Bamses julerejse
Foto: DR Pressearkiv Bamse og vennerne drager endnu en gang ud på julerejse i december måned.

Årets tv-julekalendere for hele familien 2018

December nærmer sig, og det er tid til at finde ud af, hvilken julekalender familien skal se i år. Vi har lavet en oversigt over årets tv-julekalendere til børn og barnlige sjæle.

December nærmer sig, og det betyder julehygge og masser af tid med familien. Og en af de bedste måder at komme i rigtig god julestemning er selvfølgelig med et godt juleeventyr, som dem der hvert år sendes i tv op til juleaften.

I år er der masser af hyggelige (og lidt uhyggelige) tv-julekalendere for hele familien hos både DR og TV 2. Vi kan blandt andet glæde os til et gensyn med nisserne Pyrus og Kandis, magiske julehistorier fra vores svenske naboer og ikke mindst julespas for de allermindste med Ramajetterne.

Vi har samlet listen over årets bedste tv-julekalendere for børn og barnlige sjæle.

Der er magi i luften i DRs nye julekalender "Theo & Den Magiske Talisman" (Billede: DR pressearkiv)

1. Theo & Den Magiske Talisman

I år er det blevet DR’s tur til at præsentere os for en splinterny julekalender. Den handler om Theo, der går i sjette klasse, og som ikke har nogen venner, udover sin morfar Harald.

Da morfaren falder om, vil Theo gøre alt for at redde hans liv, og han rejser derfor ind i en magisk verden sammen med klassens nye pige. Julekalenderen handler om livet, døden og livet efter døden – og indeholder – i klassisk julekalender stil – masser af magi.

Sendes på DR1 fra 1.-24. december klokken 19.30.

"Vi er på vej til dig, Julemand..." synger vennerne i Bamses Julerejse. (Billede: DR Pressearkiv)

2. Bamses Julerejse

Igen, igen, igen kan hele familien få et glædeligt gensyn med Bamse, Kylling og Ælling, når de drager ud på juleeventyr i ”Bamses Julerejse”.

Der kommer helt sikkert gang i julestemningen, når de tre plyssede venner prøver at finde julemanden til tonerne af sangen ”vi er på vej til dig, Julemand…” – og ikke mindst når drillenissen, spillet af Søren Hauch-Fausbøll, prøver at spolere denne mission.

Kan ses på DR.dk fra 1. december.

Få et gensyn med Lars Hjortshøj som julemand i årets julekalender på TV 2. (Billede: TV 2 Presse)

3. Tvillingerne og Julemanden

Der er julemand for alle pengene, når TV 2 genudsender ”Tvillingerne og Julemanden”, hvor Lars Hjortshøj spiller den juleglade Nicolas – bedre kendt som julemanden, der skal kæmpe mod mørkets kræfter for at passe på ’lysets sten’.

I den tredje julekalender i serien om julemanden Nicolas, får han brug for hjælp fra tvillingerne Signe og Peter, der må gå igennem uhyggelige (og julede) udfordringer for at redde vores alle sammens jul.

Sendes på TV 2 fra 1.-24. december klokken 20.

4. Ludvig og Julemanden

I samme serie sendes også den to år ældre julekalender ”Ludvig og Julemanden”, som kommer på TV 2 Play som opvarmning til december måned.

Her kan hele familien tage forskud på julestemningen, når drengen Ludvig leder efter en skat på Børglum Kloster og får hjælp af den noget forvirrende nissemand Nicolas, som viser sig at være selveste julemanden.

Kan ses på TV 2 Play på 7. november.

"Det jul, det cool", lyder det fra Pyrus i den ikoniske danske julekalender. I år får han selskab af pigenissen Kandis i "Alletiders Julemand" (Billede: TV 2 Presse).

5. Alletiders Julemand

Denne december skal vi selvfølgelig heller ikke snydes for hele Danmarks yndlingsnisse Pyrus, der sammen med den gamle nisse Gyldengrød, i ”Alletiders Julemand” har fået selskab af pigenissen Kandis.

I den klassiske julekalender fra 1997 følger vi livet på Rigsarkivet, hvor nisserne lever side om side med arkivaren Bertramsen. I denne tredje sæson af Pyrus-kalenderne kommer nisserne ved en fejl til at slette julemandens hukommelse, og derfor går december måned med at skulle hjælpe ham med at genvinde den, for på den måde at sikre, at vi alle sammen får vores julegaver.

Sendes på TV 2 fra 1.-24. december klokken 15.50.

Ramajetterne skal redde julen igen i år. (Billede: DR Pressearkiv).

6. Ramajetternes Jul

For de allermindste er der masser af julehyggede kalendere på DR Ramasjang. En af dem er ”Ramajetternes Jul”, der blev sendt første gang i 2017, og som handler om dukkerne ’Ramajetterne’, der skal redde julen.

Den er kommet i fare, fordi julemandens computer er blevet stjålet fra Ramasjang lufthavn. Derfor må Ramajetterne rejse rundt i hele Europa for at redde børnenes jul.

Sendes på DR Ramasjang fra 1.-24. december klokken 17.20.

Onkel Reje får fint besøg i sit juleshow på DR Ramasjang. (Billede: DR Pressearkiv).

7. Onkel Rejes Julefis

Et andet julet indslag for de helt små er også et gensyn fra tidligere. For imellem Ramasjangs to andre julekalendere, vil Onkel Reje underholde med masser af sjov og spas i selskab med forskellige gæster.

Sendes på DR Ramasjang fra 1.-24. december fra klokken 17.

8. Selmas Saga

Sagaen om 8-årige Selma handler om hendes familie, der trues med udsmidning fra deres lejlighed op til jul, hvis de ikke kan skaffe pengene til at betale huslejen. Derfor begiver Selma sig ud på et eventyr i et luftskib for at finde julemandens rige og på den måde redde sin familie.

Det et klassisk juleeventyr fyldt med sne og magi, som er lavet i Sverige, men indtalt med danske stemmer, så de små kan følge med.

Sendes på DR Ramasjang fra 1.-24. december klokken 17.

Gør dig klar til at fejre jul sammen med hele Ultras yndlingsklasse. (Billede: DR Pressearkiv)

9. Klassens Perfekte Jul

Ligesom sidste år, kan familiens lidt ældre børn følge DR Ultras ”Klassen” igennem julemåneden. Denne december møder vi klassens nye dreng Magnus, der ikke føler sig velkommen i klassen, og som har svært ved at finde sig til rette i deres juletraditioner. Derfor kommer han til at ødelægge klassens årlige juletur, og det resulterer i en masse drama.

Han finder dog heldigvis en måde at gøre det godt igen – men udfordringerne står klar om hvert et hjørne til at spolere klassens perfekte jul.

Sendes på DR Ultra fra 1.-24. december klokken 17.50.

 

Både DR og TV 2 har selvfølgelig også sørget for underholdning til de voksne. På DR kan du følge med i adventskalenderen ”Rytteriets Jul” og på TV 2 Charlie sendes både ”The Julekalender” og ”Canal Wild Card”, som begge lægger op til et godt grin efter børnene er lagt i seng.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Aktiviteter for børn, Serier og Tumling