2021 julekalender

Foto: Christian Geisnæs / TV2 I TV2s nye kalender bliver et naturvidenskabeligt kursus pludselig lidt mere spændende og spacy end forventet. Bogstavelig talt.

Julekalender på tv til børn 2021

Her er årets julekalendere på tv og streaming for hele familien

December nærmer sig, og det er tid til at finde ud af, hvilken julekalender familien skal samles om i år. Her får du en oversigt over, hvilke familie-julekalendere der bliver sendt og kan streames i julen 2021.

December nærmer sig, og det betyder julehygge og masser af tid med familien.

En af de bedste måder at komme i rigtig god julestemning er selvfølgelig med et godt juleeventyr, som dem der hvert år sendes op til juleaften. Så føles ventetiden ikke helt så lang. 

I år er der masser af hyggelige julekalendre på tv og streaming for hele familien hos både DR og TV 2. Vi kan blandt andet glæde os til et gensyn med rigsarkivet og drillenissen Pyrus, Nissebandens besøg på Grønland og ikke mindst et nyt juleeventyr på TV2.

Vi har samlet listen over årets bedste julekalendere på tv og streaming for børn og barnlige sjæle.

Julekalendre for børn på DR1 og DR TV

blobid0.jpgFoto: Tine Harden / DR .

Tidsrejsen - DR1

I år genudsendes DR1s familiejulekalender ”Tidsrejsen”, som første gang blev sendt i 2014.

Den handler om 13-årige Sofie, hvis største ønske er, at hendes forældre, der blev skilt forrige jul, finder sammen igen.

Da hun får en tidsmaskine i kalendergave af sin farfar, ender hun på en tidsrejse tilbage til 1984. Her ser hun sit snit til at ændre på forældrenes fortid, så de i fremtiden ikke bliver skilt. Det går dog ikke helt, som hun havde håbet, og konsekvenserne kan være større end som så.

Tidsrejsen sendes fra d. 1. december på DR1 klokken 19.30.
Tidsrejsen kan også streames fra morgenstunden den 1. december på DR TV .

Nissebanden på Grønland - DR Ramasjang

På Ramasjang kan de mindste se en gammel kending fra 1989: Nissebanden på Grønland. 

Nissebanden, der består af den gamle slotnisse Hr. Mortensen, skibsnissen Skipper, kræmmernissen Gemyse, grød- og pulternissen Lunte samt den unge nisse Puk, bliver sendt på en mission af Agent A38 for at hjælpe med at lave julegaver til børnene, mens Julemanden er draget ud efter to stjernesten.

Imens brygger Fiffig Jørgensen sædvanligvis på unoder, da han vil gøre alt for at få besøg af julemanden på den gamle vandmølle i Holme-Olstrup.

Nissebanden sendes på DR Ramasjang fra d. 1. december klokken 17.00.

imageekyl.pngFoto: Krestine Havemann / DR

DR TV

Eksklusivt på DR TV får I muligheden for at se eller gense flere, gamle julekalender-klassikere. Se eller gense Pagten, Bamses Julerejse, Ramajetternes Jul, Jul på Slottet, Jul i Gammelby, Julleup Færgeby, Vinterbyøster og Klassens Jul, der alle ligger tilgængelig til streaming, så I kan se dem, lige når det passer jer i den travle julemåned.

Læs også: 11 geniale gaver til pakkeleg under 50 kroner

Julekalendre for børn på TV 2 og TV 2 PLAY

pyrus-main.jpg

Foto: Søren Hartvig / TV 2

Alletiders Nisse - TV 2

Ungnisserne Pyrus og Kandis er retur fra Nisseversitetet, hvor de fået til opgave at undersøge og skrive om, hvad en nisse er. Samtidig får rigsarkivar Bertramsen og hans sekretær Josefine en trist nyhed: Josefine er fyret, da Rigsarkivet skal digitaliseres.

For at stoppe digitaliseringen, og dermed redde det gamle arkiv og Josefines job, sætter arkivarer sig for at gøre noget, som computere ikke kan. Nemlig at bevise, at nisser findes. 

Men det er nu ikke helt lige til, selvom der er tre af slagsen lige ude i baglokalet (som de ikke kender til... endnu...) 

Alletiders Nisse bliver sendt om eftermiddagen på TV 2.
Alletiders Nisse kan også streames på TV 2 PLAY fra den 1. december.

imagee5qkrm.pngFoto: Christian Geisnæs / TV2

Kometernes jul - TV 2

I TV2s nye julekalender 'Kometernes jul' møder du børnene Mie, Johannes, Noor og Elias, der deltager i et to-ugers naturvidenskabeligt kursus med fokus på astrofysik. Men det bliver lidt mere spændende og spacy, end de havde regnet med. Bogstavelig talt. 

For ved et uheld bliver to af børnene nemlig teleporteret væk til en fjern planet, og de må nu alle fire - fra hver deres sted i universet - kæmpe mod tiden og naturlovene for at nå at blive genforenet, inden det er for sent.

Kometernes jul kan ses fra 1. december klokken 20.00 på TV2.
Kometernes jul kan også streames på TV2 Play, hvor det kan ses 24 timer før afsnittet sendes i tv.

TV 2 Play

Derudover kan du på TV2 Play også finde både Jesus og Josefine, Brødrende Mortensens JulRasmus Klumps Julestue samt Jul i Historiehulen.

Jul for de voksne

På TV 2 ZULU kan I følge med i Natholdets Julekalender, hvor Anders Breinholt, Søren Rasted og øl-ekspert Carsten Berthelsen smager juleøl.

Dagens afsnit sendes klokken 21.00 på TV2 ZULU og kan ellers ses på TV2 Play.

På TV2 Play er der desuden gensyn nisserne Fritz, Hansi og Gynter og nosseren Benny i De Nattergales The Julekalender, som blev vist første gang i 1991

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Aktiviteter for børn, Serier, Tumling og Familieliv

610x200_woordy_knap2.jpeg