2022 julekalender
SPONSORERET indhold

Her er årets julekalendere på tv og streaming for hele familien

December nærmer sig, og det er tid til at finde ud af, hvilken julekalender familien skal samles om i år. Her får du en oversigt over, hvilke familie-julekalendere der bliver sendt og kan streames i julen 2022.

Af: Lea Holdgaard Hansen Foto: TV2
14. okt. 2022 | Børn | Vores Børn

December nærmer sig, og det betyder julehygge og masser af tid med familien.

En af de bedste måder at komme i rigtig god julestemning er selvfølgelig med et godt juleeventyr, som dem der hvert år sendes op til juleaften. Så føles ventetiden ikke helt så lang. 

I år er der masser af hyggelige julekalendere på tv og streaming for hele familien hos både DR og TV 2. Vi kan blandt andet glæde os til et gensyn med rigsarkivet og drillenissen Pyrus, og så er der spritnye juleeventyr på både TV 2 og DR1.

Vi har samlet listen over årets bedste julekalendere på tv og streaming for børn og barnlige sjæle.

Julekalender for børn på DR1 og DR TV

Julehjertets Hemmelighed.jpg
Foto: Andreas Bastiansen / DR .

 

Julehjertets hemmelighed - DR1 og DR TV

Den nye, store familiejulekalender på DR1 i år hedder ’Julehjertets hemmelighed’, og handlingen foregår i en lille landsby i år 1850.

Her møder vi pigen Karen, som er tjenestepige på en herregård. Karens bedste ven og herregårdens beskytter er nissen Rumle, men da Karen fylder 13 år, mister hun evnen til at se Rumle. De to bliver fristet til at skabe et magisk julehjerte, så de kan forblive venner alligevel. Men noget går galt, og pludselig begynder mystiske ting og ulykker at ske på herregården. Det bliver en stor prøvelse for Karen, hvor hun skal forsøge at redde Rumle fra den onde Lars Ravn og samtidig lave julehjertet om, så herregården kan slippe ud af kløerne på de onde kræfter.

’Julehjertets hemmelighed’ sendes fra d. 1. december på DR1 klokken 19.30.
’Julehjertets hemmelighed’ kan også streames fra morgenstunden den 1. december på DR TV .

Nissernes_oe.jpg
Foto: DR

Nissernes Ø - Ramasjang og DR DK

I år er julekalenderen på Ramasjang et gensyn med Nissebanden i den tredje julekalender om de snarådige nisser. Denne gang udspiller handlingen sig både i Holme Olstrup og på St. Croix, hvor en falsk julemand har stjålet julen og solgt den videre til en rigmand.

Nissernes Ø sendes fra d. 1. december klokken 17.00 på Ramasjang.
Nissernes Ø kan også streames på DR TV.

DR TV

Ramajetternes_jul.jpg
Foto: DR

 

På DR TV tælles der ned til 1. december med en række julekalender-klassiskere. Allerede fra 1. november er det muligt at se Tidsrejsen, Absalons Hemmelighed, Nissebanden, Nissebanden i Grønland, Jul på slottet, Jullerup Færgeby, Vinterbyøster og Jul i Gammelby.

Fra d. 1. december er der nye julekalendere klar på DR TV. Her kan man følge med i Bamses Julerejse, Sebastians jul, Onkel Rejesjulefis og Ramajetternes jul.

LÆS OGSÅ: Her er 24 gode julegaver til børn til under 100 kroner

Julekalendere for børn på TV 2 og TV 2 PLAY

Alletiders julemand
Foto: Søren Hartvig / TV 2

 

Pyr - TV 2 og TV 2 PLAY

Pyrus kan igen i år fanges på TV2, men hvor det i første omgang var meningen, at den populære julekalender ’Alletiders Julemand’ fra 1997 skulle genudsendes, ændrede TV 2 mening 25. november.

Begrundelsen for ændringen i planen er, at TV 2 mener, at nogle elementer fra den gamle julekalender kan misforstås i dag. 

Derfor har tv-stationen i stedet valgt at genudsende fjerde del af Pyrus-kalenderne. Det betyder, at børn og barnlige sjæle i stedet kan se 'Pyrus i alletiders eventyr' hver dag i december.

’Pyrus i alletiders eventyr’ bliver sendt om eftermiddagen på TV 2.
Julekalenderen kan også streames på TV 2 PLAY fra den 1. december.

Tinka og sjælens spejl
Foto: TV 2

Tinka og sjælens spejl - TV 2 og TV 2 PLAY

TV 2's store familiejulekalender i år er 'Tinka og sjælens spejl'. Julekalenderen er den tredje i rækken om nissepigen Tinka. I denne omgang begynder Tinka at tvivle på sine evne som nissernes leder, da hendes nye styreform kaldet 'Samlingen' ikke fungerer, som hun havde håbet. Hærchefen Ingi leder hende på sporet af en familiehemmelighed, og sammen med vennen Lasse må Tinka til menneskenes verden, hvor en overraskelse truer nissernes eksistens.

'Tinka og sjælens spejl' kan ses fra d. 1. december klokken 20.00 på TV 2. OBS: Tidspunktet kan variere på grund af VM i fodbold.
'Tinka og sjælens spejl' kan også streames på TV 2 PLAY, hvor det kan ses fra morgenstunden.

TV 2 PLAY

Som optakt til den nye Tinka-julekalender kan du gense de øvrige julekalendere med Tinka, nemlig 'Tinkas juleeventur' og 'Tinka og Kongespillet'. De to julekalendere er tilgængelige fra 1. november på TV 2 PLAY. Og hvis du ikke når at se to fulde julekalendere, før den nye får premiere d. 1. december, bliver der sendt en recap d. 29. november på både TV 2 og PLAY, så alle kan være med.

Rasmus Klumps julestue
Foto: TV 2

 

På TV 2 PLAY findes der julekalendere for de mindste. Her er der gensyn med 'Rasmus Klumps julestue' og 'Jul og historiehulen'. Der er nye afsnit på TV 2 PLAY hver morgen fra d. 1. december.

Jul for de voksne

 

The Julekalender.jpg

På TV 2 Charlie og TV 2 PLAY er der gensyn nisserne Fritz, Hansi og Gynter og nosseren Benny i De Nattergales The Julekalender, som blev vist første gang i 1991. 

The Julekalender kan ses på TV 2 Charlie klokken 20.25 på TV 2 Charlie.
The Julekalender kan også streames på TV2 PLAY.

Anbefalet til dig