Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen/TV 2 Falke, Tinka og Lasse: Falke (Viilbjørk Malling Agger), Tinka (Josephine Højbjerg) og Lasse (Albert Rosin Harson) i ’Tinka og Kongespillet’.

Julekalender til børn

Årets tv-julekalendere for hele familien 2019

December nærmer sig, og det er tid til at finde ud af, hvilken julekalender familien skal se i år. Vi har lavet en oversigt over årets tv-julekalendere til børn og barnlige sjæle.

December nærmer sig, og det betyder julehygge og masser af tid med familien. Og en af de bedste måder at komme i rigtig god julestemning er selvfølgelig med et godt juleeventyr, som dem der hvert år sendes i tv op til juleaften, så ventetiden ikke føles helt så lang.

I år er der masser af hyggelige tv-julekalendere for hele familien hos både DR og TV 2. Vi kan blandt andet glæde os til et gensyn med rigsarkivet og drillenissen Pyrus, magiske julehistorier fra vores svenske naboer og ikke mindst et nyt juleeventyr med Tinka i Nissernes Rige.

Vi har samlet listen over årets bedste tv-julekalendere for børn og barnlige sjæle.

Julestjerner (DR presse).jpgFoto: DR Presse. Årets tv-julekalendere byder blandt andet på et gensyn med "Julestjerner".

1. Julestjerner

I år sender DR1 julekalenderen 'Julestjerner' fra 2012. Igennem 25 (ja, du læste rigtigt) afsnit følger vi 13-årige Sus, som sammen med sin familie flytter fra Brønshøj og ind i et gammelt julestjerne-gartneri i den lille landsby Brorfelde. Da en ny kæmpestjerne viser sig på himlen, begynder der dog at ske mystiske ting i byen.

Sendes på DR1 fra 1.-25. december klokken 19.30.

Tinka.jpgFoto: Sille Sterll/TV 2: Fra optagelserne af ’Tinka og Kongespillet’ ses Falke (Viilbjørk Malling Agger - forrest), Tinka (Josephine Højbjerg) og Lasse (Albert Rosin Harson).

2. Tinka & Kongespillet

Det er ved at være to år siden, at vi mødte nissepigen Tinka for første gang i julekalenderen ’Tinkas juleeventyr’, men nu vender den populære nissepige og hendes menneskeven Lasse tilbage på din skærm. Julekalenderen er igen fyldt med drama om tronen i nissebyen Kongsby. Her kommer Tinkas evner som halvt menneske og halvt nisse i spil igennem 24 dramatiske afsnit – her kan hele familien samles om både drama, jul og næstekærlighed.

Du kan allerede i november komme i julestemning og varme op til den nye julekalender med forløberen ”Tinkas juleeventyr” fra 2017. Den er på TV 2 PLAY fra fredag d. 1. november. 

Sendes på TV 2 fra 1.-24. december klokken 20.

alletiders_jul_tv2.jpgFoto: TV2 Presse. "Det jul, det cool", lyder det fra Pyrus i den ikoniske danske julekalender.

3. Pyrus i Alletiders Eventyr

Denne december skal vi selvfølgelig heller ikke snydes for hele Danmarks yndlingsnisser Pyrus, Gyldengrød og Kandis, når eftermiddagshyggen er sikret med ”Pyrus i Alletiders Eventyr”.

I den klassiske julekalender fra 2002 følger vi livet på Rigsarkivet, hvor nisserne lever side om side med arkivaren Bertramsen. I denne fjerde sæson af Pyrus-kalenderen kommer nisserne ved en fejl til at rode en masse eventyr sammen, og de bliver derfor nødt til at gennemgå eventyrene for at få bragt orden på det igen.

Sendes på TV 2 fra 1. december kl. 16.00.

DR-Storm-i-Stillegade.jpg

Foto: DR Presse. I "Storm på Lugnagatan" følger vi familien Storm og deres december i den lille by Järnkroken. 

4. Storm på Lugnagatan

For de allermindste er der masser af svensk julehygge i den spændende historie om familien Storm, som flytter fra storbyens stress og jag til den lille landsby Järnkroken. I den by afholdes der hvert år en julekonkurrence, hvor man skal arbejde sammen med sin familie og sine naboer. Familien må gøre, hvad de kan for at vinde, så ikke byens fineste dame vinder for tiende år i træk.

Sendes på DR Ramasjang fra 1. december kl. 17.00.

DR-0352201.jpgFoto: DR Presse. Kom med på en rejse til universets centrum i "Jagten på tidskrystallen". 

5. Jagten på tidskrystallen

På DR Ultra kan de lidt større børn også følge med i en svensk julekalender, når se science fiction-eventyret ”Jagten på tidskrystallen” ruller over skærmen. Vi følger tre børn, som rejser til universets centrum for at finde en tidskrystal. Tidskrystallen skal sætte en stopper for de onde kræfter, som vil stoppe julen. Det bliver en rejse fyldt med fremmede planeter, onde skurke og robotter.

Sendes på DR Ultra fra 1. december kl. 17.15.

DR-Klassens-jul.jpg

Foto: DR Presse Den velkendte serie "Klassen" vender tilbage i en juleudgave, hvor vi hver tirsdag og torsdag kan følge klassens dillemmaer. 

6. Klassen

Udover den klassiske julekalender, sender Ultra også hele ni nye juleafsnit af den populære serie ”Klassen” hver tirsdag og torsdag op til jul. Det er tredje år, at fiktionsserien hiver fat i både juledilemmaer og dét at trives med den daglige skolegang.

Klassen kan streames på DR TV tirsdag og torsdag i løbet af december.

 

TV 2 har også sørget for underholdning til de voksne. På TV 2 Charlie holdes der gang i juletraditionerne med ”The Julekalender (kl. 20.25), og på TV 2 ZULU er der nedtælling til juleaften med Anders Breinholt i ”Natholdets Julekalender”(kl. 20.55). Igen i år er det Søren Rasted, som er medvært.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Aktiviteter for børn, Serier, Tumling og Familieliv