Johanne Schmidt-Nielsen

Foto: Michael Stub Johanne Schmidt-Nielsen skal være generalsekretær i Red Barnet.

Johanne Schmidt-Nielsen har fået nyt, stort chefjob: ”Der findes simpelthen ikke en vigtigere sag”

Den tidligere politiske ordfører for Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen har fået nyt job. Hun tiltræder som generalsekretær for Red Barnet efter det kommende valg.

Efter mere end et årti hos Enhedslisten skifter Johanne Schmidt-Nielsen Folketinget ud med en af landets største, uafhængige organisationer, når det kommende valg er overstået. Den tidligere politiske ordfører skal nemlig slå sine folder som generalsekretær i Red Barnet.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse, hvor de også gør det klart, at Johanne Schmidt-Nielsen er valgt af en enig hovedbestyrelse.

– Hun har været en markant stemme på Christiansborg, er en naturlig og karismatisk leder og en stærk kommunikator. Vi har store forventninger til samarbejdet med Johanne Schmidt-Nielsen, og jeg er sikker på, at hun er den helt rigtige til at styrke Red Barnets position og løfte vores nye og ambitiøse strategi for indsatsen for de mest udsatte børn i Danmark og ude i verden, lyder det fra Red Barnets formand, Lars Svenning Andersen.

Johanne Schmidt-Nielsen overtager posten fra Jonas Keiding Lindholm, som i december blev fyret, fordi han ifølge organisationen skabte 'et for hårdt arbejdsmiljø', der fik en håndfuld ledere til at forlade organisationen.

LÆS OGSÅ: Johanne Schmidt-Nielsen: “Jeg øver mig i at sige pyt”

Ingen vigtigere sag

Johanne Schmidt-Nielsen har været aktiv i Enhedslisten de seneste 12 år, hvor hun blandt andet har arbejdet med udlændinge- og integration, uddannelse og ligestilling. Fra 2009 til 2016 var hun politik ordfører for partiet, inden Pernille Skipper tog over.

Men nu er hun altså klar til at skifte det partipolitiske arbejde ud med en anden politisk sag, der ligger hende meget på sinde.

I et Facebookopslag kalder hun således Red Barnets arbejde for ”verdens vigtigste sag”, hvilket hun også uddyber i pressemeddelelsen:

– Der findes simpelthen ikke en vigtigere sag end Red Barnets. Nemlig at alle børn skal have det godt. Alt for mange børn lever liv, som slet ikke er for børn. Herhjemme stiger børnefattigdommen, børnene på Sjælsmark risikerer at blive mærket for livet, psykisk mistrivsel er uhyggeligt udbredt, og mobning er desværre hverdag for mange både i skolegården og på sociale medier, siger hun og fastslår, at hun glæder sig til at blive en del af holdet.

– Heldigvis kan vi gøre noget ved det, og Red Barnet er imponerende ambitiøs og går allerforrest i kampen for børns rettigheder. Jeg glæder mig så meget til at stå i spidsen for det arbejde, lyder det.

Johanne Schmidt-Nielsen har en bachelor i socialvidenskab fra Roskilde Universitet og blev i 2007 valgt til Folketinget. Det er Enhedslistens rotationsprincip, der blandt andet gør, at hun ikke genopstiller.

Hun blev i 2015 kåret som bedste partileder og som den mest karismatiske partileder i april 2016.

Hun bor til dagligt i Valby med sin mand, deres fælles datter, Lily, på 1 år og hendes to bonusbørn på 7 og 9 år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Politik, Samfund, Job og Johanne Schmidt-Nielsen

610x200_woordy_knap2.jpeg