer hvordan man kan slippe af med alle slags pletter – også dem på sindet.
"Grethes jul" vises som en adventsjulekalender hver søndag klokken 20.30 på TV2.

DR 2 sender en adventskalender: Jul med Trines mor, der er baseret på Trines mors telefonsamtaler med Trine, som er kendt fra Rytteriet på DR 2 og P1. Trines mor skal holde jul for hele familien, men Trine er blevet fyret og har det svært. Trines mor er klar over, at hun som mor bliver nødt til at rumme Trines situation, men pludselig tager Trine ikke telefonen. Trines mor bliver meget nervøs, og panikken sætter ind.
"Jul med Trines mor" vises som en adventsjulekalender hver søndag klokken 21.00 på DR 2.

På TV 2 ZULU kan I følge med i Natholdets Julekalender, hvor Anders Breinholt, Søren Rasted og øl-ekspert Carsten Berthelsen smager juleøl.
Dagens afsnit sendes klokken 21.00 på TV2 ZULU.

På TV2 Charlie er der gensyn med De Nattergales julekalender, som blev vist første gang i 1991. Klassikeren med nisserne Fritz, Hansi og Gynter og nosseren Benny - ikke mindste - bliver vidst klokken 20.30 på TV2 Charlie.

På TV 2 PLAY kan du traditionen tro også fange The Julekalender, samt Grethes Jul og Natholdets Julekalender.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Aktiviteter for børn, Serier, Tumling og Familieliv